gamerpazar-sell-banner
En İyi 10 Online Korku Oyunu
Korku OyunuOyun HaberleriÖneriler

En İyi 10 Online Korku Oyunu

En İyi 10 Online Korku Oyunu

Çoğu oyuncu için korku oyunlarının, diğer oyunlara kıyasla daha eğlenceli ve de heyecan verici olduğu bir gerçek. Zombiler, vampirler, seri katiller hepsi de korku oyunlarının vazgeçilmezleri. Bazen her ne kadar oyun oynarken korkudan yerimizden sıçrayabilsek de, eğer sırtınızı yaslayabileceğiniz sadık ve cesur oyun arkadaşlarınız varsa bu durum daha aşılabilir hâle geliyor. İşte bu yüzden de siz değerli okuyucularımız için en iyi 10 online korku oyununu derledik.

10. V Rising

V Rising

V Rising, Stunlock Studios tarafından geliştirilen ve erken erişime açılan bir açık dünya korku oyunu. Bu oyunda, yüzyıllar sonra bir vampir olarak uyanıyorsunuz ve güç kazanabilmek üzere kan için avlanıyorsunuz. Tüm bunlara başlamadan önce vampirinizi kişiselleştirmeniz gerekiyor. Cinsiyetinizi, ten, göz ve saç renginizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. İsteğinize göre hem tek kişili hem de arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz.

V Rising

Oyunun başında karşınıza çıkan ilk mekan mezarlık oluyor. Oradaki canlılardan içtiğiniz kanla gücünüzü toplayıp oyunun asıl kısmına geliyorsunuz. Crafting bölümünde elinizdeki silah, alet ve zırhları geliştirebiliyorsunuz. Bunlar için gerekenler taş, odun ve de hayvan derisi. Tüm bunları kuşandıktan sonra kalenizin yerini seçiyorsunuz ve gereken kaynakları toplayıp kaleyi inşa ediyorsunuz. Oyun ilerledikçe kalenin seviyesini yükseltmeniz de mümkün. Ayrıca yeni bosslar ve özellikler de keşfediyorsunuz. Crafting seçeneği açısından oldukça zengin ve arkadaşlarınızla beraber oynamaktan asla bıkmayacağınız bir oyun. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 32 lira.

9. Deceit

deceit

Bu oyunda ilk olarak toplam 6 kişi eski bir tımarhanenin bodrum katına bırakılıyor. Ardından amaçları hastaneden çıkmak olan bu 6 kişiden ikisi aniden ışıklar sönünce hastalıklı bir canavara dönüşüyor. Canavara dönüşmüş olan oyuncuların amacı ise diğerlerinin arasına gizlenip her ışıklar söndüğünde olabildiğince adam öldürmek. Oyun hem hikayesi hem de FPS türünde olması ile fazlasıyla eğlenceli. Ana fikri açısından Among Us'a benzeyen bir oyun olduğu için de ilgi çekiyor. Oyun şu an Steam'de mevcut ve ücretsiz.

8. The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Little Hope

Bir korku oyununda olmazsa olmaz şey hikayesidir elbet. Bu oyunun hikayesinde yaşadığınız olaylar ve başınıza gelen korku dolu şeyler oyundan sıkılmanıza müsaade etmiyor. Oyunun başında bir ailenin trajik hikayesini görüyoruz. Ardından asıl hikaye bir okul otobüsünün içinde başlıyor. Bir kaza sonucunda ana yoldan saparak Little Hope kasabasının içinden geçmek zorunda kalan otobüs, yola atlayan küçük bir kız yüzünden yoldan çıkıyor ve bu sayede kahramanlarımız ile tanışıyoruz. Dört kolej öğrencisi ve onları tura götüren öğretmenleri kazadan büyük bir yara almadan kurtuluyorlar. Otobüs şöforunun kayıp olması ve telefonlarının çalışmaması yüzünden Little Hope kasabasına gidip yardım istemeye karar veriyorlar, bu sırada da tuhaf olaylar başlarına geliyor. Geri kalan kısmı spoiler olduğu için maalesef bu kadar anlatabiliyoruz. Oyun şu an Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 149 lira.

7. Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2

Bu oyuna aşina olmayan çok az oyuncu vardır muhtemelen. Yine de 2009 yılında çıkmasına rağmen fazlasıyla popüler olan ve hâlâ da oynanan bu korku klasiğinin bu listeye eklenmesi gerekiyor. Eğer zombi ve aksiyon oyunu seviyorsanız bu oyun tam da size göre. Bu oyundaki en önemli kural ise ekipten ayrılmamak. Birbirinden farklı güçleri olan ürkütücü zombiler sizi ekipten ayrıldığınız an bir köşeye çekip öldürebiliyor. Bu yüzden de arkadaşlarınza yakın olmalı ve onları korumalısınız. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 18.5 lira.

6. Phasmophobia

Phasmophobia

Bir ay içinde Twitch'de en çok izlenen oyun olmayı başaran Phasmophobia 2020 yılının en ses getiren oyunuydu. Bu oyunu diğer klasik hayalet oyunlarından farklı yapan en önemli nokta amacın hayaleti yenmek değil, hayaletin varlığını kanıtlamak olması. Toplamda 4 kişi oynayabileceğiniz bu oyunda bir çeşit dedektif görevindesiniz ve size verilen çeşitli araçları kullanarak hayaletlere dair delil toplamanız gerekiyor. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 23 lira.

5. Pacify

Pacify

Pacify da bir zamanlar Twitch dünyasını oldukça meşgul eden oyunlar arasında. 4 kişiyle oynanabilen bu oyunda amaç, hayalet bir kızdan kaçarken aynı zamanda tüyler ürpertici evin içerisinde saklanmış oyuncak bebekleri bulup onları kazan dairesinde yakmaya çalışmak. Oyunu hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz ama eğlencenin ve korkuyu dibine kadar yaşamak istiyorsanız 4 kişi oynamanız tavsiye ediyoruz. Bu oyunda diğer kişilerle iletişime geçemiyorsunuz ama Discord üzerinden bunu yapabilirsiniz. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 7.35 lira.

4. The Forest

The Forest

The Forest piyasaya 2014 yılında sürüldü ve hâlâ da popülerliğini koruyan oyunlardan. Oyunda uçak kazası sonucunda ıssız bir adaya düşüyorsunuz. İlk başta hayatta kalmak için çalı çırpı toplarken adada insan yiyen yamyam bir kabile olduğunu öğrenmeniz uzun sürmüyor. Kabileden kendinizi korumak için kale inşa etmeniz gerekiyor. Eğer yamyam görmek istemezseniz bunu oyun zorluğundan ayarlayabilirsiniz. The Forest hem hayatta kalma hem de korku oyunu olduğu için oyuncular tarafından oldukça başarlı bulunuyor. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 32 lira.

3. 7 Days To Die

7 Days To Die

7 Days To Die her ne kadar grafik bakımından biraz eski olsa da hem oynanış hem de senaryo açısından korkuyu en üst seviyede yaşatıyor. 7 Days To Die korku temalı bir açık dünya oyunu. Oyunda kaynaklar kısıtlı ve her an yaşayan ama nefes almayan bir yaratık tarafından öldürülme tehlikesi var. Karakterinizi özelleştirdikten sonra maceranıza atılabiliyorsunuz. İlk olarak oyun sizi rastgele oluşturulmuş açık dünyadaki Navezgane adlı şehre bırakıyor ve hayatta kalma mücadeleniz başlıyor. Silahlarınızı ve kıyafetlerinizi kendiniz yapıyorsunuz ve elde ettiğiniz kaynaklarla bunları onarabiliyorsunuz. Farklı türde bina ve ev inşa ederek kendinize bir sığınak oluşturabiliyorsunuz. Kendi başınıza oynamanız mümkün ancak o şekilde zorlanacağınız için çok kişiyle oynamanızı tavsiye ederiz. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 39 lira.

2. Dead By Daylight

Dead By Daylight

Korku kategorisinde çoğu kişinin favori oyunlarından birisi de Dead By Daylight. Oyun ilk çıktığından bu yana o kadar ses getirdi ki PC'den sonra Nintendo Switch'e ve de mobil platforma getirildi. Oyunu toplamda 5 kişi oynuyorsunuz ve aranızdan biri de katil oluyor. Amacınız haritada bulunan 5 jeneratörü tamir etmeye uğraşırken bir yandan da katilden kaçıp hayatta kalmaya çalışmak. Katile saldırmayı düşünüyorsanız maalesef saldıramıyorsunuz, elinizden gelen tek şey kaçmak. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 99 lira.

1. Dead Island: Definitive Edition

Dead Island: Definitive Edition

Gelelim benim en sevdiğim çok oyunculu korku oyununa. Zombi oyunlarını ayrı bir seviyorum ama Dead Island bu kategoride benim favorim. Oyunun oynanışı, hissettirdiği korku benim hoşuma gidiyor. Oyuna ilk olarak bir karakter seçerek başlıyorsunuz. Bu karakterlerin hepsinin ayrı özellikleri var. Ben staminası daha fazla olanı seçmiştim çünkü oyundaki harita çok büyük ve zombilerin arasından hızlıca koşmak için stamina gerekiyor. Oyunda zombi öldürdükçe ve görevleri tamamladıkça XP kazanıyorsunuz ve seviye atladıkça yeni özellikler açabiliyorsunuz. Etraftan loot yaptığınız nesnelerle silah üretebiliyor ve bunları geliştirebiliyorsunuz. Üstelik yeterince alkol topladığınızda molotof bile yapılabiliyor. En güzel tarafı da seviyeniz ne kadar yüksek olursa karşınıza çıkan zombiler de o seviyede oluyor. Bu da oyunu zorlaştırıyor ve daha eğlenceli hâle getiriyor. Kesinlikle zombi oyunu sevenlere tavsiye ediyorum. Oyun Steam'de mevcut ve güncel fiyatı 31 lira.

Diğer Oyun Haberleri İçin: CS:GO İçin En Kullanışlı Konsol Komutları - CS:GO Başlatma Seçenekleri 2022 - Valorant Bıçak Skinleri ve Fiyatları 2022

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Sare Öztürk
Sare ÖztürkSare oyun oynamayı ve oyunla ilgili şeyler okumayı seviyor. En büyük hayali Assassin's Creed Valhalla'yı oynayabilmek!
İlgini çekebilecek diğer içerikler