gamerpazar-sell-banner
CS:GO'da FPS'nizi Nasıl Artırırsınız? Eksiksiz Kılavuz
CS:GOFPS OyunlarıOyun Haberleri

CS:GO'da FPS'nizi Nasıl Artırırsınız? Eksiksiz Kılavuz

Pek çok CS:GO oyuncusu, oyun oynarken yaşadıkları düşük FPS'den sık sık şikayet ediyor. Bu, PC yapılandırmalarından bağımsız olarak birçok oyuncuyu rahatsız eden CS:GO topluluğunda yaygın bir sorundur. Oynarken bir yandan da oyunu imkansız hale getiren FPS düşüşleri yaşıyorlar. Bu sadece PC'de karşılaşılan bir durumdur.

CS:GO FPS Arttırma

Bunun nedenlerinin neler olduğunu görmek için bu düşük FPS sorununu daha derinlemesine incelemeye karar verdik. Bunu tetikleyebilecek tüm olası nedenlerin kısa bir listesi:

  • Ayarlar çok yüksek – Bu sorunun olmasının başlıca nedeni, PC'niz için çok yüksek ayarlanmış grafik ayarlarıdır. FPS'den bahsederken grafik ayarları önemli bir faktördür, bu yüzden grafik ayarlarının PC'nizle dengede olduğundan emin olmalısınız. Düşük FPS probleminizin sebebinin bu olduğunu düşünüyorsanız, bu sorunu ortadan kaldırmak için mutlaka ayarları ihtiyacınız kadar düşürün.
  • Steam ayarları –  Başka bir neden, oyununuzun olması gerektiği gibi çalışmamasına neden olan bazı Steam ayarları olabilir. Düşük Bant Genişliği Modu ve Düşük Performans Modu seçenekleri, oyunun ağ bağlantısı ve yetenekleri ile ilgilidir. Bu, kapatılırsa oyununuzu etkileyebilir, bu nedenle tek yapmanız gereken bunların etkinleştirildiğinden emin olmaktır.
  • Uygun olmayan Steam başlatma seçenekleri – Counter Strike: Global Offensive başlatıldığında Steam'in kullandığı standart başlatma seçeneklerini daha önce değiştirdiyseniz, yeni bir başlatma seçeneği kuralı oluşturmanız gerekebilir. Bunu CS:GO'nun Özellikler ekranından yapabilirsiniz. 
  • Hareketli Avatarlar ve Hareketli Avatar Çerçeveleri –  Animasyonlu avatarlar ve animasyonlu avatar çerçeveleri kullanıyorsanız, oyununuz bunlardan etkilenebilir çünkü bazıları PC'nizin düzgün bir şekilde işleyemeyeceği yüksek kalitededir. Sebebin bu olduğunu düşünüyorsanız, kullanmakta olduğunuz animasyonlu avatarları ve animasyonlu avatar çerçevelerini devre dışı bırakın.
  • Uyumluluk sorunları – Monitör türünüze, GPU modelinize ve Windows modelinize bağlı olarak, CS: GO'nun başlatılmasını tam ekran optimizasyonu olmadan uyumluluk modunu kullanarak ve kontrollü bir ortamda gerçekleşecek şekilde yapılandırmak zorunda kalma olasılığınız da vardır. özel yüksek DPI ayarlarıyla. 
  • 3D Ses işleme devre dışı - Görünüşe göre, bu tür bir soruna neden olabilecek olası olmayan bir oyun içi ayar, bir ses ayarının (Gelişmiş 3D Ses İşleme) aslında birçok FPS dezavantajına neden olduğu bir senaryodur (özellikle düşük ve orta seviye GPU'lar). Bu sorunu gidermek için Ses sekmesine gidin ve Gelişmiş 3D Ses İşleme'yi devre dışı bırakın. 
  • DrawTraces etkinleştirildi – Counter-Strike: Global Offensive'de oyun içi performansınızı etkileyebilecek gizli grafik ayarları söz konusu olduğunda, Draw Trace bir numaralı nedendir. Oyunu oynarken hala FPS sayınızla mücadele ediyorsanız, oyun içi konsol üzerinden yapabileceğiniz birkaç optimizasyon var, beraberlik takibinin etkilerini devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Oyun Modu ve Xbox Oyun Çubuğu –  Bu sorunun bir başka olası nedeni, Oyun Modunun devre dışı bırakılması ve Xbox Oyun Çubuğunun etkinleştirilmesidir. Oyun Modu, oyun oynarken bilgisayarınızın performansını artırırken, Xbox Oyun Çubuğu oyun sırasında video ve ekran görüntüsü almak için kullanılır. Oyun Modunun etkinleştirildiğinden emin olmalısınız. Xbox Oyun Çubuğunu aktif olarak kullanmıyorsanız, devre dışı bıraktığınızdan emin olun.
  • Eski GPU sürücüsü –  Bu CS:GO sorunu, bazı GPU sürücülerinin eksik olmasından da kaynaklanabilir. Bu, kurulumunu kaçırmış olmanız veya güncellemelerin yüklemenizi beklemesi nedeniyle olabilir. Durum buysa, bu PC'nizin performansını önemli ölçüde düşürüyor. Bunu düzeltmek ve düşük FPS sorununu da gidermek için tek yapmanız gereken güncellemeleri aramak için Aygıt Yöneticisi'ni kullanmak veya aramayı açmak ve güncellemeleri yüklemek için GPU üreticisinin özellik aracını kullanmaktır.

Artık nedenlerin farkında olduğunuza göre, düşük FPS sorununu çözmenize yardımcı olacak tüm yöntemlerin bir listesi:

1. Steam'deki Kütüphane ayarlarını kontrol edin

Düşük kaliteli bir bilgisayarla veya sınırlı bir bant genişliğiyle çalışıyorsanız, sorunu gidermeye yeni başlıyorsanız yapmanız gereken ilk şey, Düşük Bant Genişliği Modunun ve Düşük Performans Modunun her ikisinin de etkinleştirildiğinden emin olmaktır.

Esasen yapmanız gereken Steam'deki Kitaplık bölümündeki tüm ayarların kontrol edildiğinden emin olmaktır. Bu ayarlar oyunun ağ bağlantısı ile ilgilidir ve ayarlar etkin değilse bu düşük FPS sorununa neden olabilir.

Tek yapmanız gereken Steam ayarlarına gitmek ve Kütüphane bölümüne erişmek ve orada ayarların etkin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. Steam uygulamasını açarak başlamanız gerekir.
  2. Steam uygulamasına  girdikten sonra , sol üst taraftaki Steam  düğmesine tıklayın ve ayarlar menüsünü açmak için Ayarlar'a  tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

3. Bundan sonra,  sol taraftaki menüde bulunan Kütüphane'ye tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

4. Şimdi, Düşük Bant Genişliği Modu ve Düşük Performans Modu yazan yerin yanındaki kutuyu işaretlediğinizden emin olmalısınız. Topluluk İçeriğini Devre Dışı Bırak seçeneği  de otomatik olarak açılır. Bundan sonra, değişiklikleri onaylamak için Tamam'a  tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

  • 5. Bununla işiniz bittiğinde, ayarları kapatın ve FPS'nin hala düşük olup olmadığını görmek için oyunu test edin.

CS:GO düşük FPS sorununuz hala devam ediyorsa, aşağıdakini kontrol edin.

2. Hareketli Avatarları ve Hareketli Avatar Çerçevelerini Devre Dışı Bırakın 

Oyuncular, deneyebileceğiniz başka bir yararlı şeyin de Hareketli Avatarları ve Hareketli Avatar Çerçevelerini devre dışı bırakmak olduğunu öne sürüyorlar . Bu ayarı Steam Arkadaş Listesi ve Sohbet içinde bulabilirsiniz.

Not: Animasyonlu avatarlar ve hareketli avatar çerçeveleri daha yüksek kalitede olduğundan ve bazı PC'lerde desteklenmeyebileceğinden, bu ayar düşük FPS sorununa neden olabilir.

Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız izlemeniz gereken kılavuz aşağıdadır:

  1. Steam uygulamasının içindeyken  ekranın alt kısmında bulunan Arkadaşlar & sohbet  butonuna tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

2. Bunu yaptıktan sonra, dişli simgesini bulmanız ve  Arkadaş listesi ayarlarını açmak için üzerine tıklamanız gerekir.

CS:GO FPS Arttırma

Bundan sonra , Arkadaş Listenizde ve Sohbetinizde Animasyonlu Avatarları ve Hareketli Avatar Çerçevelerini Etkinleştir yazan ekranınızda görünen son ayara gitmelisiniz. Şimdi seçeneği KAPALI konuma getirdiğinizden emin olun.

4. Bunu yaptıktan sonra, düşük FPS'nin hala mevcut olup olmadığını görmek için ayarları kapatabilir ve oyunu açabilirsiniz.

3. Mevcut başlatma seçeneğini silin ve yenisini yapıştırın

Bir süredir orada olan başlatma seçeneği komutunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Muhtemelen bazı komutlar eski oldukları için artık kullanılamıyorlar ve bu da düşük FPS'nin nedeni olabilir.

Not: Bu senaryo, Counter Strike: Global Offensive'in başlatma seçeneğini daha önce değiştirdiyseniz muhtemelen geçerlidir. Son zamanlarda oyun, bazı kişilerin kullandığı bazı başlatma komutlarını kullanımdan kaldıran bazı yapısal değişiklikler yaşadı. 

Bunu , CS:GO'nun Özelliklerine erişerek ve başlatma seçeneklerini kullanarak yapabilirsiniz.

Bir başlatma seçeneği komutunu nasıl silip yeniden yazacağınızı bilmiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. Yapmanız gereken ilk şey Steam uygulamasını açıp  Kütüphaneye gitmek .
  2. Kitaplığın içinde CS:GO'yu bulun ve üzerine sağ tıklayın, ardından  Özellikler'i açın .

CS:GO FPS Arttırma

3. Oyunun özelliklerindeyken, Başlatma seçeneklerine gidin ve orada kullandığınız bazı komutlar varsa, onları sildiğinizden emin olun.

CS:GO FPS Arttırma

4. Şimdi Başlatma seçeneklerine aşağıdaki komutu eklemeniz gerekiyor :

-novid -no-browser -nojoy -freq 240 +snd_use_hrtf 0 +exec autoexec.cfg

Not:  freq'den hemen sonra , sayıyı monitörünüzün yenileme hızıyla eşleştirmeniz gerekir. Örneğin, 120Hz'iniz varsa, freq 120 yazmanız gerekir.

CS:GO FPS Arttırma

 

5. Bundan sonra, Özellikleri kapatın ve şimdi düzgün çalışıp çalışmayacağını görmek için oyunu başlatın.

Oyununuz hala düşük FPS'ye sahipse, aşağıdaki sonraki yöntemi deneyin.

4. Uyumluluk özelliklerini değiştirin

Bu CS:GO düşük FPS sorununu çözmek için deneyebileceğiniz bir diğer şey ise Uyumluluğu değiştirerek oyunu optimize etmektir. Tek yapmanız gereken tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırakmak ve yüksek DPI'yı geçersiz kılmayı etkinleştirmek.

Not: Çift GPU kurulumu veya değişken yenileme hızına sahip bir ekran monitörü kullanıyorsanız , bu yöntem genellikle FPS'yi iyileştirmede etkilidir . 

Bunu, CS:GO'nun Özelliklerinde bulunan Uyumluluk sekmesinden yapabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. Öncelikle CS:GO'nun Özelliklerine  erişmeniz gerekiyor  . Kütüphaneye  gidin  ve Özellikler'i açmak için CS:GO'ya sağ tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

2. Özellikler menüsüne girdikten sonra, Yerel dosyalar'a tıklayın  ve oyunun klasörünü açmak için Gözat'a tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

Oyunun klasörü ekranınızda göründüğünde, oyunun csgo.exe adlı yürütülebilir dosyasına sağ tıklayın ve  Özellikler menüsünü açmak için Özellikler'e tıklayın.

 

CS:GO FPS Arttırma

Ekranınızda Özellikler göründüğünde, Uyumluluk bölümüne tıklamanız ve bu seçeneği etkinleştirmek için Tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırak yazan yerin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir.

CS:GO FPS Arttırma

Ekranınızda diğer Özellikler menüsü göründüğünde , seçeneği etkinleştirmek için Yüksek DPI ölçekleme davranışını geçersiz kıl yazan yerin yanındaki kutuyu işaretlediğinizden emin olun.

CS:GO FPS Arttırma

 

  1. Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek için Tamam'a ve ardından  Uygula'ya  basın  .
  2. Bundan sonra, düşük FPS sorununun çözülüp çözülmediğini görmek için Özellikler'i kapatabilir ve CS:GO'yu başlatabilirsiniz.

Oyunun hala düşük FPS'ye sahip olması ve oynanamıyor olması durumunda, aşağıdaki olası düzeltmeyi kontrol edin.

PROFESYONELLER İÇİN İPUCU: Sorun bilgisayarınız veya dizüstü/dizüstü bilgisayarınızla ilgiliyse, depoları tarayabilen ve bozuk ve eksik dosyaları değiştirebilen Restoro Repair'ı kullanmayı denemelisiniz. Bu, sorunun sistem bozulmasından kaynaklandığı çoğu durumda işe yarar. Buraya Tıklayarak Restoro'yu indirebilirsiniz.

5. Oyun içi ayarları değiştirin

FPS'nizi belirleyen çok önemli bir faktör oyun içi ayarlardır. CS:GO'daki düşük FPS sorunu, PC'nizin kaldıramayacağı kadar kaynak gerektiren bir ses özelliğinden veya bir dizi video ayarından kaynaklanabilir. Birçok oyuncu, bu FPS sorununun nedeninin ses ayarlarının ve video ayarlarının olduğu sonucuna varmıştır.

Sizin için durum buysa, CS:GO'nun oyun içi ayarlarına giderek ve gelişmiş video ayarlarını düşürerek bunu düzeltebilirsiniz. Oyununuzu tekrar oynanabilir hale getirmek ve bunun gibi sorunlarla karşılaşmamak için gerektiği kadar düşürün.

Not: Bu yöntemin yalnızca entegre ses kartı çözümleri kullanan kişiler için etkili olduğu onaylanmıştır. Özel eşdeğerlerin bu tür bir soruna neden olduğu bildirilmemiştir. 

Ayrıca  Audio seçeneğine gidebilir, ardından  Advanced 3D Audio Processing  seçeneğine gidebilir ve bu seçeneğin FPS'yi de düşürdüğü göründüğü için devre dışı bırakabilirsiniz.

CS:GO FPS Arttırma

Gelişmiş Video ayarlarını değiştirdikten sonra , düşük FPS sorunuyla karşılaşmaya devam edip etmeyeceğinizi görmek için bir eşleşme girmeyi deneyin. Bazı iyileştirmeler görüyorsanız ancak yine de yeterli değilse, düzeltmeyi başarana kadar ayarları biraz daha düşürün.

Bunun hala CS:GO'daki düşük FPS sorunlarınızı çözmemesi durumunda, gidin ve aşağıdaki bir sonraki yöntemi deneyin.

6. Bazı gelişmiş komutları değiştirmek için konsolu kullanın

Etkilenen birkaç kullanıcı, yardımcı olabilecek bazı gelişmiş komutları kullanarak düşük FPS sorununu giderebildiklerini bildirdi. Oyun içinde konsol kullanılarak değiştirilebilen bazı oyun içi ayarlar vardır.

Komutları değiştirmek istemeniz durumunda, CS:GO'daki düşük FPS sorununuzu çözmenize yardımcı olabilecek komutların listesi aşağıdadır:

İlk komut  r_drawtraces'dir . Bu komutu devre dışı bıraktıktan sonra, düşmanınızın silahlarından gelen tüm mermi izleri devre dışı bırakılacaktır. Bu, oyunun performansını artıracaktır, ancak size doğru gelen mermilerin yönünü göremeyeceğiniz için üst düzey oyuncular için önerilmez.

Performans seçeneğini seçerseniz ve mermi izlerini devre dışı bırakmak istiyorsanız , oyun içindeyken konsolu açmak için ` tuşuna basın, ardından ' r_drawtraces 0 '  yazın ve komutu göndermek için Enter'a basın.

Not:  Konsolu açmak için basmanız gereken varsayılan tuş  ` dır , ancak değiştirdiyseniz tercih ettiğiniz tuşu kullanın.

Ayarı geri değiştirmek ve madde işareti izlerini yeniden etkinleştirmek istediğinize karar verirseniz, konsolu açın ve ' r_drawtraces 1 ' yazın, ardından  komutu göndermek için Enter'a basın.

CS:GO FPS Arttırma

İkinci komut  _drawtraces_firstperson'dır . Kapatılırsa, bu komut kendi silahlarınızın mermi izlerini devre dışı bırakacaktır. Oyunun performansını artıracak ve düşük FPS sorununu çözecektir. Ancak seçenek etkinleştirilirse, mermi izleriniz görünür olacak ve düşük FPS ve kekemelik sorunlarıyla karşılaşma riskiniz olacaktır. 

Bu ayarı devre dışı bırakmak istediğinize karar verirseniz, oyunun içindeyken konsolu açın ve ' _drawtraces_firstperson 0 ' yazın, ardından komutu göndermek için Enter'a  basın.

Komutu etkinleştirmek istiyorsanız, konsolu açın, ardından ' _drawtraces_firstperson 1 '  yazın ve değişikliği göndermek için Enter'a  basın.

CS:GO FPS Arttırma

Göndermeniz gereken üçüncü ve son komut  r_dynamic . Bu komut kapatılırsa, gelişmiş aydınlatma efektleri devre dışı bırakılır. Bu, FPS'niz üzerinde büyük bir etki yaratacak, düşük FPS'yi düzeltecek ve oyununuzun performansını önemli ölçüde artıracaktır.

Yaptığınız seçim yalnızca tercihlerinize bağlıdır, ancak gelişmiş aydınlatma efektlerini gerçekten önemsemiyorsanız, performans iyileştirmeleri için bu komutu devre dışı bırakmanızı öneririz.

Bu seçeneği devre dışı bırakmak için tek yapmanız gereken oyun oynarken konsolu açıp ' r_dynamic 0 '  yazıp Enter'a  basarak komutu onaylamak. Ayarı etkinleştirmek istiyorsanız, konsolu açın, ardından ' r_dynamic 1 '  yazın ve komutu göndermek için Enter'a  basın.

CS:GO FPS Arttırma

Artık tercihlerinizden sonra ayarları değiştirdikten sonra, değişiklikleri kaydetmek için tek yapmanız gereken girmiş olduğunuz oyundan çıkmak. Bir sonraki maça gireceğiniz zaman, değişiklikler yapılmalı ve FPS'deki gelişimi görebilmelisiniz.

Buradaki her komutu değiştirdiyseniz ve CS:GO'da hala düşük FPS'ye sahipseniz, aşağıdaki diğer olası yöntemi kontrol edin.

7. Oyun Modunun etkinleştirildiğinden ve Xbox Oyun Çubuğunun devre dışı olduğundan emin olun

Windows, oyun oynarken PC'nizi optimize edecek Oyun Modu adlı bir seçeneğe sahiptir , bu nedenle oyunun daha iyi performans göstermesine yardımcı olur. CS:GO oynarken bu, düşük FPS'yi düzeltebilir ve oyunun performansını iyileştirebilir.

Oyun performansını artırabilecek bir diğer seçenek ise Xbox Game Bar. Xbox Game Bar, oyun oynarken video ve ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz Windows'ta yerleşik bir uygulamadır. Ancak kullanmazsanız, oyun performansını düşürdüğü ve düşük FPS sorunlarına neden olduğu için etkinleştirmenizin bir anlamı yoktur.

Bunu düzeltmek için tek yapmanız gereken Windows Ayarlarına gidip Oyun Modunu etkinleştirmek, ardından Xbox Oyun Çubuğunu devre dışı bırakmak.

Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. Yapmanız gereken ilk şey,  Windows Ayarları'nı açmaktır . Bunu, görev çubuğunu kullanarak ve  Ayarlar 'ı arayarak ve ardından açmak için Enter'a basarak yapabilirsiniz. Diğer yol,  Windows tuşu + R'ye basarak  Çalıştır  iletişim kutusunu açmak , ardından ' ms-settings: '  yazıp Ayarlar'ı açmak için  Enter'a  bas.

CS:GO FPS Arttırma

2. Ayarlar'a girdikten sonra Oyun bölümüne gidin ve bölümü açmak için Xbox Oyun Çubuğu'na tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

3. Bundan sonra Xbox Game Bar'ın içindesiniz, Xbox Game Bar'ın yanındaki geçişi kapattığınızdan emin olun . Geçiş mavi yerine gri olmalıdır.

CS:GO FPS Arttırma

4. Bunu yaptıktan sonra Oyun bölümüne geri dönün ve oraya gitmek için Oyun Modu'na tıklayın.

CS:GO FPS Arttırma

5. Şimdi Oyun Modu seçeneğinin etkinleştirildiğinden emin olmalısınız , bu nedenle geçiş mavidir.

CS:GO FPS Arttırma

6. Bunu yaptıktan sonra, düşük FPS sorunuyla hala karşılaşıp karşılaşmadığınızı görmek için Ayarları kapatın ve CS:GO'yu başlatın.

Bu yöntemlerden hiçbiri CS:GO'da düşük FPS'nizi düzeltmeyi başaramadıysa, aşağıdaki son yöntemi kontrol edin.

8. GPU sürücünüzü en son sürüme güncelleyin

Deneyebileceğiniz son şey, grafik kartınızı mevcut en son sürüme güncellemektir. Bu, düşük FPS'nin bir nedeni olabilir, çünkü sistem gerekli güncellemeler olmadan düzgün çalışamaz. Bekleyen bir güncellemeniz varsa veya bir güncellemeyi kaçırdıysanız ve yüklemediyseniz bu olabilir. 

Sistemi GPU'nuz için mevcut güncellemeleri aramaya zorlayarak bunu düzeltebilirsiniz ve herhangi birini bulursa yükleyebilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. Windows tuşu + R'ye  basarak  bir  Çalıştır  iletişim kutusu açın ve arama çubuğuna ' devmgmt.msc ' yazın, ardından  Aygıt Yöneticisini açmak için  Enter'a  basın .

CS:GO FPS Arttırma

 

  1. Aygıt Yöneticisi'ne girdikten sonra  Görüntü Bağdaştırıcılarını arayın ve bulduğunuzda açılır menüyü genişletin.
  2. Şimdi kullanmakta olduğunuz özel GPU'ya sağ tıklamanız ve ardından  Sürücüyü güncelle seçeneğine tıklamanız gerekiyor .

CS:GO FPS Arttırma

4. Bunu yaptıktan sonra, sürücüleri otomatik olarak ara'ya tıklamanız ve yüklenecek güncellemeler olup olmadığını görmek için taramanın tamamlanmasını beklemeniz gerekir.

CS:GO FPS Arttırma

 

5. Taramanın grafik kartınız için mevcut güncellemeleri bulması durumunda, kurulumunu tamamlamak için ekranınızda görünen talimatları izleyin.

6. Bununla işiniz bittiğinde, CS:GO'yu başlatın ve düşük FPS sorununun devam edip etmediğini görmek için oyunu oynayın.

Not:  Aygıt Yöneticisi'nin mevcut herhangi bir GPU güncellemesi bulamaması durumunda, belirli grafik kartı modeliniz için herhangi bir eksik güncellemeyi bulup bulamayacağını görmek için GPU üreticinizin tescilli aracını kullanmayı da düşünmelisiniz:

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fatih Sal
Fatih Salgamerpazar
İlgini çekebilecek diğer içerikler