gamerpazar-sell-banner
2022 için En İyi Grafik Kartları
Ekran KartıDonanım Haberleri

2022 için En İyi Grafik Kartları

 Grafik kartları, giderek artan bir şekilde, ışın izleme olarak bilinen bir tekniği gerçekleştirme yeteneğine sahiptir. Işın izlemeli grafikler inanılmaz derecede gerçekçidir ve önceden yalnızca çok miktarda işlem gücü ile oluşturulabilirdi. Işın izleme özellikli grafik kartlarının fiyatları düşmeye devam ettikçe, video oyunları sinema kalitesinde gerçek zamanlı olarak işlenen görseller sunmak için ışın izlemeli grafiklere giderek daha fazla güveniliyor.

 En iyi grafik kartı, hem oyun hem de içerik oluşturmada size inanılmaz hızlı performans sağlayacaktır, ancak onu en iyi yapan şey yalnızca ham performansı değildir. Marjinal olarak daha iyi performansa sahip, ancak maliyeti iki kat daha fazla olan bir grafik kartı ne işe yarar? Bununla birlikte hala nereden başlayacağınızı bulamıyor olabilirsiniz. Kafa karışıklığınızı gidermek için yazımın ikinci kısmında yer alan “Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?” karar vermenizi daha kolay hale getirmek adına göz atabilirsiniz!

 MSI, Gigabyte ve Asus gibi önde gelen markaların neredeyse tüm büyük grafik kartı modellerini, Nvidia ve AMD referans kartlarıyla birlikte test edilmiş, bugün piyasadaki oyun oynamanıza izin verecek en iyi grafik kartlarından oluşan süper listemizi bir araya getirdik. 

İşte 2022’de alabileceğiniz uzun ömürlü ve güçlü en iyi grafik kartı sıralamamız:

1. NVIDIA GeForce RTX 4090

'' Hayal Gücünüzün Dışında Bir Grafik Kartı ''

NVIDIA GeForce RTX 4090

  • Teknik Özellikler:

- Grafik İşlemci: AD102 - Bellek: 24 GB - Bellek Arayüz Genişliği: 384 bit

- GPU Çekirdek: 16384 Birim - Bellek Tipi: GDDR6X - ROPs: 176

GeForce RTX 4090, NVIDIA tarafından 20 Eylül 2022'de piyasaya sürülen, meraklıları tarafından dört gözle beklenen bir grafik kartıdır. Muazzam güç, muazzam VRAM ve gelişmiş görüntü işleme teknolojileri ile en üst düzey PC oyun deneyimi için 8K HDR'de oynayabilme imkanı sağlıyor. Ek olarak, DirectX 12 Ultimate özelliği, gelecek video oyunlarında donanım ışın izleme, değişken hızı gölgeleme ve daha fazlası için desteği garanti etmektedir. Bununla birlikte, üç yuvalı bir kart olan NVIDIA GeForce RTX 4090, maksimum 450 W değerinde güç çekişi ile alıcılarına sunulmaktadır.

2. NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti

'' Oyuncular ve içerik oluşturucular için en güçlü grafik kartı ''

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti

  • Teknik Özellikler:

- Grafik İşlemci: GA102 - Bellek: 24 GB - Bellek Arayüz Genişliği: 384 bit

- GPU Çekirdek: 10752 Birim - Bellek Tipi: GDDR6X - ROPs: 112

GeForce RTX 3090 Ti, Nvidia tarafından dünyanın en hızlı GPU’su olarak adlandırılmakla birlikte RTX 3090 serisi, 27 Ocak 2022'de piyasaya sürüldü. Ampere mimarisine dayanan 2. nesil NVIDIA RTX grafik kartları, her yerde oyunculara en gerçekçi ve sürükleyici PC oyunlarında ise en üst düzeyde oyun deneyimi ve benzeri görülmemiş performans vaat ediyor. RT ve Tensör çekirdeklerinin iyileştirilmiş performansı ve çoklu akışlı işlemciler, en üst düzey oyun deneyimini sunmaya yönelik bu yeni yüksek teknoloji mimarisinin merkezinde yer alıyor.

Buna ek olarak, DirectX 12 Ultimate özelliği; gelecek video oyunlarında donanım ışın izleme, değişken hız gölgeleme(VSR) ve daha fazlası için desteği garanti etmekte. RTX 3090 Ti' da makine öğrenimi uygulamalarının hızını artırmaya yardımcı olan 336 tensor çekirdeği de dahil edilmiş. Ayrıca, NVIDIA GeForce RTX 3000 grafik kartları, NVIDIA tarafından şimdiye kadar tasarlanmış en güçlü kartlardır! Meraklıları tarafından sevilen bu seri ürünü alıcılarını beklemekte.

4. AMD Radeon RX 6950 XT

AMD Radeon RX 6950 XT

  • Teknik Özellikler:

- Grafik İşlemci: Navi 21 - Bellek: 16 GB - Bellek Arayüz Genişliği: 256 bit

- GPU Çekirdek: 5120 Birim - Bellek Tipi: GDDR6 - ROPs: 128

Radeon RX 6950 XT, AMD tarafından 10 Mayıs 2022'de piyasaya sürüldü. RX 6950 XT, 7 nm süreci üzerine inşa edilmiş ve Navi 21 grafik işlemcisine dayanan Navi 21 KXTX modelindeki kart, DirectX 12 Ultimate'i de aynı zamanda desteklemektedir.

Oyuncular, içerik oluşturucular ve diğer herkes için en üst düzey deneyimi sunmak adına inanılmaz RDNA2 mimarisi kullanılarak üretilen Radeon RX 6900 Serisi grafik kartlarından olan RX 6950 XT, en yeni oyunlarda maksimum ayarlarla yüksek kare hızlarında 4K oyun keyfi sunmaktadır.

5. NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti

'' Oyun İçin En İyi Üst Düzey 4K Grafik Kartı ''

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti

  • Teknik Özellikler:

- Grafik İşlemci: GA102 - Bellek: 12 GB - Bellek Arayüz Genişliği: 384 bit

- GPU Çekirdek: 10240 Birim - Bellek Tipi: GDDR6X - ROPs: 112

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ekran kartı, evinize bir üst seviye oyun deneyimiyle geliyor. NVIDIA Ampere mimarisiyle güçlendirilmiş, oyun deneyiminizi yükseltmek için performansı artıran geliştirilmiş RT çekirdekleri ve tensör çekirdeklerini içeriyor. Buna ek olarak, NVIDIA ICX3 teknolojisi GPU'yu serin tutmak için hava akışını optimize ederek performans kaybını en aza indirmekte.

 

6. AMD Radeon RX 6900 XT

AMD Radeon RX 6900 XT

  • Teknik Özellikler:

- Grafik İşlemci: Navi 21 - Bellek: 16 GB - Bellek Arayüz Genişliği: 256 bit

- GPU Çekirdek: 5120 Birim - Bellek Tipi: GDDR6 - ROPs: 128

Gigabyte Radeon RX 6900 XT grafik kartı, en zorlu oyuncular için RDNA 2 mimarisi tarafından desteklenen bir oyun grafik kartıdır. Sanal Gerçeklik ve 4K oyunlarda kullanım için ideal grafik kartıdır. Maksimum performans ve pürüzsüz, ayrıntılı grafikler için Radeon Image Sharpening, FidelityFX ve tek tıkla overclock gibi teknolojilere sahiptir. 

Radeon yardımcı programları, tüm oyunlarda her zamankinden daha etkileyici sonuçlar elde etmek için grafik kartı ayarlarınızı hassas bir şekilde yönetmenize olanak tanıyor. Bununla birlikte de oyun deneyiminiz yepyeni bir boyut kazanıyor.

 

7. AMD Radeon RX 6800 XT

'' En İyi AMD Grafik Kartı ''

AMD Radeon RX 6800 XT

  • Teknik Özellikleri :

- Grafik İşlemci: Navi 21 - Bellek: 16 GB - Bellek Arayüz Genişliği: 256 bit

- GPU Çekirdek: 4608 Birim - Bellek Tipi: GDDR6 - ROPs: 128

Tüm oyuncular için üst seviye performans sunmak üzere tasarlanmış olan ve AMD’nin çığır açan RDNA 2 mimarisine sahip AMD Radeon RX 6000 serisi ekran kartları ailesinden Radeon RX 6800 ekran kartı, 1080p ve 1440p'de olağanüstü performans, yeni nesil rekabetçi sanal gerçeklik ve 4K çözünürlükte olağanüstü oyun deneyimi için ideal grafik kartıdır.

Nvidia'nın RTX 3080'inden daha uygun fiyatlı ve işlem birimlerinin sayısını ve saat hızlarını artırırken XT olmayan RX 6800'den sadece biraz daha pahalı.

 

Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oyun oynamak için en güçlü GPU hangisidir?

Muhtemelen bu Nvidia GeForce RTX 3090 Ti olurdu. 24GB VRAM'a, 1.86GHz'e overclock edilebilen 1.67GHz'lik bir temel saate, 2. nesil ışın izleme teknolojisine ve 3. nesil tensör çekirdeklerine sahiptir. Ayrıca DirectX 12 Ultimate, Nvidia DLSS ve G-Sync VRR'yi destekler. Bununla birlikte bu ürün 38.000 TL civarında bir fiyata mal olabilir.

Hangisi daha iyi GTX veya RTX?

Eski GTX öneki artık RTX düzeyindeki kartların yaptığı ekstra AI ve ışın izleme özelliğine sahip olmayan eski Nvidia grafik kartlarını belirtmek için kullanılıyor. Bu RTX ön eki, üç yıl önce RTX 20 serisi ile tanıtıldı ve hangi kartların gerçek zamanlı ışın izleme ve Derin Öğrenme ve Süper Örnekleme için gerekli olan hem Tensör çekirdeklerini hem de RT çekirdeklerini destekleyen GPU'lara sahip olduğunu vurgular.

Oyun İçin Hangi Ekran Kartı Daha İyi?

Genel olarak konuşursak, oyun için en iyi grafik kartı birkaç faktöre bağlı olacaktır. Bunlardan en önemli ikisi hız ve yüksek çözünürlük. Bunun yanında; ne tür oynadığınız, hangi çözünürlükte oynadığınız ve ışın izleme ve DLSS gibi özellikleri önemseyip önemsemediğiniz gibi şeyler inanılmaz derecede önemlidir.

Grafik Kartlarının Ömrü Ne Kadardır?

Oyun bilgisayarının uzun süreli kullanımı, kartın daha hızlı yıpranmasına neden olabilir. Bu durumda garfik kartının ömrü yalnızca bir yıl sürebilir, oysa oyun bilgisayarını daha az sıklıkla kullanmak grafik kartının ömrünü birkaç yıla kadar uzatabilir. Bu süre üç ila beş yıl arasında sürebilir.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Sudenur Saka
Sudenur SakaSude, yazılım ve tasarım alanlarına ilgili ayrıca blogger olarak da tecrübelerini artırıyor. Araştırmayı ve öğrenmeyi seven bir teknoloji editörü.
İlgini çekebilecek diğer içerikler