gamerpazar-sell-banner
PS5 İçin En İyi 5 Monitör
PS5MonitörDonanım Haberleri

PS5 İçin En İyi 5 Monitör

PlayStation 5'in piyasaya sürülmesiyle birlikte, oyun monitörü arayan oyuncular, yalnızca konsolla uyumlu değil, aynı zamanda PS5'in tüm özelliklerinden yararlanabilecek bir ekran istiyorlar. PS5, 120 fps'ye kadar 4k içeriği destekler ve çoğu monitör TV'lerin yaptığı gibi 4k @ 120Hz'yi desteklemese de, oyun oynamak için harika olacak bir 4k @ 60Hz monitör bulabilirsiniz. Xbox Series X'in aksine, PS5 1440p içeriği desteklemez, bu nedenle daha yüksek yenileme hızına sahip 1080p çözünürlük istemiyorsanız 4k seçeneğine gitmek en iyisidir. Monitörler genellikle TV'lerden daha düşük giriş gecikmesine sahiptir. Ergonomik ayakları vardır, daha az yer kaplarlar ve yine de iş için kullanabilirsiniz.

1. PS5 İçin En İyi 4k Monitör: Gigabyte M28U

Gigabyte M28U

Boy - 28"

Çözünürlük - 3840x2160

Maksimum Yenileme Hızı - 144 Hz

Piksel Türü - IPS

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

4k çözünürlüğe sahip PS5 için test ettiğimiz en iyi monitör Gigabyte M28U'dur. PS5'ten 120 fps'ye kadar 4k oyunlar oynamanıza izin veren HDMI 2.1 girişlerine sahip etkileyici bir monitör ve konsoldan bu yüksek çözünürlüğü destekleyebileceğini onayladık. Co-op oyun için kullanmak istiyorsanız, geniş görüş açılarına sahiptir.

Yerel FreeSync ve G-SYNC uyumluluğu biçiminde değişken yenileme hızı (VRR) desteğine sahiptir, ancak G-SYNC yalnızca DisplayPort bağlantısı üzerinden çalışır. HDMI Forum VRR'yi de desteklemesi gerekiyor, ancak PS5 VRR desteği alana kadar bunu test edemeyiz. Düşük giriş gecikmesine sahiptir, ancak 4k sinyalli 60Hz'deki giriş gecikmesi çoğu monitörden biraz daha yüksektir. Diğer HDMI 2.1 monitörleri yaklaşık aynı giriş gecikmesine sahiptir ve fazla bir gecikme fark etmezsiniz. Overclock ayarlarını devre dışı bıraktığınız sürece hareket çok düzgün görünür çünkü etkinleştirildiğinde çok fazla aşma vardır.

Ne yazık ki HDR10'u desteklese ve geniş bir renk gamı ​​gösterse de en iyi HDR deneyimini sunmuyor. HDR tepe parlaklığı, çoğu monitörden daha iyi ve daha iyi olsa da, düşük kontrast oranına ve korkunç yerel karartma özelliğine sahiptir, bu nedenle siyahlar gri görünür ve karanlık sahnelerde parlak nesnelerin etrafında çiçek açar. Bu sizi rahatsız etmiyorsa ve SDR oyunları için kullanmayı planlıyorsanız, o zaman PS5 için en iyi monitör budur.

2. DAHA UCUZ ALTERNATİF: DELL S2721QS

DELL S2721QS

 

Boy - 27"

Çözünürlük - 3840x2160

Maksimum Yenileme Hızı - 60 Hz

Piksel Türü - IPS

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

Gigabyte M28U çok pahalı bulursanız Dell S2721QS’e göz atın. Gigabyte gibi yüksek yenileme hızına veya HDMI 2.1 girişlerine sahip değil, ancak çok daha iyi ergonomiye sahip. Ayrıca geniş görüş açılarına sahip bir IPS panele sahiptir, ancak 60Hz yenileme hızı ile sınırlıdır. Yine de iyi tepki süreleri var, bu yüzden hızlı hareket eden içerik hala oldukça net görünüyor. Parlamayla mücadele etmek için daha parlak hale geliyor, ancak tıpkı Gigabyte gibi, düşük kontrast oranına sahip olduğu için karanlık odalar için ideal değil. Ne yazık ki, herhangi bir USB bağlantı noktasına veya oyun odaklı özelliklere sahip değil.

En iyi oyun deneyimini istiyorsanız Gigabyte ile devam edin. Daha yüksek yenileme hızına, çok daha iyi tepki sürelerine ve daha fazla ekstra özelliğe sahiptir. Ancak, daha düşük bir bütçeyle alışveriş yapıyorsanız Dell iyi bir alternatiftir.

3. PS5 İçin En İyi Büyük Monitör: LG OLED48C1

LG OLED48C1

Boy - 48"

Çözünürlük - 3840x2160

Maksimum Yenileme Hızı - 120Hz

Piksel Türü - OLED

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync 

Çoğu monitörden biraz daha büyük bir şey arıyorsanız, test ettiğimiz PS5 oyunları için en iyi büyük monitör olan LG OLED48C1 aslında bir TV . Bunun nedeni, 34 inç'in üzerindeki monitörlerin çoğunun ya konsollarla iyi çalışmayan geniş formatlı ekranlar olması ya da çok iyi olmamasıdır.

2020'den itibaren LG 48 CX OLED'in yerini alıyor , ancak aralarındaki farklar son derece küçük. Bulunduğunuz bölgede hangisinin mevcut olduğuna bağlı olarak, hangi modeli en iyi fiyata bulabilirseniz onu almalısınız. Bu 48 inç OLED TV, olağanüstü düşük giriş gecikmesi, neredeyse anında yanıt süresi ve çok sayıda ekstra oyun özelliği ile inanılmaz bir oyun deneyimi sunar. HDR oyunları, neredeyse sonsuz kontrast oranı ve HDR'deki yüksek tepe parlaklığı sayesinde harika görünüyor.

Tabii bu bir OLED olduğu için monitör olarak kullanırken hatta oyun oynarken bile belli bir risk olduğunu belirtmemiz gerekiyor. En sevdiğiniz oyunun kullanıcı arayüzü gibi statik öğelere maruz kaldığında, bu TV'nin kalıcı yanma yaşama olasılığı vardır . Bununla birlikte, bunun çeşitli içerikler izleyen çoğu insan için bir sorun olmasını beklemiyoruz, ancak aynı oyunu binlerce saat oynama eğilimindeyseniz sorun olabilir. Açıkça standart bir monitörden çok daha büyük olmasına rağmen, monitör olarak kullanıldığında harika bir deneyim sunarken harika bir oyun deneyimi sunan geniş bir ekran arıyorsanız, C1 harika bir seçimdir. 

4. DAHA UCUZ ALTERNATİF: PHİLİPS 436M6VBPAB

PHİLİPS 436M6VBPAB

Boy - 43"

Çözünürlük - 3840x2160

Maksimum Yenileme Hızı - 60 Hz

Piksel Türü - VA

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

Hala çok sayıda ekran alanı olan daha ucuz bir seçenek için Philips Momentum 436M6VBPAB'a göz atın. LG 48 C1 OLED'in neredeyse sonsuz kontrast oranına sahip değil ve 60Hz yenileme hızıyla sınırlı, ancak daha uygun fiyatlı ve çoğu aydınlatma koşulunda parlamayı yenecek kadar parlak oluyor. Aynı şekilde, HDR parlaklığı yüksektir, bu nedenle vurguları ortaya çıkarabilir. Bunun da ötesinde, iyi bir tepki süresine sahip, ancak rekabetçi oyuncular için yeterince hızlı olmayabilir ve yine de biraz bulanıklık veya lekelenme fark edebilirsiniz. Giriş gecikmesi düşüktür ve LG gibi FreeSync VRR'yi destekler.

Geniş ekranlı ve olağanüstü görüntü kalitesine sahip en iyi PS5 monitörü istiyorsanız LG'yi tercih edin, ancak daha ucuz bir seçenek arıyorsanız Philips iyi bir alternatif.

5. PS5 İçin En İyi Bütçe Monitörü: Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx

Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx

Boy - 24"

Çözünürlük - 1920x1080

Maksimum Yenileme Hızı - 165 Hz

Piksel Türü - IPS

Değişken Yenileme Hızı - FreeSync

Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx, test ettiğimiz bütçe kategorisinde PS5 için en iyi oyun monitörüdür. 24 inç ekrana ve 1080p çözünürlüğe sahip kompakt bir modeldir. En yüksek piksel yoğunluğuna sahip değil, ancak tam sRGB kapsamı ve kutudan çıktığı gibi mükemmel doğruluk ile resim kalitesi hala iyi. Stand, çok sayıda ergonomik ayara izin verir ve geniş görüntüleme açıları, içerik paylaşımı için harika olmasını sağlar.

Yüksek yenileme hızı ve olağanüstü tepki süreleri sayesinde hareket işleme harikadır. Ekran yırtılmasını azaltmak için VRR'yi destekler, ancak henüz uygulanmadığı için PS5'te bir ürün yazılımı güncellemesini beklemeniz gerekir. İyi bir oyun deneyimi için gecikmesi düşüktür. Aydınlık bir odada kullanmak istiyorsanız, iyi bir yansıma işleme özelliğine sahiptir ve parlamayla mücadele edecek kadar parlak hale gelir. Sanal bir artı işareti veya kare hızı göstergesi ekleyebilir ve fiziksel kontrollerle uğraşmak zorunda kalmamak için tüm monitörün ayarlarını yazılım aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.

Bir bütçe monitöründen beklendiği gibi, geniş bir renk gamı ​​gösteremez, yerel bir karartma özelliğinden yoksundur ve HDR'de çok parlak olmaz, bu da oldukça vasat bir HDR deneyimi sağlar. USB bağlantı noktası yok, ancak bir çift yerleşik hoparlör alıyorsunuz. Genel olarak, uygun fiyatlı olan basit ama mükemmel bir oyun monitörü.

Önemli Görüşler

ASUS ROG Strix XG27UQ: ASUS ROG Strix XG27UQ, Gigabyte M28U'ya iyi bir alternatif, ancak HDMI 2.1 bağlantı noktasına sahip değil, bu nedenle 4k'da oyun oynarken PS5'te 60Hz yenileme hızı ile sınırlıdır. 

LG 27GN950-B: LG 27GN950-B mükemmel bir 4k oyun monitörü, ancak HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip olmadığı için 60Hz yenileme hızıyla sınırlı ve bulması zor. 

BenQ EW3270U: BenQ EW3270U, ​​Dell S2721QS'ye göre daha büyük bir karanlık oda alternatifidir, ancak daha dar görüş açılarına ve daha kötü ergonomiye sahiptir. 

ASUS TUF Gaming VG259QM: ASUS TUF Gaming VG259QM, Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx'e mükemmel bir alternatiftir, ancak 60Hz'de yüksek giriş gecikmesine sahiptir. 

AOC 24G2: AOC 24G2, Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx'e harika bir alternatiftir, ancak 60 Hz'de daha kötü görüş açılarına ve daha yavaş tepki sürelerine sahiptir. 

Acer Nitro XV282K KVbmiipruzx: Acer Nitro XV282K KVbmiipruzx, HDMI 2.1 girişli harika bir 4k oyun monitörüdür ve 4k @ 60Hz giriş gecikmesi Gigabyte M28U'dan çok daha düşüktür, ancak bulunması daha zordur. 

Dell S3221QS: Dell S3221QS, Dell S2721QS'nin daha büyük bir sürümüdür, ancak bir VA paneline sahip olduğu için daha kötü görüş açılarına sahiptir ve hızlı hareket eden nesnelerle siyah lekelenme vardır. 

LG OLED48CXPUB: LG OLED48CXPUB hala etkileyici bir seçim ancak yerini LG OLED48C1 aldı. Çok benzer bir performans sergiliyorlar, hangisini en iyi fiyata bulursanız almalısınız. 

Gigabyte AORUS FI32U: Gigabyte AORUS F132U, Gigabyte M28U'dan daha büyüktür ve iki HDMI 2.1 girişine sahiptir, ancak daha yüksek giriş gecikmesine sahiptir. 

Dell U2720Q: Dell UltraSharp U2720Q, Dell S2721QS'ye benzer, ancak daha maliyetlidir ve VRR'den yoksundur.

Diğer Donanım Haberleri İçin: Oyun Oynamak İçin En İyi 6 RAM - 2021 - En İyi 7 Oyun Klavyesi - PS5 İçin En İyi 5 Monitör

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Buse Yaşar
Buse Yaşargamerpazar
İlgini çekebilecek diğer içerikler