gamerpazar-sell-banner
En İyi Rampage Oyun Mouse Modelleri 2023

En İyi Rampage Oyun Mouse Modelleri 2023

En iyi oyun faresi, vesikalık fotoğraflarınızı veya cüzdanınızı mahvetmez. Çantanız hızlı FPS oyunları, hassas strateji veya zamansız bulmacalar olsun, oyun tarzınıza uyan bir fareye ihtiyacınız var. En iyi fareler, size uygun bir fiyata sağlam, doğru tıklamalar sağlar ve kablosuz oyun faresinin iyi bir uzun pil ömrü olmalıdır.

PC oyunları için bir kontrolcü tercih ederseniz(opens in new tab), anlıyoruz. En sevdiğiniz sürüş oyununda veya RPG'de hayatta analog olarak yol almakta iyisiniz, ancak harika bir oyun faresi, normalde ilginizi çekebilecek belirli türlerde uzmanlaşacaktır. FPS oyunları için en iyi fare, ihtiyacınız olan hızı ve doğruluğu sağlayacaktır. ve en iyi hafif fare (yeni sekmede açılır) 360° dürbünsüzlük için kolayca fırlatılabilir. MOBA için en iyi fare, tüm bağlamalarınız için çok sayıda düğme içerecek ve muhtemelen daha ağır olacaktır. Ne oynarsanız oynayın, kumanda kolu kayması (yeni sekmede açılır) devreye girdiğinde yedek olarak harika bir oyun faresine sahip olmak her zaman iyidir.

Bugün, en iyi kablosuz fareler(yeni sekmede açılır) kablolu muadilleri kadar hassastır, bu nedenle, bağlanmadan gitmek istiyorsanız bunlar kesinlikle dikkate alınmaya değer. İster kablolu veya kablosuz, ister hafif veya ağır, ister programlanabilir düğmelerle dolu olsun, sizin için %100 mükemmel bir fare var.

En iyi oyun faresinin de çok pahalıya mal olması gerekmez; Bazı harika bütçeli oyun fareleri buldum ve yıllar boyunca düzinelerce oyun faresini kişisel olarak test ettim. Ekip olarak, size gerçekten zaman ayırmaya değer en iyi oyun farelerini sunmak için onları özetledik. Kurulumunuzu tamamlamayı düşünüyorsanız, en iyi oyun klavyeleri (yeni sekmede açılır) aşağıdaki farelerle güzel bir şekilde eşleşecektir. Aksi takdirde, biraz orantısız bir performans sergileyeceksiniz.

1. Razer DeathAdder V2

Razer Deathadder V2, kendisi de en iyi oyun farelerinden biri olan ve 2016'dan beri çeşitli biçimlerde piyasada olan Deathadder Elite hakkında sevdiğimiz her şeyi geliştiriyor.

Razer DeathAdder V2

En belirgin gelişme, mükemmel Razer Viper Ultimate Wireless'ta kullanılanın aynısı olan Focus+ Optik Sensördür(yeni sekmede açılır). Birazdan gireceğim ama Razer'ın V2 için yaptığı daha ince değişikliklerden daha çok etkilendim. Birincisi kaydırma tekerleğidir. Razer, yeni tasarım için gülünç bir isme sahip: "İçgüdüsel Kaydırma Tekerleği Dokunsallığı", ancak sonuçlar mükemmel. Tam olarak doğru sıkılık. Sorunsuz bir şekilde dönüyor, ancak yine de dönüşün her çentiğini hissedebiliyorsunuz, böylece yanlışlıkla çok fazla kaydırma yapmıyorsunuz.

Razer'ın aynı derecede gülünç bir ad olan "Speedflex Kablo" ile yeni bir kablo kullanması da önemsiz gibi görünse de önemli olduğu ortaya çıktı. Yıllardır Deathadder'ın (Uzman) bir sürümünü kullandım ve tek şikayetim, daha sert telin masamda nasıl durduğuna bağlı olarak bazen fareyi bir tarafa çekebilmesi. V2'nin kablosu, bir oyun faresinde denediğim en esnek kablo ve sonuçta bu, benim gibi kablo yönetimi konusunda tembel olsanız bile, fare hareketinizi etkileme olasılığının daha düşük olduğu anlamına geliyor.

Razer, 70 milyon tıklamaya dayanacaklarını düşünüyor.

Sol ve sağ fare düğmeleri de Elite'ten daha dayanıklıdır. Mekanik değil optiktirler (tıklamaları kaydetmek için kızılötesi ışık ışını kullanırlar), bu da daha az hatalı tıklama, daha düşük gecikme süresi ve daha uzun bir ömre sahip olmaları gerektiği anlamına gelir. Razer, Deathadder Elite için 50 milyon tıklama yerine 70 milyon tıklamaya dayanacağını düşünüyor. Bu sayının ne kadar doğru olduğunu muhtemelen söyleyemesem de, kesinlikle ihtiyaç duyabileceğim kadar duyarlı hissettiler ve asla yanlış tıklamadım. Fortnite ve Escape from Tarkov oyunlarında atışlarım anında hissedildi ve yanlışlıkla ateş etme konusunda hiçbir zaman endişelenmeme gerek kalmadı.

Ve sonra sensöre, Razer'ın "parti numarasına" geliyoruz (Deathadder Elite'in istatistikleri karşılaştırma için parantez içinde verilmiştir). 20.000 DPI/CPI'ye (16.000) kadar çıkıyor, saniyede 650 inç'e (450) kadar takip ediyor ve yüzde 99,6 (yüzde 99,4) çözünürlük doğruluğuna sahip. Artan bu sayılar sizin için çok şey ifade edebilir veya etmeyebilir çünkü günlük performansta çok az fark yaratacaktır. Ne sıklıkla 16.000 DPI/CPI'ın üzerine çıkmanız gerekiyor? Sık değil.

Bununla birlikte, son Razer farelerinde bir trendi sürdüren sol ve sağ fare düğmeleri biraz dayanıksız. Doğrudan üzerine tıkladığınızda kendilerini iyi, hatta sağlam hissediyorlar, ancak en ufak bir yan basınç bile merkezden sapmasına neden oluyor. Kapıdan çıkmadan önce V2'yi bir çantaya atmanız gibi, pek dayak alamayacaklarını düşünmeme neden oluyor. Nispeten küçük bir yakınma, ancak aynı şeyi Viper Ultimate Wireless ile fark ettim ve umarım Razer yakında çözebilir. Genel sağlam yapıdan uzaklaşır.

2. Logitech G203 Lightsync

Logitech G203 Lightsync'i tanıdık buluyorsanız, bir tek siz değilsiniz. Bu farenin oldukça yeni bir ürün olduğu söylenebilir, ancak işlevsel olarak kendisinden önce gelen G203 Prodigy ile neredeyse aynıdır.

Logitech G203 Lightsync

G203 Lightsync, bütçe bilincine sahip oyun fareleri arasında hararetle tartışılan bir kategoride yer alır. Hepsinden önemlisi, ürün yelpazesinde şu ya da bu fiyata Deathadder Essential, Basilisk Essential ve Viper Mini'yi içeren Razer'ın sert rekabetiyle karşı karşıya. Bununla birlikte, G203 Lightsync'in kendi ayakları üzerinde durması için yeterli özelliği vardır. Saçma sapan tasarımı, temel unsurları bir araya getirir ve başka hiçbir yerde bu kadar belirgin bulamayacağınız estetik için o hafif yetenek üzerine kuruludur.

G203 Lightsync kablolu bir faredir; kablosuz bir kemirgen peşindeyseniz aradığınız Lightspeed'dir. Bunun yerine Lightsync, bu farenin, uyumlu Logitech ürünlerinde RGB aydınlatma efektlerini birleştirebilen Logitech G uygulaması ve RGB aydınlatma sistemi ile uyumluluğunu belirtir. Biraz kafa karıştırıcı olan şey, Lightsync olmayan ürünlerin de söz konusu uygulamayla değişen derecelerde entegre olabilmesidir.

Üç başlı aydınlatma bölgesinin tümü, arka avuç içi dayanağı boyunca uzanan ince şeridin içinde yer alır ve yukarıdaki logo, orta RGB aydınlatma bölgesi ile aynı rengi alır. Logo üzerinde bağımsız kontrole sahip olmak güzel olsa da, bu seçenek farenin bir tarafından diğerine yayılan muhteşem üç renkli gradyan efektlerine izin veriyor.

Bunu G203 Lightsync'in hafifçe ayarlanmış beyaz ve gri seçeneğiyle eşleştirin (daha önce Prodigy'de bulunan beyaz ve siyah seçeneğin aksine) ve 40 $'a oldukça çarpıcı bir şey elde edersiniz. Bu doğru, G203 Lightsync'in selefine göre dikkat edilmesi gereken diğer tek farkı, daha önce benimsenen bataklık standardı siyahın aksine gri kaydırma tekerleği rezervasyonunun getirilmesidir.

G203, 200-8.000 DPI aralığı sunar.

Bu inceleme için test ünitesi olarak beyaz renk grubunu seçtim ve beş yıl sonra nasıl görüneceğini size söyleyemesem de, kutudan çıkar çıkmaz oldukça çarpıcı göründüğünü söyleyebilirim.

G203 Lightsync ile, Logitech'in Lightspeed'inde olduğu gibi, sağ elinizin başparmağınızın pedinin oturduğu yerin altında iki düğmeyle tamamlanan, neredeyse her iki ele de uygun tasarımı bekleyin. Bunlar çıkarılamaz veya karşı tarafa değiştirilemez, bu kesinlikle Logitech G203'ün aksi halde tek beden herkese uyan tasarımında şaşırtıcı bir kusur olarak gelir. Yine de, basit bir tasarım ve Logitech'in yerinde bir şekilde "denenmiş ve doğru" dediği bir tasarım.

G203'teki isimsiz "oyun sınıfı" sensör, 200-8.000 DPI aralığı sunar; bu, en devasa 4K monitörler dışında hepsi için fazlasıyla yeterli olmalıdır; G203'ten daha ihtişamlı. Sensör, düzgün ve tutarlı oyun için fazlasıyla uygun ve fare sensörü testlerinde temiz bir sayfa açıyor.

Belki de Logitech'in G203'ün her yinelemesinde bütçe bilincine sahip oyun faresini yeniden icat etme konusundaki isteksizliği, genişleyen fare serisinin daha uygun fiyatlı segmentine ne getirdiğine dair sessiz bir güven uyandırıyor. G203 Lightsync ile getirilen değişiklikler, ne kadar az olursa olsun, maddi olarak zayıf bir inceleme yapabilir, ancak onu henüz en iyi oyun faresi grubumuzdan çıkarma şansını da atlamayacağız.

3. Razer Naga Pro

Razer Naga Trinity, yıllardır MMO/MOBA oyunları için en iyi tavsiye olarak en iyi oyun faresi listemizde yer alıyor, ancak şehirde yeni bir çocuk var: Razer Naga Pro. Naga Pro, Razer HyperSpeed Kablosuz ve Bluetooth bağlantısı için kabloyu bırakır. Ayrıca optik fare anahtarlarını ve üst düzey 20.000 DPI sensörünü de alır.

Razer Naga Pro

Naga Pro'nun genel tasarımı Trinity'ye yakın duruyor ancak yeni teknolojiye uyum sağlamak için biraz ağırlık kazandı. Naga Pro, 117g ağırlığıyla Trinity'den 7 mm daha geniş ve daha ağırdır, ancak %100 PTFE ayaklar sayesinde çoğu yüzeyde sorunsuzca kayar. Daha büyük fareye alışmak da biraz zaman alıyor; uzun ellerimin tam bir avuç içi tutuşu benimsemesini gerektiriyor. Ancak konturlu fare düğmeleri ve yüzük parmağım için bir dayanak, tutmayı kolaylaştırıyor. Başparmak ve serçe parmak için dokulu kauçuk kulplar da yardımcı olur.

Razer'ın mekanik yerine tıklamaları kaydetmek için ışık kullanan ve bu onları gerçekten hızlı yapan optik-mekanik anahtarlarının hayranıyım. 70 milyon tıklama ömrüyle anahtarlar da dayanıklıdır, ancak elbette Naga Pro'nun başka birçok düğmesi de vardır. Değiştirilebilir üç plaka, istediğiniz gibi yeniden eşleştirebileceğiniz 2, 6 ve 12 düğme içerir.

Razer Synapse'deki düğmeleri yeniden eşleştirmek çocuk oyuncağıdır.

Razer Synapse'deki düğmeleri yeniden eşleştirmek çocuk oyuncağıdır; basit bir işaretle ve tıkla olayı. Basit klavye kısayol bağlantılarından karmaşık oyun makrolarına kadar her şeyi yapabilir, ayrıca DPI aşamalarını, yoklama oranlarını, kalkışları, güç yönetimini ve tabii ki Razer Chroma aydınlatmasını ayarlayabilirsiniz.

Açıkçası, gecikmeli bir deneyiminiz varsa bunların hiçbiri önemli değil. Neyse ki, HyperSpeed Wireless hayal kırıklığına uğratmıyor. Gecikmeyi hızlı bir şekilde ölçmek için vsynctester.com(opens in new tab) kullandım ve çok etkilendim. Test, imlecin fare hareketlerinize ne kadar hızlı yanıt verdiğini kaydeder. Kablolu modda, Naga Pro'nun kablosuz bağlantısı 6,1 ms'yi yönetirken ben 6 ms kayıt yaptım; bu 0,1 ms'lik bir farktır. Bluetooth 4-6 ms daha yavaştı, ancak günlük kullanımda yalnızca keskin bir göz bunu fark edebilirdi.

Naga Pro'nun optik sensörü ayrıca 650 IPS izleme ile Razer Focus+ 20.000 DPI sensörüne güncellendi. Bu, çoğu insanın ihtiyaç duyacağı her şeyin çok ötesinde - 8.000 DPI'da maksimuma çıkıyorum.

Şimdi, tüm bu teknik sihirbazlıkla, pil ömrü meşru bir endişe ama Razer'ın 150 saatlik pil ömrü iddiası doğru çıkıyor. Bu inceleme birimini geçen haftadır kullanıyorum; günde ortalama 14 saat ve hala yaklaşık %35 pilim kaldı. Bu, bir ton oyun oynamayı, çalışmayı ve kablosuz ile Bluetooth arasında gidip gelmeyi içeriyordu.

Açıkçası, bir rıhtım olmaması bir yana, Naga Pro hakkında gerçekten şikayet edecek bir şey bulamıyorum. Zeki, kablo fobisi olan çoklu tür ustası, bu yeni Razer Naga Pro'nun hızına, doğruluğuna ve çok yönlülüğüne bayılacak.

4. SteelSeries Prime Kablosuz Pro

Yeni Steelseries Prime Kablosuz oyun faresinin bana Razer Viper Ultimate(yeni sekmede açılır)'ı bu kadar hatırlatması büyüleyici. Avucunuzla kaynaşmak ve sizi her zaman olmayı hayal ettiğiniz FPS tanrısı yapmak için tasarlanmış gösterişsiz, yüksek performanslı bir makinedir.

SteelSeries Prime Kablosuz Pro

Prime Wireless, hemen benim elim için tasarlanmış gibi hissettirdi. Steelseries, kolunuzun bir uzantısı gibi hissettiren doğru şekli ve ağırlığı geliştirmek için birkaç espor uzmanıyla çalıştıklarını söylüyor. Bir kez olsun, ürün yutturmaca kadar yaşıyor.

Prime Wireless, özellikle pençe ve parmak ucu tutucular için sağ elini kullananlar için tasarlanmıştır. Tüm fare, rahat bir tutuş için avucunuzun içinde oturacak şekilde hafifçe sağa doğru eğimli görünüyor. Gövde, aynı anda hem kaygan hem de kavrayıcı bir his veren mat bir yüzeye sahip mikro dokulu ABS plastikten yapılmıştır. 80g'de, Viper Ultimate'tan biraz daha ağırdır, ancak ağır diyeceğiniz şey pek değildir.

Fare düğmeleri işaret parmağınıza doğru yükselirken ve orta parmağınızın altında incelirken, başparmak yuvası içe doğru kıvrılır. Bu ince eğim, düğmeleri bir şekilde tıklamayı daha kolay hissettiriyor. Başparmak düğmeleri, başparmağınızın dayandığı yerin biraz yukarısına yerleştirilmiştir, bu nedenle onlara ulaşmak için neredeyse hiç hareket yoktur. Arka düğmeye basmak için başparmağımı çok fazla kıvırmak zorunda kalmamak için biraz daha ileri olmalarını isterdim ama bununla yaşayabilirim.

Fare, hafif ve büyük PTFE kızakları sayesinde zahmetsizce kayar.

Prime Wireless, şarj başına 100 saat olarak derecelendirilen dahili bir şarj edilebilir pile sahiptir. Bu, ortalama bir haftalık kullanımın üzerindedir. Bununla birlikte, bu sayıların yalnızca fare, güç tasarrufu için RGB gibi bazı ayarları azaltan Yüksek verimlilik modunda çalışırken elde edilebileceğini belirtmeliyim. Oyun oynamak için, pili önemli ölçüde daha kısa sürede (testte yaklaşık 40 saat) tüketecek olan performans modunda tutmak isteyeceksiniz. Neyse ki, kullanışlı hızlı şarj özelliği sayesinde Prime Wireless'ı şarj etmek çocuk oyuncağı.

Oyun söz konusu olduğunda, Prime Wireless'ı kullanmak bir zevktir. Fare, hafifliği ve l sayesinde zahmetsizce kayar.

Arge PTFE patenler, özellikle de sizi geride tutacak can sıkıcı bir kablo olmadığı için. TrueMove Air 18.000 CPI optik sensörü, 1.000 Hz yoklama oranıyla birleştiğinde, 1'e 1 izlemeyi hassas ve hızlı hale getirir. Can sıkıcı bir şekilde, CPI duyarlılığını değiştirmek, savaşın hararetinde ideal olmayan altındaki düğmeye erişmek için fareyi kaldırmayı gerektirir.

En üstte, ana tıklayıcılar, 'kuantum hızlarında' harekete geçmek için mıknatıslar ve lazerlerin bir kombinasyonunu kullanan ve tatmin edici ve duyarlı olan tescilli Prestige OM manyetik anahtarları kullanır. Düğmeler, herhangi bir sallanma veya yan hareket olmaksızın sağlam bir his verir ve çoğundan daha uzun, yani 100 milyondan fazla tıklamaya dayanacak şekilde yapılmıştır.

Tüm bunları bir araya getiren şey, ince bir USB Type-C dongle aracılığıyla sağlanan Quantum 2.0 Wireless'tır. Makinenizde Type-C bağlantı noktası yoksa endişelenmeyin, Steelseries kutuda bir Type-A adaptörü içerir. Quantum Wireless, benzersiz bir çift kanallı sistem kullanır, böylece bir kanalda kesinti olsa bile fare bağlantıyı sürdürür. Prime, hiper verimlilik modunun kullanıldığı zamanlar dışında hiçbir şekilde algılanabilir bir gecikme göstermedi.

Steelseries Prime Wireless'ı hiç beğenmeyi beklemiyordum ama iş ve oyun için kullanımı çok rahat. Giriş gecikmesi sorun değil ve dürüst olmak gerekirse, bugünlerde kablosuz, kablolu muadillerinden neredeyse ayırt edilemez. Pil ömrü harika ve bu hızlı şarj, her kablosuz çevre biriminde olması gereken bir şey. 139 $'lık Prime Wireless daha pahalı, ancak size iyi hizmet edecek kaliteli bir fare.

5. Razer Basilisk V3

Yeni Razer Basilisk V3, adından da anlaşılacağı gibi, ikonik kablolu kemirgenin üçüncü yinelemesidir. V2 ile pratik olarak aynı görünüyor ve hissediyor, kuşkusuz bu hiç de kötü bir şey değil. Sağ elini kullananlar için tasarlanan 70 $'lık Basilisk V3, V2'deki aynı genişletilmiş ve dokulu başparmak desteğini, ikonik başparmak pedalını ve bölünmüş fare düğmesi tasarımını koruyor.

Razer Basilisk V3

Saatlerce tutmak son derece rahat ve bana Basilisk Ultimate'ın neden en uzun süredir en sevdiğim fare olduğunu hatırlatıyor.

En bariz tasarım değişikliğini kaçırmayacaksınız; tabanda göz kamaştırıcı, 9 bölgeli Razer Chroma aydınlatma şeridi. Bu yeni şerit, V3'ü masanızın üzerinde başka bir dünyadan gelen bir ziyaretçi gemisi gibi gösteriyor. Kaydırma tekerleği ve tümsek logosuna ek olarak, Razer Chroma stüdyosu aracılığıyla aydınlatma, istediğiniz gibi özelleştirilebilir. Razer'ın yazılımıyla gerçekten etkileşim kurmak istiyor musunuz?

Razer, V3'teki yeni HyperScroll Tilt Wheel'i en göze çarpan özelliklerinden biri olarak lanse ediyor ve haklı olarak. İki kullanım modu getirir; Tıklamalı, ölçülü kaydırmalar ve kaydırmaya karşı her türlü direnci ortadan kaldıran Serbest Döndürme için dokunsal. Smart Reel, iki mod arasında geçiş yapan otomatik bir moddur. Tekerleği daha hızlı döndürün ve fare, tekerleği serbest bırakarak uzun web sayfaları ve belgeler için harika olan Free Spin'e geçer.

Fare, vites değiştirme gibi modları değiştirdiğinde sesli bir tıklama alırsınız. Ne yazık ki, Smart Reel çok hevesli ve çok sık tekme atıyor - bu beni rahatsız edecek kadar. Neyse ki, kaydırma tekerleğinin hemen arkasındaki düğmeye basarak modları manuel olarak değiştirebilirsiniz. Tasarım programlarında çok çalışıyorum ve serbest dönüş, büyük tuvaller arasında daha hızlı hareket etmeyi sağlarken, ayrıntılar için yakınlaştırma ve uzaklaştırma yaparken hızla bir sorun haline geliyor.

Basilisk V3 kesinlikle pürüzsüz, hassas ve duyarlıdır.

Bu aynı zamanda, tekerleği ne kadar hızlı döndürürseniz kaydırma hızını artıran V3'ün kaydırma hızlandırması ile daha da şiddetlenir. Kilometreniz değişecektir, ancak bu, kazanılmış bir tat olması muhtemel olan şeylerden biridir. Bu yeni kaydırma tekerleği ne kadar harika olsa da, oyunlarda pratik bir kullanım bulamadım, ancak bazı zeki insanlar şüphesiz bazı akıllı hileler yaratacak.

Neyse ki, birkaç gerçek iyileştirme, kaydırma tekerleğinin merkezinde değil. Razer, Focus+ optik sensörünü de güncelleyerek zaten saçma olan 20.000 DPI'dan 26.000 DPI'a yükseltti. Ancak 650 IPS'yi korudu.

Gerçekten bu kadar yüksek DPI'da oynayan birini tanımıyorum, ancak Basilisk V3 kesinlikle pürüzsüz, hassas ve duyarlı ve yüksek DPI'nın sağladığı ekstra ayrıntı düzeyi, sorunsuz izlemeye yardımcı oluyor.

Ana fare düğmeleri, ikinci nesil Razer Optical mekanik anahtarlara sahiptir ve net tıklamalara sahiptir, hızlıdır ve sensörün kendisi kadar duyarlıdır. Parmaklarınızın kaymaması için yumuşak düğme oluklarını ve zarif dokuyu seviyorum. Ayrıca düğmelerin önceki Basilisk'lere göre daha az titrek olduğunu fark ettim, ancak birkaç bin tıklamadan sonra nasıl dayandıklarını görmemiz gerekecek.

Razer Basilisk V3, zaten harika bir fare üzerinde sağlam bir yinelemedir ve diğerlerinden uzaklaşmadan öğeleri geliştirir. Bu iyileştirmeler de memnuniyetle karşılanıyor ve dürüst olmak gerekirse, eklenen Chroma aydınlatmasının ne kadar iyi göründüğünü anlayamıyorum. HyperScroll Eğme Tekerleği eğlencelidir, ancak sonuç olarak oyunlarda verimlilik çalışmalarında olduğu kadar kullanışlı değildir.

Genel olarak bu yeni Basilisk'i seviyorum ve kablosuz Basilisk V3 Ultimate için beni kesinlikle heyecanlandırıyor. Yeni Razer fareler için sabırsızlanıyorum.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol