gamerpazar-sell-banner
CS:GO Crosshair | CS:GO'da Crosshair Nasıl Değiştirilir
CS:GOFPS OyunlarıOyun Haberleri

CS:GO Crosshair | CS:GO'da Crosshair Nasıl Değiştirilir

Nişancı oyuncular için silahlar en kritik oyun içi unsurlardan biridir. Oyuncular başarı elde etmek için çeşitli durumlarda farklı silahlar kullandığından CS:GO bir istisna değildir. Ancak doğru tüfeği seçmek yeterli değildir; ayrıca csgo crosshair ayarlarınızı da doğru yapmanız gerekiyor, bunu yapmanız rakiplerinize karşı büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Varsayılana ek olarak, CS:GO, oyuncuların bunu kendi beğenilerine göre özelleştirmesine ve değiştirmesine olanak tanıyan çok sayıda crosshair ayarı sunar. Ya da belki de ünlü PRO oyuncularının izinden gitmeyi tercih ediyorsunuz ? Hepsi tercihe bağlı.

Varsayılan CS:GO Hedef Noktası

Standart CS:GO nişangâhının ortasında bir nokta bulunan büyük bir crosshair vardır. Ateş ederken, görüş dinamik olarak değişir ve tahmini mermi yayılma alanını gösterir. CS:GO'da varsayılan crosshair kurmanın iki yolu vardır: ayarlar aracılığıyla ve konsol/cfg dosyası aracılığıyla. Varsayılan csgo crosshair stillerinin örnekleri şunlardır:

  • cl_crosshairstyle "0" - Varsayılan Dinamik

  • cl_crosshairstyle "1" - Varsayılan Statik

Varsayılan crosshair iyidir çünkü herhangi bir arka planda görünür ve bu nedenle yeni başlayanlar özel olanı kullanmak için acele etmezler, ancak varsayılanın herkes tarafından uygulanamayacağını her zaman hatırlamalısınız. Crosshair görünür olmalı ama sizi oyundan uzaklaştırmamalı.

Klasik CS:GO Nişangahı

Varsayılan crosshair işinize yaramazsa, klasik crosshair stillerini denemenizi öneririz. Bu tür crosshair birini ayarlamak için komutlar şunlardır:

  • cl_crosshairstyle "2" - Dinamik
  • cl_crosshairstyle "3" - Dinamik
  • cl_crosshairstyle “4” - Klasik Statik
  • cl_crosshairstyle "5" - Hibrit

En yaygın olanları stil 4 ve stil 5'tir.

Style 4 crosshair, nişangahınızı her zaman statik hale getirir ve çekim yapsanız da yapmasanız da her zaman aynı görünür. Stil 5 artısı dinamiktir; keskin nişancı tüfekleri hariç tabii ki her atışınıza “tepki veriyor”.

Tüm faydalı csgo crosshair komutlarına göz atın ve oyununuzu geliştirin!

CSGO'da Crosshair Nasıl Değiştirilir

CS:GO'da Crosshair birkaç farklı şekilde değiştirebilirsiniz: oyun ayarları, konsol, cfg dosyası ve Crosshair haritaları. Tüm bu yöntemlere daha yakından bakalım:

Ayarlar Yoluyla

Crosshair kişiselleştirmenin en kolay yolu, bunu ayarlar aracılığıyla yapmaktır. Geliştiriciler, çeşitli renkler, boyutlar, dinamik stiller vb. ile görüşünüzü değiştirmenize olanak tanır . Bulmak için şu yolu izleyin:

  1. CS:GO'yu aç
  2. 'Oyun Ayarları'nı seçin
  3. 'Çapraz'ı seçin

CS:GO Crosshair | CS:GO'da Crosshair Nasıl Değiştirilir

Crosshair çeşitli farklı özelliklerle yükseltebilir ve sonucu ayarların üzerindeki önizleme penceresinde görebilirsiniz. Önizleme haritasını değiştirebilir ve yeni crosshair paylaşabilir veya içe aktarabilirsiniz. Ayarlar aracılığıyla özelleştirmek kolaydır:

  • Crosshair Style - geliştiriciler tarafından önceden tanımlanmış seçeneklerle beş farklı crosshair ön ayarından birini seçin.
  • Center Dot - birinin nişan almasına yardımcı olan, görüş merkezindeki küçük nokta.
  • Length - crosshair uzunluğunun göstergesi, 0,1'den (küçük) 10'a (büyük).
  • Thickness - 0,1'den (ince) 6'ya (çok geniş) kadar görüşünüzün ne kadar geniş olacağının endeksi.
  • Gap - Bu özellik ile görüş hatlarının birbirine ne kadar yakın olacağını seçebilirsiniz. Puan -5 (çok yakın) ve 5 (uzak).
  • Outline - crosshair etrafındaki siyah anahat. Açabilir veya kapatabilir ve 0 (ince) ile 3 (geniş) arasındaki indeks üzerinden seçim yapabilirsiniz.
  • Red/Green/Blue - renk indeksleri, sizin için en iyi rengi bulmak için bu özelliklerle oynayın. 0'dan 250'ye değiştiriliyor.
  • Alpha - bu crosshair şeffaflığınızın indeksidir, açıp kapatabilirsiniz. Alfa'yı 0'dan (görünmez) 255'e (açıkça görülüyor) değiştirin.
  • Split Distance - bu gösterge ile dinamik görüş büyütmesini ayarlayabilirsiniz. 0 (minimum) ile 16 (çok büyük) arasında başlar.
  • Inner Split Alpha - Bu parametre ile dinamik nişangahınızın iç kısmının şeffaflığını değiştirebilirsiniz. 0'dan (görünmez) 1'e (açıkça görülüyor) başlar.
  • Outer Split Alpha - bu parametre ile dinamik crosshair dış kısmının şeffaflığını değiştirebilirsiniz. 0'dan (görünmez) 1'e (açıkça görülüyor) başlar.
  • Split Size Ratio - dinamik crosshair iç ve dış kısımları arasındaki bölünmüş boyutu değiştirmenize olanak tanıyan seçenekler. 0'dan (bölünmeden) 1'e (bölünmüş boyutun maksimumu) başlar.
  • T Style - Crosshair terörist stilini seçin, görüşün üst çizgisini siler.
  • Displayed Weapon Gap - Bu özellik ile nişangahınız, şu anda kullanmakta olduğunuz silaha göre dinamik olacaktır.

Çeşitli sonuçların keyfini çıkarmak için crosshair birçok farklı şekilde özelleştirebilirsiniz, ancak CS:GO envanterinizi yükseltmenin tek bir yolu vardır. DMarket Marketplace'te en iyi fiyatlarla en popüler CS:GO görünümlerini bulun.

Konsol aracılığıyla

Oyun içi ayarlarını derinlemesine özelleştirmek isteyenler için CS:GO'da bir geliştirici konsolu var. Konsol, görüş ayarı da dahil olmak üzere çok sayıda ayarı değiştirme olanağı sağlar.

  1. Konsolu etkinleştir

  2. '~' düğmesini tıklayın ve değiştirmek istediğiniz ayarları girin.

CFG Dosyası Yoluyla

Görüşü değiştirmenin başka bir yolu da oyun dosyası yapılandırmasına belirli komutlar eklemektir. Talimat burada:

  1. CFG dosyasını Program Files\Steam\userdata[Steam Kimliğiniz]\730\local\cfg veya bazı durumlarda - Program Files\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg kullanarak bulun ve açın

  2. Dosya özelliklerini değiştirin ve 'Salt Okunur' modunu kapatın

  3. Crosshair komutlarını değiştirin veya ekleyin

  4. Dosyayı kaydedin ve 'Salt Okunur' özelliğine dönün.

Basit kılavuzumuzda yapılandırma dosyaları ve autoexe.cfg hakkında daha fazla bilgi edinin .

Crosshair Haritaları ile

Görüşü değiştirmenin son yolu, crosshair haritalardır. Doğrudan oyunda çok sayıda farklı manzarayı denemenize izin veren haritalar var.

Bu, görüş değiştirmek için en popüler haritadır - crashz 'Crosshair Generator v3

Oyuncuya, profesyonel siber sporculardan oluşan geniş bir görüş listesi sunulur. Her türlü ayar, herhangi bir rakibe karşı herhangi bir haritada bir oyun içinden anında kontrol edilebilir.

Herhangi bir kapsam seçmek veya ayarlarını değiştirmek için önce sanal kahramanınızı silahlandırmanız gerekir. Bir silah seçtikten sonra, istediğiniz görüş veya modifikasyonu ile ateş edin.

Bundan sonra görüşünüz hemen değişecektir. Herhangi bir haritadaki hedeflere ateş etmeye çalışın ve bu kapsamın size uygun olup olmadığını belirleyin. Haritadan çıktıktan sonra, son kullanılan görüş kurulu kalacaktır.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fatih Sal
Fatih Salgamerpazar
İlgini çekebilecek diğer içerikler