gamerpazar-sell-banner
Oyun Bilgisayarı vs Konsol: Hangisi Daha İyi?
Donanım HaberleriÖneriler

Oyun Bilgisayarı vs Konsol: Hangisi Daha İyi?

Her oyuncu bu zorlu seçim ile karşı karşıya kalmıştır: Oyun bilgisayarı ya da konsol. Hangisinin daha iyi olduğu forumlarda hala bir tartışma sebebi. Hangisi daha ucuz, hangisi en iyi görüntüye sahip veya hangisi online rekabetçi oyunlar için daha iyi? Eğer ikisi arasında bi karar vermeye çalışıyorsanız sizin için bu konuları güzelce inceleyip hangisinin sizin için daha iyi bir tercih olduğunu bulmaya çalışacağız.

Hangisini seçerseniz seçin asıl önemli olan oyundan keyif almak. Bütçeniz, teknik yetenekleriniz ve ileride yapmanız gereken bazı yükseltmeler karar vermenizde önemli bir yere sahip.

Oyun Bilgisayarı - Konsol

Bütçe

İki çeşit oyuncu grubu da cepleri için en iyi olan şeyi ister. Mesela konsol oyuncuları için genel harcamalar bellidir; fazladan oyun kolları ve oyunlar. Bilgisayar oyuncuları içinse işin içine birçok etken giriyor. Bilgisayarınızı nasıl topladığınıza göre değişebilir. Hem oyun ve diğer ekipmanlar da bu harcamalara dahil oluyor.

Teknik Yetenekler

Genel anlamda teknik kabiliyetler daha çok bilgisayar oyuncuları için önemli. Yapılabilse de çoğu konsol kullanıcısı konsoluna herhangi bir yükseltme yapmıyor. Bu durum bilgisayar kullanıcıları için geçerli değil. En azından giriş seviyesi bir teknik bilgi oldukça işe yarar olacaktır. Bilgisayarı kurmak olsun, birtakım donanımsal yükseltmeler olsun bu işlemler için teknik kabiliyet gerekli.

Yükseltmeler

Biraz teknik bilgiyle konsola geliştirme yapılabilse de bu geliştirmeler söz konusu bilgisayar olunca inanılmaz pahalı olabiliyor.

 

Oyun Bilgisayarı vs Konsol: Hangisi Daha İyi?

Konsol oyunculuğunun avantajları

Konsollar basit, kullanımı kolay ve daha ucuz
Herhangi bir donanım geliştirmesi gerekmez
Console-exclusive (konsola özel) oyunlar

 

Oyun Bilgisayarı vs Konsol: Hangisi Daha İyi?

Bilgisayar oyunculuğunun avantajları

Donanımlar yükseltilebilir

Başlıca yükseltilen 3 donanım :

  1. Ekran kartı (GPU). Öneriler için bu başlığımıza gidebilirsiniz.
  2. RAM (Bellek). Öneriler için bu başlığa gidebilirsiniz.
  3. Hard disk ya da SSD. Aralarında seçim yapmakta zorlanıyorsanız bu başlığa gidebilirsiniz.

Grafikler daha güzel

Oyunlarda ayar yapılabilir

Bilgisayar oyunları daha ucuz

Peki hangisi daha iyi?

Bilgisayar ve konsol arasındaki bu efsanevi savaşı düşününce, seçim yaparken önemli olan şeyin bütçe olmadığını ve asıl önemli olanın deneyim olduğunu unutmamak gerekir. Bir oyuncu olarak hangisinin sizin için önemli olanın ne olduğunu düşünmeniz gerekli. Bizim açımızdan kazanan bariz, oyun bilgisayarı. Daha güzel grafikler, mouse ya da oyun kolu ile tercihinize göre oynama, modlar ve daha birçok şey. Hangisini seçerseniz seçin, önemli olan oynadığınız oyundan keyif almak.

 

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Yunus Emre Yılmaz
Yunus Emre YılmazNeed for Speed: Carbon ile oyun hayatı başladı. Şimdilerde ise oyun kültürü ile yakından ilgileniyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler