gamerpazar-sell-banner
CS:GO Autoexec Nedir ve CFG Dosyası Nasıl Oluşturulur
CS:GOOyun HaberleriFPS Oyunları

CS:GO Autoexec Nedir ve CFG Dosyası Nasıl Oluşturulur

Counter-Strike: Global Offensive oynamaya başladığınızda, oyundaki her şey garip ve hatta mucizevi görünebilir. Ancak daha sonra, yeterli deneyime sahip olduğunuzda, değişiklik ve ayarlama fırsatlarını görmeye başlarsınız - bunlar birden fazla oyun ayarıyla mümkündür. Değişiklikler, maçlarda daha rahat hissetmenize, daha fazla öldürme yapmanıza ve daha fazla zafer elde etmenize yardımcı olabilir. Bu nedenle, bireysel ayarlarınızı autoexec adlı özel bir cfg dosyasına kaydetmek her zaman iyi bir fikirdir .

CSGO Autoexec Nedir?

CSGO Autoexec Nedir?

Oyunun arka planında olan birçok şey var. Aslında ekranda gördüğünüz her şey oyun kodunun bir öğesidir ve oyun karakterlerine, silahlara ve binalara dönüştürülmüştür. Her şey koddan gelir - yıldırım, CS:GO haritalarındaki nesnelerin fiziksel özellikleri , kullanıcı arayüzü ve birçok küçük oyun içi özellik. Yani o kodu değiştirerek oyundaki her şeyi değiştirebilirsiniz .

Valve'den oyun geliştiricileri bunu çok iyi biliyor. Bu yüzden oyun kodunun bazı kısımlarını topluluğa açtılar - tüm ürünü mahvedemeyecek kadar küçük bir kısım. CS:GO'daki herkes geliştirici konsolu aracılığıyla oyun koduna bir şeyler ekleyebilir . Ayrıca oyuncular CS:GO başlatma seçeneklerini aynı efektle ayarlayabilir. Ve pratik olarak, CS:GO yapılandırma dosyası, değişikliklerinizi oyun koduna getirmenin başka bir yoludur. Aradaki fark, .cfg dosyasının kişisel ayarlarınızı kaydetmenin daha güvenilir bir yolu olmasıdır.

Bu nedenle, autoexec CSGO, autoexec cfg dosyasına kaydedilen oyun kodunun bir parçasıdır. Oyunu başlattıktan hemen sonra aktif hale gelen ayarlarınızı içerir.

CSGO Autoexec Nedir?

CSGO için Autoexec Nasıl Yapılır?

İşlem pasta kadar kolaydır - oyun klasöründeki .cfg dosyasını açmanız, kodda değişikliklerinizi yapmanız ve ardından dosyayı aynı klasöre ancak yeni adıyla autoexec.cfg kaydetmeniz gerekir .

CSGO'da Autoexec Nasıl Çalıştırılır

Sadece dosyayı oluşturmak yeterli olmayabilir. Oyuna özel ayarları nereden alması gerektiğini açıklamanız gerekiyor.

  1. Steam Kitaplığında CS:GO'ya sağ tıklayın
  2. Menüden Özellikler'i seçin
  3. Başlatma Seçeneklerini Ayarla düğmesine basın
  4. +exec autoexec.cfg komutunu girin

CSGO'da Autoexec Nasıl Çalıştırılır

CFG Dosyaları Nasıl Açılır?

Hemen hemen her metin düzenleyiciyi kullanabilirsiniz - aslında, CS:GO yapılandırma dosyası, kodla doldurulmuş basit bir metin belgesidir. Elbette, tüm bu karmaşık komutlarla kendinizi karıştırmamak daha iyidir. Ücretsiz Notepad++ uygulamasını kullanmak - kodu ayrı komutlara bölecek, böylece değişiklik yapmanız daha kolay olacaktır.

CFG Dosyaları Nasıl Düzenlenir?

Standart config.cfg dosyasını Notepad++ ile açın ve kodu bu uygulamada düzenleyin .

Buradaki zor kısım - oyun ayarlarında neleri değiştirmeli ? Varsayılan yapılandırma dosyası, standart konsol komutlarından oluşur - geliştirici konsoluna girdiğiniz aynı kod parçaları. Bu nedenle, autoexec'inizde hangi komutları tutacağınızı ve hangi değerleri yazacağınızı anlamak için bu komutları oldukça iyi bilmelisiniz.

CFG Dosyası Nasıl Yapılır?

Autexec.cfg dosyanızı sıfırdan başlatmak istiyorsanız, yeniden kaydetmeden önce orijinal config.cfg dosyasındaki her şeyi silin.

Ardından , kişisel oyun ayarları listenizi oluşturmak için CS:GO konsol komutlarıyla ilgili kılavuzumuzu tekrar kullanın. Spesifik bir şeye ihtiyacınız varsa, fare ayarları veya CS:GO'daki FPS ile ilgili makalelere bakın .

Ayrıca Notepad++'da boş bir .txt dosyası oluşturabilir (en kolay CS:GO autoexec oluşturucudur) ve ardından onu oyun klasörüne autexec.cfg olarak kaydedebilirsiniz.

Özel ayarları temizlemek istiyorsanız, CS:GO cfg dosyanızı silin, oyun varsayılan config.cfg dosyasını kullanacaktır.

Çeşitli ayarlar karmaşık görünse de, rekabetçi maçlar için çok faydalıdır. CS:GO crosshair işaretinden oyun içi menüdeki bilgilere kadar her şey kişisel oyun tarzınıza uygun olabilir . Mevcut değişiklikleri anlamak için zaman ayırın ve ardından kusursuz etkinlikle oynamanızı engelleyen her şeyi kaldırın.

Tabii ki, hiçbir ayar becerilerinizi geliştiremez! CS:GO'ya yeni başlayanlar, hangi ayarların kendileri için iyi olduğunu anlamak için bazı temel deneyimler edinmelidir. Ve sonra, özel autoexec'iniz çok daha iyi bir CS:GO sıralaması elde etmenize yardımcı olabilir !

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fatih Sal
Fatih Salgamerpazar
İlgini çekebilecek diğer içerikler