gamerpazar-sell-banner
Tüm Zamanların En İyi 5 Oyun Konsolu

Tüm Zamanların En İyi 5 Oyun Konsolu

El konsolları hakkındaki en iyi şey, onları istediğiniz yere götürebilmek ve saatlerce en sevdiğiniz oyunları kablosuz bir şekilde oynamaktır. El konsolları ucuz, hafif, güçlü ve oldukça pratiktir.

İlk başarılı el konsolu 1978 yılında çıkmıştı, ismi Merlin'di ve 5 milyondan daha fazla satış yapmıştı. Piyasa 1989'da çıkan Game Boy ile devrim geçirdi. Tam tamına 115 milyon satışa ulaşan Game Boy, şu an antika bir eşya.

Akıllı telefonların da çıkmasıyla birlikte el konsolları, artık eski önemine sahip değil. Mobil oyun sektörü şu an günlük milyonlarca oyuncu ile oyun sektöründeki en büyük paya sahip.

Tarih, dünyanın dört bir yanındaki oyuncular için ellerindeki cihazda oyun oynayanlar için hatıralar oluşturan bazı efsanevi konsollarla yazılmıştır.

İşte sektöre yön veren oyun konsolları

1. Nintendo GameBoy

Nintendo GameBoy

GameBoy birçok efsaneyi oyunculara kazandırmıştır: Tetris, Super Mario, The Legend of Zelda ve daha nicesi... Tüm jenerasyonun boş zamanlarını değerlendirme şeklini değiştirmiş ve topluma da çok büyük etkide bulunmuştur.

Çıkışından beri 33 yıl geçti ve birçok insan için saatlerini gömdükleri bir nostaljik cihaz. Bu konsol o kadar popülerdi ki sesleri ile birlikte yeni bir müzik türünün "Chip Tunes" çıkışına ilham oldu.

2. Nintendo DS

Nintendo DS

2004'te çıkan Nintendo DS, toplamda 154 milyon satış yakaladı ve ikili ekran tasarımyla akıllara kazındı. Alttaki dokunmatik ekranıyla birlikte insanları oldukça şaşırttı çünkü zamanının en yeni teknolojisini kullanıcılara uygun fiyatlı olarak sunmuştu.

Bu konsol The GTA: Chinatown Wars, Legend of Zelda: Phantom Hourglass gibi birçok oyuna ev sahipliği yaptı. El konsollarındaki ilk Wi-Fi kullanımı ile arkadaşlarla oynamanın yeni yollarını insanlara gösteren Nintendo DS, kalplerde büyük yer edinmiştir.

3. PlayStation Portable

PlayStation Portable

Sony'nin Nintendo ve Sega'nın başarısından sonra el konsolu pazarına hızlı bir şekilde girmek zorundaydı ve büyük oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırabilen en son teknolojiyi tek bir kompakt gövdede toplayan PSP ile bu pazara ulaştılar.

Bu konsolun sektöre kazandırdığı en iyi oyunlar God of War: Chains of Olympus, Grand Theft Auto: Vice City Stories, Gran Turismo ve daha birçoğu...

PSP 2005 yılında piyasaya sürüldü ve 80 milyondan fazla sattı. Kullanıcılar, film izlemek, şarkı dinlemek, internette gezinmek ve oyun oynamak gibi her şey için bu konsolu kullandılar. Konsolda kamera, stereo bağlantı sistemi, GPS alıcısı, hareket sensörü, uzun pil ve daha fazlası dahil olmak üzere işlevselliğini artıran aksesuarlara sahipti.

4. Nintendo Switch

Nintendo Switch

Nintendo Switch, kullanıcıların elde veya büyük ekranda oynamasına izin veren kullanışlı, sezgisel, yenilikçi ve güzel bir cihaz ve Nintendo, bu konsolla her iki dünyanın da en iyisine ulaştı. Konsol 2017 yılında piyasaya sürüldü ve 84 milyondan fazla sattı. Lite sürümüne ve geçen yıl piyasaya sürülen en son OLED sürümüne sahiptir.

Kullanıcılar, Joy-Con kontrol cihazlarını ana cihazdan çıkardıktan sonra konsolu yerleştirip bir TV'ye bağlayabilir ve oynayabilir. Bu, herhangi bir üreticinin bunu ilk denemesiydi, ancak Nintendo bir risk aldı ve fazlasıyla bunun karşılığını aldı. Bu konsolda yayınlanan en iyi oyunlar Animal Crossing, Mario Kart 8 ve Super Smash Bros'tur.

5. PlayStation Vita

PlayStation Vita

PlayStation Vita, PlayStation Portable'a benzer bir tasarım izledi ve PSP'den yedi yıl sonra 2012'de piyasaya sürüldü. Konsol, 10 milyon adet satılarak pek başarı sağlayamadı. Sony'nin en başarısız konsoluydu, ancak o zaman bile teknolojik sıçramalar yaptı ve aldığından daha fazla takdiri hak eden yenilikçi bir tasarıma sahipti.

İyi gitmemesinin birkaç nedeni vardı, biri zorlu bir rekabet olan Nintendo 3DS ile aynı zamanda piyasaya sürülmesi, diğeri de piyasaya sürüldükten sonra geliştirilen düşük oyun miktarı nedeniyle hızla ölmesiydi.

OLED ekranlı, dokunmatik ekranlı ve çift analog çubuklu muhteşem bir teknolojiye sahip olduğu için hala bu listede bir yeri var.

Bu konsolda yayınlanan en iyi oyunlar Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush ve Mortal Kombat'tı ve bu konsol giderek bağımsız oyun topluluğundan güçlü geliştirme desteği alan bağımsız oyunlar için bir platform haline geldi.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Yunus Emre Yılmaz
Yunus Emre YılmazNeed for Speed: Carbon ile oyun hayatı başladı. Şimdilerde ise oyun kültürü ile yakından ilgileniyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol