gamerpazar-sell-banner
Harici ekran kartı nedir?

Harici ekran kartı nedir?

Genellikle dizüstü bilgisayarlarda duymaya alıştığımız harici ekran kartı nedir, gerekli mi ve ne için kullanılır sorularına cevap bulacağız. Harici kelimesini dışarı ile ilgili olan, dıştan olan olarak tanımlayabiliriz. Harici ekran kartı dışarıdan ek olarak sisteme bağlanılan ve kullanılan ekran kartı olarak nitelendirilir. Çoğunlukla dizüstü bilgisayarlarda kullanılan bu yapı bazı özel amaçlar için tasarlanmış masaüstü bilgisayarlarda da görmek mümkün.

harici ekran kartı nedir

Görselde görülen harici ekran kartı kendi içinde güç kaynağı ve soğutma sistemi bulunan tam olarak bağımsız taşınabilir harici ekran kartıdır. Bu yapıda olan ekran kartlarını genellikle özel sistemler için kullanılır ve nadir rastlayacağımız kullanım şeklidir.

Yoğun olarak kullanılan harici ekran kartı türü genellikle dizüstü bilgisayarların anakartına entegre edilmiş yarı bağımsız harici ekran kartı olarak nitelendirebileceğimiz yapılardır. Bu sistemlere yarı bağımsız dememizin sebebi güç kaynağı ve soğutma kaynağını bünyesinde bulunduğu çevre bileşenlerden temin ediyor olması. Anakarta takılan bir harici ekran kartında anakarta giden gücün kesilmesi harici ekran kartının çalışmamasına da neden olacaktır.

harici ekran kartı nedir

Harici ekran kartı ne için kullanılır?

Çoğunlukla bileşik ekran kartının yetersiz kaldığı durumlarda ek olarak güç ve performans sağlaması için harici ekran kartı kullanılır.

Harici ekran kartı kullanmalı mıyız?

Özellikle oyunlarda FPS sorunu yaşıyor veya kullandığın bazı grafik programlarından yeterince verim alamıyor isen harici ekran kartı kullanabilirsin.

Harici ekran kartım var mı?

Hergün gelişen ve büyüyen teknolojide artık kullanılan uygulamalar ve oyunlar ciddi yükler barındırmakta. Bu yükler ile birleşik ekran kartlarının başa çıkması neredeyse imkânsız  hale geldi, bu nedenle artık çoğu dizüstü bilgisayarlarda harici ekran kartı kullanılıyor.

Harici ekran kartınızı öğrenmek için sol alta bulunan windows simgesine tıklayıp aramaya dxdiag yazın ve çıkan uygulamayı açın.

dxdiag nedir

2.Görüntü veya 2. Ekran yazan alandaki bilgiler sizin harici ekran kartınızın bilgilerini içerir. Harici ekran kartınız yok ise zaten bu bilgiler çıkmayacaktır. Harici ekran kartınız var mı ? var ise özelliklerini yorumlarda bizle paylaşabilirsin.

Gamerpazar 'da harici ekran kartlarını inceleyebilirsin. Hemen İncele

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Burak Kurt
Burak Kurt1997‘de İstanbul ‘da doğdu. MIS bölümü mezunu ve kariyerine yazılım sektöründe devam ediyor. Oldschool MMO oyunlarında usta bir oyuncu.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol