gamerpazar-sell-banner
Oyun Bilgisayarları için En Önemli 5 Aksesuar

Oyun Bilgisayarları için En Önemli 5 Aksesuar

Oyun bilgisayarları için size büyük ölçüde yardımcı olacak gözden kaçan bazı aksesuarlar var. Aksesuarların bilgisayarın performansını iyileştirmesi gerekmez; işleri daha rahat ve düzenli hale getirebilirler.

En iyi aksesuarlar, cüzdanınıza büyük bir yük getirmeden oyun kurulumunuzu tamamlayacak ve genel estetiğini iyileştirecektir. Bu makale, pek çok kişinin kullanmadığı ancak bir oyun kurulumunda büyük bir gelişme olan bazı aksesuarları listeleyecektir.

Güç Kaynağı

Öngörülemeyen ve beklenmedik bir güç dalgalanması, tüm bileşenlerinizi feci bir şekilde kızartabilir. Değerli bileşenlerinize ekstra koruma sağlayacak en iyi cihaz, bilgisayarınızı elektrik kesintilerine ve dalgalanmalara karşı koruyacak bir UPS'dir (Kesintisiz Güç Kaynağı). Modern PSU'lar yerleşik aşırı gerilim korumasına sahip olsalar da, tüm bileşenleriniz korunsa bile bilgisayarınızın kapanmasını ve muhtemelen verilerinizin bozulmasını önleyemezler.

PC'nizi bir UPS ile bağlamanın bir başka avantajı da, elektrik kesintisi durumunda işinizi kurtarmak ve verilerinizin bozulmasını önlemek için zamanınız olmasıdır. UPS, çalışmanızı kaydetmeniz ve yedek piliniz bitmeden bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kapatmanız için size en az 2-3 dakika verecektir ki bu oldukça fazla bir süredir. Ağır bir cihaz olmasına rağmen satın almaya değer ve kurulumunuzun estetiğini korumak için gözden uzak tutulabilir.

Güç Kaynağı

Plastik Kelepçe

Zip bağları ucuz ve etkilidir. Kabloları düzenlemeye ve kurulumunuzun düzgün görünmesine yardımcı olmak için 10 $ gibi ucuz bir fiyata, 100 yeniden kullanılabilir fermuarlı bir paket satın alınabilir. Kablo yönetimi, bir oyun kurulumunun önemli bir yönüdür ve alanının temiz kalmasını isteyen herkes bunu uygulamalıdır.

Çeşitli tipte fermuarlar vardır: cırt cırtlı, serbest bırakılabilir, boncuklu, sıkı çekin ve yırtın. Fazla yer kaplamadıkları ve her türlü kabloyu bir arada tutmada etkili oldukları için PC içinde de kullanılabilirler. Bilgisayarın dışında, tüm görünür kabloları gizlemek için kablo bağları diğer kablo yönetim aksesuarlarıyla birleştirilebilir.

Plastik Kelepçe

Elektrikli USB Hub

Genellikle, PC'ye bağlı birden çok çevre birimi vardır ve USB bağlantı noktalarının bitmesi yaygın bir durumdur. Bilgisayarın arkasında yaklaşık altı bağlantı noktası ve ön IO'da iki tane daha vardır ve bu her zaman yeterli değildir. Elektrikli bir USB hub'ı bilgisayarın PSU'sundan güç almaz. Bunun yerine, bir duvar prizine bağlanır ve PC'nize USB ile bağlıyken harici olarak çalışır.

Elektrikli bir USB hub, on adede kadar USB 3.0 bağlantı noktası ekler ve kolay erişim için çift taraflı yapışkanla bir masanın altına yapıştırılabilir. İşleri kolaylaştırıyor ve USB bağlantı noktalarının bitmesi konusunda asla endişelenmenize gerek yok.

Elektrikli USB Hub

Genişletilmiş Mouse Pad

Tüm masanız için tek bir mouse pad'e sahip olmak lüks ve kullanışlıdır. Uzatılmış fare altlığı, farenizi hareket ettirmeniz ve fare altlığının yüzeyinden taşmamanız için size bolca alan sağlar. Kulaklık, klavye, monitör, hoparlörler ve denetleyiciler dahil tüm bileşenlerinizi tutan yumuşak bir yüzeye sahip olmak, gereksiz çizilmeleri önleyerek onları ve masanızın yüzeyini korur.

Kullanıcılar, kurulumunuzun tüm estetiğini değiştirecek özelleştirilmiş bir mouse pad alabilir. Kurulumunuzu tamamlayabilecek genişletilmiş fare altlıklarının RGB sürümleri bile vardır. Çoğu fare altlığı da yıkanabilir, bu nedenle kirlenirlerse nemli bir bezle temizlenebilirler.

Genişletilmiş mouse pad

Kulaklık Sehpası

Masaüstünüzde biraz yer açmanız gerekiyorsa, bir kulaklık standı almak bunu yapmanın harika bir yoludur. Kulaklık standı, gün boyunca herkesin kullandığı bir cihazı içinde barındıran, en az kullanılan aksesuarlardan biridir. İşyerini düzenlemeye yardımcı olur ve süper uygun maliyetlidir.

Işığı yaymak için her bileşene ihtiyacınız varsa, kulaklık standlarının RGB versiyonları da vardır. Kulaklık standı masanın altına da takılabilir, bu da onu bir kulaklık askısı haline getirir ve masaüstünüzde daha fazla yer tasarrufu sağlar.

Kulaklık Sehpası

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol