gamerpazar-sell-banner
PS4 İçin En İyi 5 Oyun Monitörü - 2021
MonitörDonanım HaberleriÖnerilerPS4

PS4 İçin En İyi 5 Oyun Monitörü - 2021

İster yurtta olun ister küçük bir alanınız olsun, monitörler konsol oyunları için büyük TV'lere harika bir alternatiftir. Monitörler genellikle çok daha ucuzdur, yakından harika görünürler ve çok daha az yer kaplarlar. Birçok üst düzey oyun monitörü, piyasadaki herhangi bir TV'den daha iyi hareket performansı ve daha düşük giriş gecikmesi sunar; bu, rekabetçi bir çevrimiçi oyuncuysanız harikadır.

1. PS4 İçin En İyi Oyun Monitörü: ViewSonic Elite XG270

ViewSonic Elite XG270

Boy - 27"

Çözünürlük - 1920x1080

Maksimum Yenileme Hızı - 240 Hz

Piksel Türü - IPS

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

PS4 için en iyi oyun monitörü ViewSonic Elite XG270’dir. 1080p çözünürlüğe sahip 27 inç IPS modelidir. İyi inşa edilmiş ve iyi miktarda ergonomik ayar sunan bir standı var. Yandan bakıldığında görüntü doğruluğunu kaybetmemeniz için geniş izleme açılarına sahiptir, bu da içerik paylaşmak ve ortak oyunlar oynamak için harikadır. Çoğu aydınlatma koşulunda parlamayla mücadele etmek için oldukça parlak olur, ancak düşük kontrast oranı nedeniyle karanlık odalar için pek uygun değildir.

İnanılmaz derecede düşük bir giriş gecikmesine ve 60 Hz'de olağanüstü tepki süresine sahiptir, bu nedenle oyun akıcı ve hızlı tepki verir. Arka ışık, tüm parlaklık seviyelerinde titreşimsizdir, bu da hareket tekrarını ortadan kaldırmaya ve göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur. HDR'yi destekler ve geniş bir renk gamı ​​görüntüleyebilir, ancak en yüksek parlaklığı ve vurguların olması gerektiği gibi ortaya çıkması için yeterli değildir.

Dahili hoparlörlerin yanı sıra üç USB 3.0 bağlantı noktasına sahip bir USB hub'a sahiptir. Monitörün arkasında bazı RGB aydınlatması bile var, ancak özelleştirmek için yardımcı yazılımı bir PC'ye yüklemeniz gerekiyor. Oldukça ağır bir arka ışık sızıntısı var, bu nedenle sizinki tamamen farklı olabilir. Sonuç olarak, çoğu PS4 oyuncusunu memnun etmesi gereken mükemmel bir oyun monitörü.

2. DAHA UCUZ ALTERNATİF: DELL ALİENWARE AW2521HF

DELL ALİENWARE AW2521HF

Boy - 25"

Çözünürlük - 1920x1080

Maksimum Yenileme Hızı - 240 Hz

Piksel Türü - IPS

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

Daha küçük bir bütçeyle alışveriş yapıyorsanız Dell Alienware AW2521HF'yi düşünün. ViewSonic Elite XG270'e çok benziyor , ancak daha kompakt bir 25 inç ekrana sahip. Daha küçük ekran boyutu, ViewSonic'teki 27 inç kadar etkileyici gelmiyor, ancak daha yüksek piksel yoğunluğuyla beğeninizi toplayabilir, bu nedenle görüntüler ve metinler daha keskin görünüyor. Ayrıca, 60Hz'de olağanüstü tepki süresi ve giriş gecikmesinin yanı sıra titreşimsiz bir arka ışığa sahiptir. HDR'yi desteklemiyor, ancak ViewSonic sınırlı tepe parlaklığı nedeniyle gerçek bir HDR deneyimi sağlayamadığı için fazla bir şey kaybetmiyorsunuz. Dört USB bağlantı noktası vardır ancak yerleşik hoparlör yoktur.

Genel olarak, ViewSonic daha iyi çünkü 60Hz'de daha hızlı tepki süreleri ve daha büyük bir ekrana sahip. Ancak, çok pahalı bulursanız, biraz ödün vermekten çekinmediğiniz sürece Dell harika bir alternatiftir.

3. PS4 Pro İçin En İyi 4k Oyun Monitörü: Dell S2721QS

Dell S2721QS

Boy - 27"

Çözünürlük - 3840x2160

Maksimum Yenileme Hızı - 60 Hz

Piksel Türü - IPS

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

4k çözünürlüğe sahip PS4 Pro için en iyi monitör Dell S2721QS'dir. Verimlilik için tasarlanmış 27 inçlik bir modeldir, ancak harika bir oyun deneyimi sağlamak için yeterince iyi tepki süresi ve VRR desteğine sahiptir. Geniş izleme açılarına ve iyi ergonomiye sahiptir, bu nedenle monitörü rahat bir izleme alanına yerleştirmek veya başka biriyle paylaşmak kolaydır. Yansımaları iyi idare eder ve parlamayla mücadele edecek kadar parlak hale gelir.

İyi bir görüntü kalitesi sunar. Yüksek piksel yoğunluğu sayesinde görüntüler keskin görünür ve HDR içeriği için geniş gam desteğinin yanı sıra tam sRGB kapsamına sahiptir. Ne yazık ki, kontrast oranı çoğu IPS panelinden daha iyi olsa da, siyahlar karanlıkta görüntülendiğinde hala gri görünüyor ve siyah seviyesini iyileştirecek yerel bir karartma yok. Ayrıca HDR'de çok parlak olmuyor, bu da renklerin canlı olmadığı ve vurguların olması gerektiği gibi çıkmadığı anlamına geliyor.

Genel olarak, daha iyi oyun performansına ve hatta HDMI 2.1 desteğine sahip 4k monitörler olsa da, şu anda kıtlık nedeniyle bulmak oldukça zor ve önemli ölçüde daha pahalı. Yalnızca 60Hz'de oynuyorsanız bu iyi bir seçimdir; ancak, PS5'e yükseltmeyi planlıyorsanız ve HDMI 2.1'e ihtiyacınız varsa, bulabilirseniz Acer Nitro XV282K KVbmiipruzx ile devam etmek daha iyi olabilir.

4. KARANLIK ODA ALTERNATİFİ: BENQ EW3270U

BENQ EW3270U.

Boy - 32"

Çözünürlük - 3840x2160

Maksimum Yenileme Hızı - 60 Hz

Piksel Türü - VA

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

Karanlık odalar için daha uygun bir monitör istiyorsanız, BenQ EW3270U'ya bakın. Dell S2721QS gibi, aynı zamanda 4k çözünürlük sunar ancak 32 inç ekranda sahiptir. İyi bir kontrast oranına sahip bir VA paneli kullanır, bu da daha iyi bir karanlık oda görüntüleme deneyimi için çok daha derin siyahlar gösterebileceği anlamına gelir. İyi bir tepki süresi, VRR desteği var ve HDR için geniş bir renk gamı ​​gösterebiliyor. Ne yazık ki, ergonomisi önemli ölçüde kötü çünkü yalnızca eğim ayarına izin veriyor ve çok parlak olmuyor, bu nedenle çok iyi aydınlatılmış odalarda parlama bir sorun olabilir. Görüş açıları bir VA paneli için oldukça iyi, ancak doğruluk gerektiren işler için değil.

Genel olarak, Dell ve BenQ her ikisi de iyi bir 60Hz oyun deneyimi sunabilir; aralarında seçim yapmak kurulumunuza ve tercihinize bağlıdır. Geniş izleme açılarına ve iyi ergonomiye sahip olmayı tercih ediyorsanız Dell'i tercih edin. Daha iyi karanlık oda performansı veya daha büyük bir ekran istiyorsanız, BenQ ile devam edin.

5. PS4 İçin En İyi Bütçeli Oyun Monitörü: Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx

Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx

Boy - 24"

Çözünürlük - 1920x1080

Maksimum Yenileme Hızı - 165 Hz

Piksel Türü - IPS

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

Bütçe kategorisinde test ettiğimiz en iyi PS4 monitörü Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx. Size çok pahalıya mal olmayacak mükemmel bir oyun monitörü ve daha pahalı seçeneklerle rekabet ediyor. Daha düşük 1080p çözünürlüğüne rağmen, daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip olduğu için 24 inç ekranı sayesinde oldukça net görüntüler sunar.

60Hz'de tepki süresi ve giriş gecikmesi harikadır ve duyarlı bir oyun deneyimi sunar. Hareket bulanıklığını gidermek için siyah çerçeve ekleme özelliğine sahiptir, ancak yalnızca dar bir titreşim aralığında çalışır. Monitör, iyi yansıma işleme ve harika bir tepe parlaklığına sahip olduğu için parlak ortamlarda iyi performans gösterir. Co-op oyun için kullanmak isterseniz, geniş izleme açıları, yandan doğru bir görüntü görmenizi sağlar. Ayrıca tam 360 derece dönebileceğiniz dairesel tabanı ile mükemmel ergonomiye sahiptir.

Ne yazık ki, en iyi HDR deneyimini sunmuyor. Siyahların gri görünmesine neden olan düşük bir kontrast oranına sahiptir ve yerel bir karartma özelliğinden yoksundur. Ayrıca HDR'de öne çıkanları öne çıkaracak kadar parlak olmuyor ve geniş bir renk gamı ​​gösteremiyor. Artı tarafta, yerleşik hoparlörler gibi birkaç ekstra özelliği vardır, bu nedenle özel bir kurulum için fazladan harcama yapmanız gerekmez. Sonuç olarak, bu düşük bir fiyata mevcut olan en iyi PS4 monitörüdür.

Önemli Görüşler

  • ASUS VG279QM: ASUS VG279QM mükemmel bir oyun monitörü ama 60Hz'de giriş gecikmesi oldukça yüksek. 

  • LG 32UD99-W: LG 32UD99-W, Dell S2721QS'ye daha büyük bir alternatiftir, ancak karanlık oda oyunlarına BenQ EW3270U'dan daha az uygundur.

  • LG 27GN950-B: LG 27GN950-B harika bir oyun monitörü ama şu anda bulması zor. 

  • Acer Nitro XV282K KVbmiipruzx: Acer Nitro XV282K KVbmiipruzx, 144Hz yenileme hızı ve HDMI 2.1 desteği ile mükemmel bir oyun monitörü ama çok pahalı ve bulunması zor. PS5 veya Xbox Series X'e yükseltmeyi planlıyorsanız buna değer olabilir.

  • Dell S3221QS: Dell S3221QS, karanlık oda performansı açısından BenQ EW3270U'ya benzer, ancak daha yavaş tepki süresine sahiptir. 

  • ViewSonic XG2402: ViewSonic XG2402, Acer Nitro XF243Y ile hemen hemen aynı fiyatta, ancak TN paneli geniş görüş açıları sağlamıyor.

  • ASUS VG279Q: ASUS VG279Q harika bir bütçe monitörü ama tepki süresi Acer Nitro XF243Y kadar iyi değil ve daha pahalı.

  • AOC 24G2: AOC 24G2, Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx'e harika bir alternatiftir, ancak Acer'daki gibi yenileme hızına hız aşırtamazsınız ve biraz daha yavaş tepki süresine sahiptir.

Diğer Donanım Haberleri İçin: Oyun Oynamak İçin En İyi 6 RAM - 2021 - En İyi 7 Oyun Klavyesi - PS5 İçin En İyi 5 Monitör

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fatih Sal
Fatih Salgamerpazar
İlgini çekebilecek diğer içerikler