gamerpazar-sell-banner
Oyun için Kablolu Kulaklıklar Kablosuzdan Daha mı iyi?

Oyun için Kablolu Kulaklıklar Kablosuzdan Daha mı iyi?

Son yıllarda, üreticilerin yaptığı teknolojik gelişmeler nedeniyle kablosuz kulaklıklar daha yaygın hale geldi. On yıl önce bir anket yapılmış olsaydı, kablosuz kulaklık kullanan çok az sayıda insan bulunabilirdi. Bunun nedeni, o zamanlar güvenilmez, yavaş ve elverişsiz olmalarıydı. Ancak, bu yıllar içinde önemli ölçüde değişti.

Kulaklık, size düşmanın nerede olduğu hakkında net bir fikir verdiği ve oyuna kendinizi kaptırmanıza yardımcı olduğu için oyun oynarken en önemli çevre birimlerinden biridir. İster sıradan ister rekabetçi bir oyuncu olun, doğru kulaklığa sahip olmak çok önemlidir. Ancak, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli kulaklıklar var ve bu da en iyisini bulmayı zorlaştırıyor.

Kablolu oyun kulaklıklarının sıfır gecikme süresi, şarj olmaması, nispeten daha iyi fiyatlar ve muhtemelen daha iyi ses kalitesi gibi avantajları vardır. Öte yandan, kablosuz kulaklıklarda kullanıcıyı geride tutan hiçbir kablo yoktur. Bu, daha fazla hareket özgürlüğü sağlarken kurulumu düzenli tutmaya yardımcı olur. Peki, iki tür arasındaki farklar tam olarak nedir?

Gecikme

Günümüzde, kulaklıklara takılan bileşenlerin ne kadar güçlü olmasından dolayı, kablosuz ve kablolu kulaklıkların gecikme süresinde yalnızca ayırt edilemez farklılıklar vardır. Bluetooth 5.0 ve 2,4 GHz radyo frekansına sahip bir USB dongle dahil olmak üzere modern kablosuz kulaklıkları bağlamanın iki yolu vardır ve her ikisi de gecikmeyi minimumda tutar.

Kablolu çevre birimlerinin sıfır gecikme süresi olduğu doğru olsa da, kağıt üzerinde birkaç milisaniyelik bir fark olmasına rağmen, en iyi oyuncular bile kablosuz kulaklık kullanırken gerçek bir fark görmeyecektir. En iyi üreticiler, ses ve görsellerin senkronize olmasını sağlar, ancak kullanıcılar genellikle daha ucuz kablosuz kulaklıkları kullanırken gecikme fark edeceklerdir, bu da onları oyun oynamak için uygunsuz hale getirir ve yalnızca film ve müzik için kullanılabilir.

Oyun için kablolu kulaklıklar kablosuzdan daha mı iyi?

Ses kalitesi

Her türden en iyi kulaklıklar karşılaştırıldığında, kablolu kulaklıkların daha iyi ses kalitesine sahip olduğu açıktır, çünkü sinyal paraziti olmadan ellerinde daha fazla güç vardır. Kablolu ses, net ve hızlı olan daha yüksek bir bit hızına sahiptir.

Kablosuz kulaklıkların, ses verilerini kodlama ve kablosuz olarak iletme sürecinden geçmesi gerekir ve en iyi sinyal için bir görüş hattı gerektirirler veya bir tür ses bozulmasına maruz kalma riski taşırlar.

Sinyal bozulması yoksa, en iyi modern kablosuz ses teknolojisi, kablolu ses ile karşılaştırılabilir en yüksek bit hızlarını işleyebilir, ancak kullanıcıların en iyi kalite için ağır bir prim ödemesi gerekecektir.

Kolaylık

Her iki kulaklık türü de değişen konfor seviyelerine sahiptir. Kablolu kulaklıkların şarj edilmesi gerekmez ve tak-çalıştır özelliği vardır, ancak eksileri, hareket alanınızı sınırlayan ve bazen oyun oynarken farenizin önüne gelen kablolara bağlı olmalarıdır.

Kablosuz kulaklıkların kablo olmaması avantajı vardır, bu da bazı kullanıcılar için önemli bir artı noktadır, ancak bunları şarj etmek bir iştir. Ancak, en yeni kulaklıkların pil ömrü birkaç saattir ve yalnızca birkaç günde bir şarj edilmeleri gerekir. Diğer bir avantajı da, aynı anda birden fazla cihaza bağlanabilmeleri ve kullanıcıların verimli bir şekilde çoklu görev yapmasına izin vermesidir.

Oyun için kablolu kulaklıklar kablosuzdan daha mı iyi?

Karar

İki türün karşılaştırılması geniş bir konudur, ancak hiçbiri diğerinden üstün değildir çünkü her ikisinin de eşit sayıda artıları ve eksileri vardır. Karar, nihayetinde kullanıcının ihtiyaç ve tercihlerine bağlıdır. Çok fazla hareket etmeden sadece masanızda oyun oynuyorsanız kablolu kulaklıklar tercih edilir. Ancak, birden fazla cihaza bağlanmanız ve çok hareket etmeniz gerekiyorsa kablosuz kulaklıklar daha iyidir.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol