gamerpazar-sell-banner
Razer vs Logitech: Bir oyun faresi için hangi marka daha iyi?

Razer vs Logitech: Bir oyun faresi için hangi marka daha iyi?

Razer VS Logitech Oyun Fareleri

Oyun sektörünün en büyük isimlerinden ikisi Razer ve Logitech. Her iki marka da onlarca yıldır fareler, klavyeler, kulaklıklar ve daha fazlasını üretiyor ve oyun çevre birimleri pazarında zirvede olmak için rekabet ediyor. Yıllar içinde Razer ve Logitech, ürünlerini yenilik ve yaratıcı mühendislikle geliştirdiler, ancak tüketiciler bunu kimin daha iyi yaptığı konusunda net bir cevaba sahip değil.

Razer, üst düzey bilgisayar oyun fareleri geliştirmek için Kaliforniya, San Diego'da kuruldu ve hedef kitlesi oyunculardı. Fare üretimi 2000 yılında başladı, ancak altı yıl sonra, 10 milyon adetten fazla satışla tüm zamanların en çok satan faresi haline gelen Razer Deathadder'ı piyasaya sürdüler.

Razer VS Logitech Oyun Fareleri

Logitech, 1981 yılında İsviçre'de kuruldu ve bilgisayar çevre birimleri üretmek için kuruldu. Logitech, endüstrinin ilk parmakla çalıştırılan iztopunu, lazer faresini ve kızılötesi kablosuz faresini icat etti. O zamandan beri, piyasadaki birçok oyuncunun tercihi olan en kaliteli ürünleri piyasaya sürüyorlar.

Her iki şirketten en iyi fareyi seçmek ve bunları karşılaştırmak, kazanan olup olmadığını öğrenmenin bir yoludur. Ancak, bir fareyi sektördeki en iyi yapan şeyin ne olduğu merak edilebilir. En iyi fareler en hafif olanıdır, rahat bir şekle ve boyuta sahiptir, en duyarlı sensöre, en kısa yanıt sürelerine, iyi hissettiren düğmelere ve kalıcı kaliteye sahip benzersiz özelliklere sahiptir.

Razer Viper V2 Pro

Razer'ın bugüne kadarki en iyi faresi, muhtemelen bu yılın Mayıs ayında piyasaya sürülen Razer Viper V2 Pro'dur. Fare, yalnızca RGB'den yoksun minimal bir tasarıma sahiptir. Tepki süresini yalnızca 0,2 ms'ye düşüren en son teknolojiyle donatılmıştır ve çoğu el boyutuna uyan rahat bir ergonomik tasarıma sahiptir. Farenin özellikleri şunlardır:

  • Maksimum DPI: 30000
  • Ağırlık: 58g
  • Pil Ömrü: 80 saat
  • Programlanabilir Tuşlar: 5 adet
Razer Viper V2 Pro

G Pro X Superlight, piyasadaki en yüksek kalitede en hafif farelerden biri olan Logitech'in en iyi oyun faresi olarak kabul edilebilir. RGB'ye sahip olmayan, ancak sağ elini kullanan oyuncular için uygun, rahat ve ergonomik bir tasarıma sahip başka bir minimal faredir. Fare, CS:GO'nun en iyi dahisi s1mple dahil birçok profesyonel oyuncunun tercih ettiği bir silahtır. Farenin özellikleri şunlardır:

G Pro X Superlight

  • Maksimum DPI: 25000
  • Ağırlık: 63g
  • Pil Ömrü: 70 saat
  • Programlanabilir Düğmeler: 5
G Pro X Superlight

Her iki fare de benzer özellikler ve ergonomi ile performans ve konforun mükemmel birleşimine sahiptir. En kaliteli malzeme ve bileşenlerle üretildikleri ve tüketicilerin onları satın almak için bir prim ödemesi gerektiği için farelerin hiçbiri ucuz olarak kabul edilemez. Bu iki fare arasında, tüketicilere kalmış sübjektif bir seçimdir. Bu nedenle, markaların en iyi farelerinin net bir kazananı yoksa, diğer yönlerin de hesaba katılması gerekir.

Yazılım Karşılaştırması

Logitech ve Razer, kullanıcının çevre birimlerini yönetmesine yardımcı olan tek bir yazılıma sahiptir. Razer Synapse 3.0, RGB için Razer Chroma ve ürünlerinin her biri için özel ayarlar dahil olmak üzere gerekli tüm özelliklere ve özelleştirmelere sahip en yeni yazılımdır. Synapse yazılımı, fazladan adım atmadan işi yapan, gezinmesi kolay bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Razer'ın yazılımıyla ilgili tek sorun, sistem yük altındayken çok fazla çökme ve takılmaların bilinmesidir.

Logitech'in yazılım adı, tüm Logitech farelerinin ve diğer çevre birimlerinin ayarlarını optimize etmek ve özelleştirmek için tek bir portal olan G Hub'dır. Yazılım, kullanıcıların hiçbir zaman herhangi bir gecikme veya takılma fark etmeyeceği ve nadiren herhangi bir çökme yaşayacağı noktaya kadar iyi bir şekilde optimize edilmiştir. Kullanıcı arabirimi açısından basittir ve kullanıcıların desteklenen tüm ayarları özelleştirmesine ve düzenlemesine olanak tanır.

Yazılım Karşılaştırması

Fare aralığı

Logitech farelerinin çoğu oyun oynamak için değil, çünkü şirketin oyun endüstrisi dışındaki alanlarda da tüketicileri var. Logitech, ofis ve gündelik kullanım için de fareler üretir. Şirketin oyun fareleri en üst kalitede olsa da oyun söz konusu olduğunda Razer kadar çok seçenek sunmuyorlar.

Razer, yalnızca oyun oynamaya odaklanan bir markadır. Razer kullanıcılarının çoğu, ürünleri oyun oynamak için oluşturulduğundan ve her oyun türü için optimize edildiğinden oyuncudur. Farelere gelince, her tür oyuncu için çok sayıda seçeneğe sahipler. Logitech her tür için en az bir fare sunsa da, Razer'ın birden çok seçeneği vardır ve bu da tüketicilere fare seçme konusunda daha fazla özgürlük sağlar.

Fiyat aralığı açısından, her iki marka da kalite ve performansı koruyan bütçe fareleri ve pahalı olmasına rağmen sektördeki en iyi performansı sunan birinci sınıf fareler sunuyor.

Sonuç

Her iki şirketin de yüksek kaliteli cihazlar ürettiği inkar edilemez. Her yıl bir öncekinden daha iyi olan bir cihaz çıkıyor ve yenilik hiç bitmiyor. Hangi markanın daha iyi hangisinin daha kötü olduğunu söylemek zordur çünkü bu tüketicinin ihtiyaçlarına bağlıdır ve bir oyun faresi satın almak istiyorsanız her iki markayı da yanlış gidemezsiniz.

Bununla birlikte, bu iki üreticiyi ayırmak için uygun olan tek tavsiye, yalnızca oyun için bir fare arıyorsanız Razer'ın daha iyi bir seçim olduğu, ancak iş ve oyun arasında hokkabazlık yapacaksanız, Logitech farelerinin daha iyi olduğu söyleniyor.

Logitech

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol