gamerpazar-sell-banner
En İyi RTX 2080 Hangisi?

En İyi RTX 2080 Hangisi?

Piyasada bulunan düzinelerce model arasından en iyi RTX 2080 grafik kartını seçmek kolay bir iş olmayabilir. Hatta GTX'ten RTX'e yükseltmenin buna değip değmeyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Nvidia, Eylül 2018'de RTX 2080'i piyasaya sürdüğünde, piyasadaki açık ara en hızlı grafik kartıydı. Nvidia, yerini almak için Super Best RTX 2080 Ti'yi piyasaya sürene kadar temelde bir süre bu şekilde kaldı. RTX 2080, 12 nm süreci üzerine inşa edilmiştir ve TU104-400A-A1 varyantında çekirdeğinde TU104 GPU'yu kullanır. GPU'nun kendisi, içinde 13.600 milyon transistör içeren 545 mm2'lik bir kalıp alanıyla oldukça büyüktür. Bu teknik özellikler, özellikle RTX gerçek zamanlı Işın İzleme desteği göz önüne alındığında, RTX 2080'i hesaba katılması gereken bir güç haline getiriyor.

Bu kadar güçlü bir kart olan RTX 2080 kesinlikle kullanımı en kolay kart değildir. Resmi derecelendirmelere (TBP veya TGP değil, TDP derecelendirmeleri) göre maksimum 215 W güç çekişi için derecelendirilmiştir ve bu, modern standartlar dikkate alındığında orta düzeydedir. Bununla birlikte, RTX 2080 meraklı sınıfı bir ürün olduğu için, bu kartın premium bir versiyonunu satın almak çok mantıklı. Piyasadaki en iyi RTX 2080 varyantlarından birine yatırım yapmak, herhangi bir termal veya akustik sorun olmamasını sağlar ve kullanıcı uygun görürse biraz hız aşırtma ile uğraşabilir. Ayrıca farklı olan RTX 2080 Süper Kılavuzumuza da göz atın.

Grafik kartı pazarı, devam eden stok sıkıntısından hâlâ zarar görüyor ve önümüzdeki durum belirsiz. Nvidia'nın kendisi, özellikle RTX 3000 serisi grafik kartlarının eksikliğinin ne kadar sürebileceği konusunda bir tahminde bulunmayı reddetti. En iyi geçici grafik kartlarıyla ilgili önerilerimiz sizi ayakta tutuyor olsa da, yine de hayalinizdeki kartın yerini tutamazlar. Yine de, pazar bir gün toparlanacak ve sonunda o RTX 2080'i satın alabileceğiniz zaman araştırmanızı hazır bulundurmanız daha iyi olacaktır. Bunu akılda tutarak, satın alabileceğiniz en iyi RTX 2080 varyantlarından bazıları aşağıdadır.

MSI Gaming X Trio RTX 2080

MSI'ın Gaming X serisi, her nesil grafik kartı için her zaman son derece yüksek kaliteli varyantlar sunmuştur. MSI Gaming X Trio RTX 2080, RTX 2080'in mükemmel yapı kalitesine, muhteşem termal performansa ve çoğu modern oyun bilgisayarının yıldızı olacak benzersiz bir tasarıma sahip birinci sınıf bir varyantını sunarak bu amacı daha da ileriye taşıyor. Bugün bu kartın öne çıkan özelliklerinden bazılarını gözden kaçırıyor olurduk, ancak tam bir özet istiyorsanız, MSI Gaming X Trio RTX 2080 hakkındaki ayrıntılı incelememize göz atın.

MSI Gaming X Trio RTX 2080

Kapsamlı 327 mm'lik fan örtüsünün altına MSI, ısıyı soğutma bloğunun fin dizisi boyunca yayan bir dizi bakır ısı borusuna bağlı hacimli bir soğutma bloğu yerleştirdi. Soğutma bloğunun kanatçıkları, maksimum ısı dağılımı için soğutma bloğunun yüzey alanını artıran ve aynı zamanda kanatçıklardan hava akışını iyileştiren benzersiz bir şekilde kavislidir. Hava akışı, MSI'ın Tri Frozr soğutucu tasarımının bir parçası olan üç adet yüksek kaliteli Torx fanı tarafından sağlanır. Fanlar yük altında bile son derece sessizdir ve akustik performansı iyileştirmek için GPU rölantideyken bile kendilerini kapatırlar.

Estetik olarak, MSI Gaming X Trio oldukça benzersiz görünümlü bir karttır. Köşeli ve agresif tasarım dili bu kartta, özellikle de fan kapağında hakim. Kartta, GPU'larını PC'lerinin temasına uyacak şekilde özelleştirmek isteyenler için ideal olması gereken çok sayıda RGB aydınlatması da var. Tabii ki, aydınlatma Mystic Light kullanılarak kontrol edilebilir. Pek çok meraklı, güzel tasarımını sergilemek için MSI Gaming X Trio RTX 2080'i dikey olarak monte etmeyi tercih ediyor, ancak bunu yapmak için bir yükseltici kabloya ihtiyacınız olabilir. Kartın arka plakası da yatay konumda bile karta çok köşeli bir görünüm veren çok sayıda kesik ve delik ile doldurulmuştur.

En iyi RTX 3070 ekran kartları listemizde MSI'ın benzer bir varyantı da yer aldı ve bu da sizin için okumaya değer.

Sonuç olarak, MSI Gaming X Trio RTX 2080, termal ve akustik sektörlerde bazı şaşırtıcı performansın yanı sıra mükemmel yapı kalitesine sahip RTX 2080'in birinci sınıf bir çeşididir. Gaming X Trio, MSRP'ye göre oldukça büyük bir fiyat primi talep ediyor, ancak uzun vadede hayal kırıklığına uğratmayan en iyi RTX 2080 tekliflerinden birini arıyorsanız, buna değer olabilir.

ASUS ROG Strix RTX 2080 Gaming OC

AIB ortak grafik kartları söz konusu olduğunda ASUS'un ROG Strix serisi her zaman etkileyici bir rakip olmuştur ve ROG Strix RTX 2080 kesinlikle bir istisna değildir. Şu anda piyasada bulunan RTX 2080'in en premium varyantlarından biridir ve kesinlikle meraklı alıcılar için öncelik listesinde olmalıdır. Ancak, başlamak için daha orta sınıf bir grafik kartı arıyorsanız, en iyi RTX 2060 grafik kartları için önerilerimize göz atın.

ASUS ROG Strix RTX 2080 Gaming OC

ASUS ROG Strix çeşitlerini gerçekten etkileyici kılan şey, mükemmel sıcaklık ve gürültü yönetimidir. ROG Strix RTX 2080, sıcaklıkları oldukça iyi karşılayan ve hız aşırtma için bol miktarda alan bırakan kapsamlı bir 3 yuvalı ısı bloğu tasarımına sahiptir. Yine, örtü oldukça uzun olduğundan mini-ITX kasalarında veya hatta bazı mikro-ATX kasalarında kasa uyumluluğu sorun olabilir. Soğutucuya, yüksek statik basıncın yanı sıra soğutucudan düzgün hava akışı için optimize edilmiş ASUS'un üç Axial Tech fanı yardım ediyor. Bu, aynı zamanda mükemmel akustik performans sağlarken, kartın ısı dağıtma kapasitesini en üst düzeye çıkarır.

Görünüş açısından, ASUS ROG Strix kartları piyasadaki en iyi görünen kartlardan bazılarıdır. İlk bakışta ROG Strix RTX 2080 biraz sade ve abartısız gibi görünebilir ancak RGB aydınlatma bölgeleri yandığında, kartın estetiği yepyeni bir düzeye çıkıyor. Güzel tasarlanmış fan örtüsünün yanı sıra, kartın yanlarında da aydınlatma mevcuttur, böylece hem dikey hem de yatay yönlerde görülebilir. ASUS ROG Strix RTX 2080, dikey yönde takıldığında gerçekten harika görünen başka bir karttır.

Genel olarak, ROG Strix, RTX 2080 söz konusu olduğunda en iyinin en iyisini arıyorsanız ilginizi çekebilecek gerçekten birinci sınıf bir seçenektir. Bununla birlikte, başka rakip seçenekler de olduğundan, yüksek fiyat primi dikkate alınması gereken bir şeydir. bu sadece biraz daha iyi bir değer sunabilir.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol