gamerpazar-sell-banner
Oyun için Fare DPI'nızı Nasıl Kontrol Edebilir ve Değiştirebilirsiniz (2022)
MouseÖnerilerDonanım Haberleri

Oyun için Fare DPI'nızı Nasıl Kontrol Edebilir ve Değiştirebilirsiniz (2022)

DPI veya inç başına nokta, diğer adıyla CPI (inç başına sayı), farenizin ne kadar hassas olduğunu ölçen istatistiktir. CPI ne kadar düşükse, fare imleciniz o kadar yavaş ve ne kadar yüksekse, farenizin hareket ettirildiği her inç için fare imleciniz o kadar hızlı hareket eder.

Örneğin, fare CPI değeri 1000 olarak ayarlanırsa, fare imleci, farenin hareket ettirildiği her inç için 1000 piksel hareket edecektir.

Çok sayıda bilgisayar kullandıysanız, her bilgisayarda fare imlecinin daha yavaş veya daha hızlı hareket ettiğini ve asla aynı olmadığını fark etmişsinizdir. Bunun nedeni herkesin farklı bir fare hassasiyeti tercih etmesi ve faresini farklı bir hassasiyette tutmasıdır.

Çoğu fare , sensörün kalitesine bağlı olarak 800 ile 1600 arasında değişen standart bir CPI'ye sahiptir. Buna karşılık, oyun farelerinin CPI'si 20000'in üzerinde olabilir, çünkü sensörler en yüksek kalitededir çünkü oyunlarda doğruluk ve hassasiyet önemlidir.

Fare DPI'ı Nasıl Kontrol Edilir ve Değiştirilir

Bir farenin CPI'si, çeşitli üreticilerin bunu yapmanın farklı yolları olduğundan, birçok şekilde değiştirilebilir. Ancak, daha uygun bir şeye ayarlayabilmeniz için mevcut TÜFE'nizin ne olduğunu bilmeniz gerekir.

Öncelikle, imleç hareketinin her hızda tutarlı olması için fare hızlandırmayı devre dışı bırakmanız gerekir . Fare hızlandırma, fareyi ne kadar hızlı hareket ettirdiğinize bağlı olarak imlecinizin hareket etme hızını artıran bir özelliktir.

Dolayısıyla, fareyi yavaş hareket ettirirseniz imleç hızı yavaş hareket eder, ancak farenizi hızlı hareket ettirirseniz imleç hızı artar.

Fare hızlandırma etkinken, farenizi üç inçlik yavaş hareket ettirirseniz, ekrandaki mesafe daha az olur, ancak farenizi üç inçlik hızlı hareket ettirirseniz, ekranda katedilen mesafe daha yüksek olur. Bu tutarsızlık ekler ve fare hareketi için kas hafızası oluşturmayı zorlaştırır.

Oyun oynuyorsanız fare hızlandırmanın kapatılması önerilir, çünkü bu yalnızca performansınızı düşürür .

Fare hızlandırmayı kapatmak için:

  1. Windows aramasında "Fare ayarları"nı arayın ve enter tuşuna basın.
  2. Sağdaki "Ek Fare Seçenekleri"ne gidin ve "İşaretçi Seçenekleri" sekmesinin altında "İşaretçi Hassasiyetini Geliştir" seçeneğinin işaretini kaldırın.
  3. Pencereyi kapatmak için Uygula ve Tamam'a tıklayın.

Fare DPI'ınızı Kontrol Edin

Fare DPI'ınızı Kontrol Edin

Farenizin DPI'sını ölçmek için fare duyarlılığı web sitesine gidin. Tüm seçeneklerin nerede olduğunu görmek için aşağı kaydırın ve "Hedef Mesafe"nin yanına "1" koyun. Bu, farenizi fiziksel olarak 1 inç hareket ettireceğiniz anlamına gelir.

Alttaki cetveldeki kırmızı hedefi tıklayıp basılı tutun ve farenizi herhangi bir dikey hareket olmadan 1 inç sağa hareket ettirin. DPI'niz hesaplanacak ve "Gerçek DPI"nin yanında gösterilecektir.

DPI'ınızı Değiştirin

DPI'ınızı Değiştirin

Fare hızlandırmayı devre dışı bıraktıktan ve CPI'yi ölçtükten sonra, CPI'nizi değiştirebilir ve sizin için en iyisinin ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

Fare hassasiyetini Windows ayarlarından değiştirmek için Windows Arama'da "Fare Ayarları" yazın ve enter tuşuna basın. Sağda, "Ek Fare Seçenekleri" üzerine tıklayın. "İşaretçi Seçenekleri" sekmesi altında, tercih ettiğinizi bulana kadar fare hassasiyetini artırmak veya azaltmak için kaydırıcıyı kullanın. Pencereyi kapatmak için Uygula ve Tamam'a tıklayın.

Çeşitli üreticiler, yazılımlarının kendisinde hassasiyet değiştiren seçenekler sunar. Bir oyun fareniz olduğunu varsayalım, ilgili yazılımı resmi web sitesinden indirip yükleyin ve fare CPI'sini tercih ettiğiniz ayarlara değiştirin. Ayrıca, farenizde, tıklandığında fare hassasiyetini değiştiren fazladan bir 'DPI düğmesi' olup olmadığını kontrol edin.

Oyun oynarken , ilgili oyunun kontrol ayarlarından yapmak kolay olan, hassasiyetinizi değiştirmek için oyun içi hassasiyet ayarlanabilir.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler