Öyle görünmese de, iyi bir oyun faresi kesinlikle oyununuz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. CS:GO, hassasiyetin önemli olduğu bir oyundur ve bunun için kesinlikle iyi bir oyun faresine ihtiyacınız olacaktır. Peki CS:GO için iyi bir fare nedir? Bir fare satın almadan önce, birkaç faktöre dikkat etmek önemlidir. Bunlardan bazıları şunları içerebilir: sensör tipi, DPI, ekstra düğme sayısı, ağırlık ve farenin boyutu ile birlikte ek yazılım.
Daha önce de belirtildiği gibi, bir faredeki en önemli şeyler sensör tipi, DPI, ekstra düğmeler, ağırlık, boyut ve yazılımdır. Peki bu şeyleri CS:GO için tam olarak önemli kılan nedir? Bunu kontrol edelim.
Modern oyun fareleri temelde kameralardır. Bulundukları yüzeyin fotoğraflarını çekerler. Bu nedenle, farelerimizi izlemek için hangi tür lazer veya optik cihazın en iyi sonucu verdiğini bilmek istiyoruz.
Gerçek şu ki, lazer fareler optik olanlardan daha hassastır. Ancak, bazen çok kesindirler ve bu bir sorun olabilir. Bir lazer fare, fare altlığınızdan insan gözünün bile görmediği küçük tepeler ve vadiler gibi gereksiz bilgileri alabilir. Bu, farenizin yalnızca oyun içi hassasiyetinizi azaltacak bazı öngörülemeyen hareketler yapmasına neden olabilir.
Bu nedenle, CS:GO için en iyi oyun fareleri optik sensöre sahip olmalıdır. Sadece CS:GO için daha iyi değiller, aynı zamanda daha ucuzlar.
DPI da önemli bir faktördür. Oyuncuların çoğu, sahip oldukları daha fazla DPI'nın daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu genellikle böyledir, ancak büyük olasılıkla hiçbir zaman bir farenin sağlayabileceği tüm DPI'yi kullanmayacaksınız. Bu nedenle, ihtiyacınız olmayan ek DPI'lara para harcamak anlamsızdır.
CS:GO profesyonellerinin çoğu bu aralıkta oynadığı için CS:GO için 400 ila 1200 DPI arasında bir değere ihtiyacınız vardır. Daha düşük DPI, daha yavaş bir fare ve daha yüksek oyun içi hassasiyet anlamına gelir. Tabii ki, biri mimar veya grafik tasarımcı olarak çalışıyorsa, farklı bir hassasiyete ihtiyaç duyabilir, bu nedenle daha yüksek bir DPI fareyi tercih edebilir. Ancak, CS:GO'da ek DPI anlamsızdır ve çoğu durumda para kaybıdır.
Bu nedenle DPI önemlidir, ancak daha fazla DPI'ye sahip fareleri daha iyi olarak düşünmemeliyiz.
Ekstra düğmeli fareler son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Gerçeği söylemek gerekirse, ek düğmeler yararlı olabilir ancak aynı zamanda dikkat dağıtıcı da olabilir. Bu oyun için çok fazla düğmeye ihtiyacınız yok.
MMORPG oyunları için doğrudur, on, hatta 20 düğmeli fareler gerektirirler, ancak CS:GO için sekiz adede kadar düğme olması yeterlidir. Örneğin, yalnızca iki ek düğmeli bir fareniz varsa, bir mikrofon aktivasyonunu bir düğmeye ve bir flaş bombasını diğerine bağlayabilirsiniz.
Belirli durumlarda flaş patlatmak için hızlı erişime sahip olmak her zaman yararlıdır. Yalnızca tepki sürenizi azaltabilir ve genel performansınızı iyileştirebilir. Daha fazla ek düğmeniz olması durumunda, oyun içi performansınızı iyileştirmek için yararlı bulabileceğiniz diğer şeyleri de bağlayabilirsiniz.
Bu söz konusu olduğunda, kişisel tercihiniz meselesidir. CS:GO fareniz için hangi boyutun veya ağırlığın en iyi olduğunu söyleyemeyiz çünkü hepimiz farklı şekilde inşa edildik ve ellerimiz aynı değil. Bu nedenle bunu belirlemenin en iyi yolu elinizdeki bir fareyi deneyip uygun olup olmadığına bakmaktır.
Tüm üst düzey CS:GO farelerinde, farklı DPI ayarlarıyla farklı profiller oluşturabileceğiniz bazı ek yazılımlar bulunur. Ayrıca oyununuzu etkileyebilecek farklı ayarları da yapabilirsiniz.
Ayrıca RGB renklerini ayarlayıp mouse'unuzu her profilde farklı şekilde aydınlatmanız da mümkün. Başka oyunlar oynarsanız bu kullanışlı olabilir.
Örneğin, CS:GO için tercih edilen ayarlar ve DPI ile bir profil ayarlayabilir ve farenizi mavi yapabilirsiniz. Ayrıca Dota 2 için bir profil oluşturabilir, tercih ettiğiniz ayarları yapabilir ve onu kırmızı yapabilirsiniz. Bu sayede oyunu renkle ilişkilendirebilir ve farenizin doğru ayarlanıp ayarlanmadığı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Sadece ona bakmanız yeterli ve hangi profilin aktif olduğunu bileceksiniz. Başka oyun oynamıyorsanız, web'de gezinmek veya diğer benzer etkinlikler için farklı bir profil oluşturabilirsiniz.
Bu nedenle, daha önce de belirttiğimiz gibi, CS:GO için doğru fareyi seçmeden önce birden fazla özellik aramamız gerekiyor. En pahalısını seçip en iyisini ummak yeterli değildir. CS:GO için en iyi fareleri arıyoruz, bu da onların neredeyse bu oyun için tasarlanmış gibi olmaları gerektiği anlamına geliyor.
Tüm bunları göz önünde bulundurarak, daha önce belirlediğimiz kriterleri hangi CS:GO farelerinin karşıladığını görelim. İşte en iyi beş CSGO faresinin listesi.
BENQ Zowie EC 2, çoğu CS:GO hayranı için en popüler seçimdir ve açık ara profesyonel oyuncular tarafından en çok kullanılan faredir. Profesyonel CS:GO oyuncularının %30'undan fazlası bu fareyi kullanıyor, bu da hafife alınmaması gerektiği anlamına geliyor.
Bu fare, öncelikle ihtiyacınız olan her şeyle FPS video oyunları için optimize edilmiştir. Bu fareyi harika yapan şey şekil, basitlik ve kalitenin rekabetçi bir fiyatla birleşimidir. Ayrıca, CS:GO oyuncularının çoğu için mükemmel aralıkta olan dört farklı DPI profili ile birlikte gelir.
BENQ Zowie EC 2'nin tek dezavantajı, ek yazılımı ve RGB aydınlatması olmamasıdır. Ancak, bu iki faktör yalnızca kozmetik kullanım için olduğundan oyununuzu etkilemeyecektir. Bu fare mükemmel uyum sağlar ve kullanımı kolaydır. Herhangi bir nedenle EC 2 sürümünü beğenmediyseniz, bu farenin bununla tamamen aynı olan daha büyük bir sürümü var; Adı BENQ Zowie EC 1'dir. Sonuçta, her şey tercihe bağlıdır ve daha büyük elleriniz varsa, Zowie EC 1 ile gitmelisiniz.
Profesyoneller tarafından önerilen bir diğer fare ise BENQ Zowie S2. Bu fare EC 2'den biraz daha küçüktür, bu da daha uzun oyun oturumları için kullanımı biraz daha kolay ve daha rahat hale getirir.
Farenin kendisi aradığımız her şeye sahiptir. Optik 3360 sensör, dört farklı DPI profili ve uygun bir rapor oranı. Ayrıca, tercih ettiğiniz herhangi bir şekilde kullanılabilecek iki ek düğmeye sahiptir.
Fare o kadar küçüktür ki, kelimenin tam anlamıyla elinizi etrafına sarabilirsiniz, bu da dikey hareketler yaparken yardımcı olur. Dikey hareketin aynı zamanda CS:GO'da en çok kullanılan fare hareketi türü olduğunu biliyoruz.
Bunu akılda tutarak, ZOWIE S2'nin en azından FPS oyunlarında hayal kırıklığına uğratmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak bizim önerimiz, öncelikle boyutundan dolayı bu fareyi denemenizdir. Boyut en büyük erdemi olsa da, bazı oyuncuların buna alışamadığı için en büyük kusurudur.
RGB aydınlatmalı, kablosuz ve fütüristik görünümlü bir oyun kurulumunu tercih eden oyunculardansanız, bu fare sizin için mükemmel bir çözüm olacaktır. Sadece 16,8 milyon RGB rengiyle gelmiyor, aynı zamanda kablosuz olarak da çalışıyor. Pil varsayılan ayarlarda 48 saat dayanabiliyor ve yıldırımı kapatırsanız pil ömrü 60 saate kadar çıkıyor. Bu fare, profesyonel oyunlar için özel olarak üretilmiş PRO Serisi donanımdandır. Buna ek olarak, fare, tercih ettiğiniz ayarları kaydedebileceğiniz beş yerleşik bellek profiliyle tamamen özelleştirilebilir. Bu, bellek dahili olduğu için bu fareyi "hareket halindeyken" de kullanabileceğiniz ve başka bir bilgisayarda bile kayıtlı ayarlarınızı hatırlayacağı anlamına gelir.
En gelişmiş teknoloji ve en yüksek performans özellikleri, sıfır yumuşatma, hızlanma ve filtreleme olmadan hassasiyet ve hız sağlar. Sonuç olarak, modern oyun kurulumlarına sahip tüm CS:GO meraklıları için mükemmel bir fare.
Razer DeathAdder, hiç şüphesiz, zamansız bir klasik. İlk olarak 2006 yılında çıkan en ikonik oyun farelerinden biridir ve hala piyasadaki en popüler fareler arasındadır. 15 yıldır etrafta olması, bu fareyi rekabette öne çıkaran şeydir.
Yıllar geçtikçe, şirket her yeni sürümde küçük ayrıntıları mükemmelleştirdikçe bu fare gelişti. Bu farenin 20'den fazla versiyonu olduğunu belirtmek yeterli. Evrimi ve teknik yükseltmeleri, onu CS:GO dahil olmak üzere çoğu Esports oyunu için mükemmel hale getirdi.
Önerdiğimiz versiyon, her türlü tutuş stiline rahatça uyan özel bir şekle sahip olan V2'dir. Orta şekline rağmen, sadece 82 gram ağırlığında hafif bir faredir. Fare, istediğiniz şekilde kullanılabilecek sekiz programlanabilir düğme ile birlikte gelir. Özellikle CS:GO için bu, tüm yardımcı programlarınızı farklı düğmelere bağlayabileceğiniz ve her nade'nin yalnızca bir tık ötede olacağı anlamına gelir.
Buna ek olarak, Logitech G Pro gibi beş yerleşik bellek profiline de sahiptir. Varsayılan aydınlatma, Razer markasını temsil eden yeşildir, ancak 16,8 milyon RGB kullanılabilir RGB rengiyle tamamen özelleştirilebilir.
Adından da anlaşılacağı gibi, bu farenin on düğmesi var ve hepsi tamamen programlanabilir. Kesinlikle sadece CS:GO için yapılmış bir fare olmasa da kesinlikle denemeniz gereken faredir.
Önceden oluşturulmuş DPI profillerine sahip diğer farelerin aksine, bu fare 50'lik adımlarla değiştirmenize olanak tanır. Çoğu durumda bir fare, 400 fark aralığında DPI profillerine sahip olacaktır. Yani 800 DPI ile oynuyorsanız ve size fazla geliyorsa 400'e düşürebilirsiniz. Bu mouse'da durum böyle değil. 800 DPI size fazla geliyorsa, bunu 750 DPI'a veya 50'lik adımlarla olduğu sürece tercih ettiğiniz herhangi bir sayıya düşürebilirsiniz. Bu, size uygun DPI'yi özelleştirebileceğiniz anlamına gelir.
Bu farenin şekli ergonomiktir ve uzun ve yoğun oyun oturumları için avuç içi, parmak ucu ve pençe tutuş stilleri için önerilir.
Source 2 Nedir ve CS:GO'yu Nasıl Etkiler?
2023'te Açılacak En İyi 11 CS:GO Kasası
Dizüstü Oyun Bilgisayarınız İçin En İyi 5 Fare
2023'te Alınabilecek En İyi SteelSeries Oyun Mouse Modelleri