gamerpazar-sell-banner
PC'nizi Oyun için Daha Hızlı Hale Getirmek için 5 Adım

PC'nizi Oyun için Daha Hızlı Hale Getirmek için 5 Adım

Bilgisayarını daha hızlı hale getirmek isteyen her oyuncu, Windows'un varsayılan olarak bilgisayar alanı için en iyi duruma getirilmiş işletim sistemlerinden biri olduğunu bilir, ancak mükemmel değildir. Spesifikasyonlarınız ne olursa olsun - düşük veya yüksek - oyun PC'nizi size daha iyi performans verecek şekilde optimize edebilirsiniz.

Oyun oynarken sürekli takılmalar ve kare hızı düşüşleri oyun deneyiminizi engelliyorsa, aşağıdaki bilgisayar optimizasyon adımlarını not edin ve en sevdiğiniz oyunu oynamak için bir dahaki sefere oturduğunuzda bunları uyguladığınızdan emin olun.

Önerilen ayarların, genel bir başlangıç noktası olarak oyun performansını iyileştirmeye yönelik olduğunu lütfen unutmayın. Her oyunun belirli optimizasyonlar için belirli bir yakınlığı vardır. Önerilen optimizasyonları uyguladıktan sonra, oyununuz için özel optimizasyonlara bakmanızı öneririz.

Güvenlik için bir geri yükleme noktası oluşturma

Bilgisayarınızı optimize etmeye geçmeden önce bir geri yükleme noktası oluşturmanızı öneririz. Belirli ayarların olumlu sonuçlanmaması durumunda size sistemi değişiklik öncesi durumuna geri döndürme seçeneği sunar. Bir geri yükleme noktası oluşturmak için şu adımları izleyin:

Windows'un güç planını değiştirin

Güç Planı, güç tüketimini ve performansı düzenleyen bir Windows ayarıdır. Bunu Yüksek performans olarak değiştirmek, temel ek güç tüketimi maliyeti karşılığında maksimum performansa öncelik verir.

Bu ayar, ortalama bir kullanıcı için değerli değildir, ancak oyuncular için şiddetle tavsiye edilir. Güç planını Yüksek Performans olarak değiştirmek için şu adımları izleyin:

Başlat Menüsünü açın ve Güç Planını arayın. "Bir güç planı seçin" seçeneğini seçin - "Yüksek performans" seçeneğini seçin.

Geçici Windows dosyalarını temizle

Geçici dosyalar, adından da anlaşılacağı gibi, Windows'un ya bilgisayarın bir şeyler yükleyebilmesi için bir önbellek oluşturmak ya da ileride ihtiyaç olması durumunda eski sistem dosyalarını korumak için geçici olarak oluşturduğu dosyalardır.

Normalde otomatik olarak silinirler, ancak bazen çok uzun süre askıda kalabilirler. Yer kaplarlar ve sisteminizi yavaşlatırlar.

Uygulamaların arka planda çalışmasını durdurun

Siz oyun oynarken bazı Windows uygulamaları arka planda çalışmaya devam eder. PC'nizdeki gereksiz kaynakları kullanırlar ve bu, oyununuzun performansını olumsuz etkiler.

Windows'un görsellerini en iyi performans için ayarlayın

Bu optimizasyon, Windows'un görünümlerini ve animasyonlarını en iyi performans için ayarlamaya dayanır. Bu optimizasyonun genel işletim sistemi navigasyonunu ve animasyonunu kötü gösterdiğini unutmayın. Ancak, oyun içinde yüksek kare hızlarına öncelik vermek istiyorsanız, bu yardımcı olacaktır.

Oyun Modunu aç

Oyun Modu, oyun oynamak için Windows'a öncelik vermek üzere Microsoft'un sunduğu tek adımlı bir çözümdür. Forza Horizon 5 gibi oyunlara son derece fayda sağladı.

Oyun Modunu açmak, oyun oynamak için sistem kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanmak üzere sistemi otomatik olarak ayarlar. Özellik değişken şekilde çalışır, belirli sistemler için performansı önemli ölçüde artırır ve takılmaları azaltır. Ancak, belirli spesifikasyonlar için performansı da düşürebilir. Test etmeniz ve sizin için işe yarayıp yaramadığını görmeniz önerilir.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol