gamerpazar-sell-banner
PS5 Medya Kumanda İnceleme

PS5 Medya Kumanda İnceleme

Bir şekilde okült ritüeller veya başka bir şey kullanarak efsanevi bir Playstation 5 almayı başardıysanız, o zaman şık yeni konsolunuzla uyumlu bazı resmi Sony aksesuarlarına da göz atıyor olabilirsiniz. Şarj yuvası ve Pulse kulaklığı bariz seçeneklerdir, ancak daha az belirgin olan bir şey, medya kontrolünde en üst nokta olmayı vaat eden resmi Playstation 5 Media Remote'tur! Şey, aslında, "Sezgisel medya ve TV kontrolleri ile PlayStation®5 konsolunuzdaki eğlencede kolayca gezinmenizi" sağlamayı vaat ediyor. Ama aslında bunda iyi bir şey var mı? Hadi bulalım.

Uzaktan kumanda, PS5'in siyah beyaz renk şemasına ve geniş hatlarına uyacak şekilde yapılmış şık görünümlü bir kit parçasıdır. Birkaç yüz gram ile eli biraz hafif ve oldukça küçük, bu nedenle Sony'nin 1250 Türk Lirası düşünüldüğünde ortaya çıkarabileceği en lüks hissi veren ürün değil, ama oldukça hoş görünüyor, ben olsam da Alt parçadaki hafif çıkıntının bir üretim hatası mı yoksa PS5'in yan plakalarına mı benzediği konusunda emin değilim. Şimdilik, onlara şüphe parası vereceğim ve bunun öyle görünmesi gerektiğini ve sadece Sony'nin umursamamasının sonucu olmadığını varsayacağım.

PS5 Medya Kumanda İnceleme

Uzaktan kumanda, cihazın altındaki biraz garip bölmeye yerleştirilmiş iki adet çift A pil alır. Bu küçük hırsıza erişmek için, kapağın açılmasını sağlayan küçük bir düğmeye tırnağınızla basmanız gerekir. Sony'nin neden standart bir kayar kapak seçmediğini bilmiyorum çünkü bu yöntem garip bir şekilde fazla tasarlanmış gibi geliyor.

Elinde her şeyi tutmak oldukça hoş hissettiriyor. Ele düzgün bir şekilde oturur, tabanının yumuşak kıvrımı (kıkırdamayı bırakın) avucunuza yerleşir. Ve bir bonus olarak, yuvarlak kıç, ellerinizle ilgili bir şey olması durumunda Media Remote'un gerçekten iyi dönebileceği anlamına gelir. İşte bu, bayanlar ve baylar, gerçekten de kumandayı 1250 TL'lik satış fiyatına değdiren bir özellik. Tüm düğmelere basıldığında hafifçe tıklanır ve diğer uzaktan kumandalardaki denizanasını nazikçe dürtüyormuşsunuz gibi yumuşacık olabilen düğmelerin aksine basmak harika hissettirir.

Media Remote'u PS5'e bağlamak tam bir iştir; sadece konsolu açın, ayarlara gidin ve uzaktan kumandayı kurma seçeneğini seçin. Talimatları izleyin ve Fanny Teyze amcanız olur. Otomatik olarak yapmazsa, TV türünüzü manuel olarak seçmeniz ve birkaç dakika daha uğraşmanız gerekebilir. Ayrıca uzaktan kumandayı TV'nize bağlama seçeneği de var, bu benim uzaktan kumandayı kontrol etmemin en büyük nedeniydi çünkü her şey için tek bir cihaz kullanma fikri çok cazip. Ve dostlarım, medya uzaktan kumandasının başarısız olduğu yer burasıdır. Sony'nin diğer her şeyin yerini alabilecek evrensel bir uzaktan kumanda yaratma şansı vardı, ancak bu şansı kaçırdılar.

ps5remm.webp

Fark ettiğim ilk şey, TV'de girişleri değiştirmenin herhangi bir yolunun olmamasıydı. Eminim Sony, TV'nizin altında Playstation 5'ten başka bir şey olmayacağını düşünmekten hoşlanır, ancak benim gibiyseniz, TV'ye bağlı başka şeyler de olabilir ve bunlar arasında değiş tokuş yapmanız gerekebilir. Şu anda bunu Media Remote ile yapmanın bir yolu yok. Xbox, Switch veya Blu-ray oynatıcınıza geçiş yapmak ister misiniz? TV uzaktan kumandasını tekrar çıkarsan iyi olur.

Media Remote aracılığıyla TV'nizin sesini tam olarak kontrol edebilmenize rağmen, kanal değiştiremez veya herhangi bir menüye erişemezsiniz, bu nedenle, bunları yapmak için bir kez daha TV uzaktan kumandasını almanız gerekir. Ama en azından medya uzaktan kumandasını kullanarak TV'nizi açıp kapatabilirsiniz, yani bu güzel, sanırım.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol