gamerpazar-sell-banner
Oyun Klavyenizi Kolayca Nasıl Temizlersiniz?

Oyun Klavyenizi Kolayca Nasıl Temizlersiniz?

Klavye, günümüzde yemekten içmekten, toplantılara katılmaktan oyun oynamaya kadar her şeyi yaptığımız masanın ortasında, çok fazla hareket ve bazen de suistimal görüyor. Uzun süreli kullanımda klavyeler çok çabuk kirlenir ve düzenli olarak temizlenmeleri gerekir.

Klavyelerin en az iki haftada bir temizlenmesi gerekir ve bu, kapsamlı temizlik yerine basit, nemli bir mikrofiber bez kullanılarak yapılabilir. Bununla birlikte, kullanım ömürlerini uzatabilecek ve yazarken seslerini daha iyi hale getirebilecek daha iyi temizleme yolları vardır.

Kire Dokunun

Bir klavyeyi temizlemenin en temel yolu, onu kaldırıp ters çevirmek ve arkasına hafifçe vururken hafifçe sallamaktır. Bu, tuşların altındaki tüm parçaları ve parçaları kaldıracaktır. İstenmeyen tuşlara basılmasını önlemek için önce bilgisayarla bağlantısını kesmeniz de önerilir. Son olarak, masanızı da temiz tutmak için çıkarılan tüm kir ve kalıntıları süpürün.

Klavye

Basınçlı Hava Kullanın

Bir kutu basınçlı hava almak da iyi bir fikirdir. Ucu, çatlaklara güzelce girer ve tüm kiri kuvvetle dışarı atar. Ancak, kullanıcılar bunun açık havada yapıldığından emin olmalıdır, çünkü bu, PC'nizin içine girebilecek ve yeniden temizlemenizi gerektirebilecek tozun etrafa dağılmasına neden olacaktır. Cihaza zarar verebilecek nem oluşturabileceğinden pipeti doğrudan yüzeye koymayın, bu nedenle tuşların altını temizlemek için yeterli olacak bir mesafe bırakın.

Bilgisayarınızı temizlemek için bir kutu basınçlı hava da kullanılabilir. Kasa fanları, GPU fanları ve CPU soğutucusu, bir kumaşın düzgün şekilde kullanılamayacağı dar yerlerdir. Bu gibi durumlarda tenekenin samanı rahatlıkla ulaşabilir ve toza üfleyebilir.

Klavye

Bir Klavye Temizleme Seti Edinin

Çeşitli şekil ve boyutlarda klavyeler için özel olarak tasarlanmış fırçalar vardır ve altlarına yapışmış olan ve basitçe dokunarak çıkarılamayan çeşitli şeyleri süpürmenize yardımcı olabilir. Temizleme kiti, diğer çevre birimlerini de temiz tutmaya yardımcı olduğu için harika bir yatırım olan Amazon'dan 13 ABD Doları karşılığında satın alınabilir.

Temizleme kiti, tuş kapaklarını zarar vermeden çıkarmaya yardımcı olan bir tuş başlığı çekiciyle birlikte gelir. Tuşlar araya girmeden yüzey daha iyi temizlenebildiğinden, tuş başlığı çekici inanılmaz derecede kullanışlıdır. Yüzey daha sonra çeşitli ürünlerle temizlenerek her türlü kalıntı giderilebilir. Kullanıcılar, yüzeyin rengini bozacak sert kimyasallardan kaçınmalıdır.

Tuş kapaklarını çıkardıktan sonra, 30 dakika ılık sabunlu suda bekletilerek ayrı olarak temizlenebilirler. Tuş kapaklarını çıkarmadan önce tahtanızın bir fotoğrafını çekin, böylece tuşları nereye takacağınızı bilirsiniz.

Kullanıcılar bir temizlik seti için para harcamak istemiyorsa, klavye tuşlarını çıkarmadan temizlemek için basit bir temiz diş fırçası yararlı olabilir.

Klavye

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol