gamerpazar-sell-banner
En İyi 10 PS4 Oyunu 2022
PS4Oyun HaberleriÖneriler

En İyi 10 PS4 Oyunu 2022

Piyasadaki dokuzuncu yılında PS4, tüm zamanların en iyi oyunlarını kendi bünyesinde topladı. Horizon Forbidden West ve Gran Turismo 7 sayesinde 2022'de daha da güçlü bir şekilde karşımızda. Yeni nesil oyunlar PS4 için de çıkış yaptığı için PS4 sahibi olmak için mükemmel bir zaman ve bu nedenle konsolun sunduğu en iyi oyunları vurgulamak için bu listeyi oluşturduk. Aşağıdaki oyunlar öylesine seçilmedi; bu liste, uzun düşünce sekansları sonucu derlendi ve birçok iç tartışmadan sonra PS4'ün sunabileceği en iyi olduğuna inandığımız oyunlar şimdi karşınıza geliyor. Lafı fazla uzatmadan, en iyi 10 PS4 oyunu için seçtiklerimiz bunlar.

Ghost of Tsushima

10. Ghost of Tsushima

Sucker Punch'ın en yeni oyunu, hareketli hikayeler ve etkileyici görsellerle dolu, Ghost of Tsushima, bize 13. yüzyıl Japonya'sını kapsamlı bir şekilde incelememizi sağlıyor. İngilizce ve Japonca dillerindeki oyuncu kadrosu, Ghost'un karmaşık onur ve kayıp hikayesini hem 30+ saatlik ana hikayesinde hem de ana yolculuğunuzun tematik yönlerini etkili bir şekilde yansıtan tüm yan görevlerde hayata geçirme konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor. Gizlilik basit (ve düşman yapay zekası biraz zayıf) olsa da, savaş oldukça keyifli. Son düellonuza kadar hala eğlenceli olan, basit ama etkili bir Japon kılıç savaşı deneyimi yaşatıyor. Tüm bunları, gördüğümüz en iyi (ve en bağımlılık yaratan) fotoğraf modlarından birinin üzerine ekleyin ve Ghost of Tsushima, en iyi oyunlarından biri olarak PS4'ün kitaplığına ekleniyor. Sucker Punch'ın bir sonraki projesi, gizli ve aksiyon unsurları olan başka bir açık dünya oyunu olacağı söyleniyor belki de Ghost of Tsushima 2'dir? Kesin olarak bildiğimiz şey, geliştiricinin şu anda bu franchise'ları "yeniden ziyaret etme planı olmadığını" söylediği gibi, bu oyunun bir InFamous veya Sly Cooper oyunu olmadığı.

Red Dead Redemption 2

9. Red Dead Redemption 2

Açık bir dünyada oyun hikaye anlatımı için hem çarpıcı bir teknik başarı hem de altın bir standart olan Red Dead Redemption 2, Rockstar Games'in şimdiye kadar yaptığı en büyük oyunlardan biri ve gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biridir. Red Dead Redemption 2'nin dünyası, vahşi batının genişleyen ve çarpıcı bir rekreasyonudur, o kadar ayrıntı ve etkinlikle doludur ki neredeyse korkutucudur; A'dan B'ye gitmek, başka bir unsurla bu yoldan ayrılmamak neredeyse imkansızdır. Bahsedilen dikkat dağıtıcı şeyler de inanılmaz derecede başarılı yan görevler, mini oyunlar, avlanma ve toplama, Red Dead 2'nin kendi başlarına derinlemesine düşünülen parçalarıdır. Ama elbette Red Dead 2'nin hafızalarda en çok yer eden karakterleri: Arthur Morgan, John Marsten, Sadie, Dutch, vb. oldukça canlı ve çok yönlü karakterlerdir; karmaşık dinamikleri, yatıkları şeyler belirli olsa da bunlar sürekli değişir. Red Dead Redemption 2 bir başyapıttan başka bir şey değildir. Maalesef ki Rockstar, GTA 6'ya odaklanmak için kaynaklarını Red Dead Online'dan çekiyor.

Uncharted: Lost Legacy

8. Uncharted: Lost Legacy

Nathan Drake, dört temel Uncharted oyunu boyunca kendisini zorlayıcı bir lider olarak kurarken, 2017'deki Uncharted: The Lost Legacy, aynı şeyin Nathan Drake'in yardımcı oyuncu kadrosu için de geçerli olduğunu kanıtladı. Lost Legacy, dikkatleri beklenmedik hazine avcısı Chloe Frazer ve paralı asker Nadine Ross ikilisine taşıyor ve Nate olmasa bile oyuncu kadrosundaki canlılığın ve uyumluluğun olduğunu keşfetti. Lost Legacy, Uncharted evrenindeki diğer karakterlere odaklanan herhangi bir sayıda yan ürünün kapısını açmakla kalmıyor, aynı zamanda serinin sunduğu en iyi oyun dizilerinden bazılarını içeriyor. Bu yılın başlarında, Naughty Dog'dan Shaun Escayg, yeni bir Uncharted oyunu yapma arzusunu paylaştı.

Marvel's Spider-Man

7. Marvel's Spider-Man

Marvel's Spider-Man, New York şehrinin muhteşem, ilham verici silüetine bakmanın çocuksu mutluluğu ve dünyanın en yüksek binalarına kolaylıkla tırmanmanın keyfini barındıran, ustalıkla inşa edilmiş bir dünya olan çizgi roman keyfinde bir ustalık eseridir. Kostümlerinden dostlarına, düşmanlarına ve ailesine kadar Spider-Man'a derinden, büyük ilgi duyan insanlar tarafından yapılan Spider-Man hakkında enfes bir oyun. Şehirde süzülmek ve şehri dolaşmak gibi basit bir hareket bile o kadar tatmin edici ve bağımlılık yapıyor ki, muhtemelen şehrin her köşesini keşfetmek ve daha hikayeyi bitirmeden her koleksiyon eşyasını almak isteyeceksiniz. Sakinleşmeye ve hikayeyi ilerletmeye karar verdiğinizde, aşk ve kaybın, ergenliğin ve tonlarca adamı tekmelemenin iç açıcı bir hikayesini bulacaksınız. Yol boyunca, ikonik Spider-Man kostümlerinin kilidini açacak, kötüleri alt edecek ve hepimizin zevk aldığı modern çizgi roman filmi rönesansının sonunda nihayet gerçekleştiğinin farkına varacaksınız. Devam oyunu Marvel's Spider-Man 2, 2023'te PS5'e geliyor. Insomniac ve Marvel ayrıca bir Wolverine oyunu üzerinde çalışıyor.

Horizon: Zero Dawn

6. Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn, şimdiye kadar yapılmış en güzel açık dünya oyunlarından biridir. Uzakta bir zamanlar ferah bir toplumun küllerinden oluşan yüksek şehirler belirirken, çiçek açan gün doğumlarının altında çimenler rüzgarda kıpraşır. Ve en önemlisi, ürkütücü bir dizi sahte doğal silahla donatılmış dev, hayranlık uyandıran mekanik dinozorlar, kükreyerek, gıcırdatarak ve avlarını çiğneyerek arazide dolaşıyor. İkonik PlayStation geliştiricisi Guerrilla Games, Burning Man'de kızıl saçlı bir savaşçının başrolde oynadığı bir açık dünya robot dinozor avı oyunu yapmak için Killzone serisinden uzaklaştıklarını açıkladığında, herkes bunu iyimserlikle karşıladı.

Neyse ki sonuç, doğru miktarda RPG ögesine sahip geniş, harika ve benzersiz bir açık dünya aksiyon oyunuydu. İyi hazırlanmış yakın dövüş saldırıları ve mermilerden oluşan aktif bir stratejiyle devasa bir canavarı devirmek PlayStation 4'teki en heyecan verici deneyimlerden birisi ve daha sonra çok ihtiyaç duyulan geliştirme parçaları için düşmüş bir robotu yağmalamak da aynı derecede tatmin edici. Horizon, mevcut açık dünya oyunlarının en iyi öğelerinden bazılarını alır ve tamamen orijinal, harika bir şekilde bunları bir araya getirir.

Guerilla, bu yılın başlarında Horizon Forbidden West adlı bir devam filmi yayınladı. Geliştirici, şimdiden üçüncü bir Horizon oyununu düşünürken Sony, diziyi bir Netflix şovuyla küçük ekrana taşıyor. Ayrıca eserlerde Horizon: Call of the Mountain adlı bir PSVR 2 oyunu da var.

Persona 5 Royal

5. Persona 5 Royal

Muhteşem bir JRPG olan Persona 5, tür için yüksek bir çıta belirledi ve 2020'nin Persona 5 Royal yeniden sürümü bu çıtayı daha da yükseltiyor. Tarz ve yetenekle dolu sürükleyici bir macera olan Persona 5, size gündüz okul hayatı yaşatırken, geceleri Tokyo'nun kötü insanlarının yozlaşmış zihinlerine inerek onları yozlaşmış çabalarından kurtarmaya itiyor

Persona 5'in oyuncu kadrosunu oluşturan öğrenciler, tanıtıldıklarında silinmez bir iz bırakırlar ve Phantom Thieves'in maceralarına daha da karışırlar. Persona 5, oynanışının iki yönünü dengeleme konusunda harika bir iş çıkarıyor, oyuncuların gerçek dünyadaki sosyal bağlantılara gerçekten dalmasına izin veriyor ve bunların zindan keşfini ve devasa ve çeşitli zihin saraylarının sıra tabanlı eylemini etkilemesine izin veriyor. Sürekli ilgi çekici bir savaş sistemi, kulak solucanlarıyla dolu bir film müziği, dolambaçlı, vahşi hikayesi ve temel oyunun üzerine bol miktarda ek içerik ile birleştiğinde, Persona 5 Royal, tüm zamanların olmasa da, neslin en derin JRPG'lerinden birini sunar.

PlayStation özel oyunu olan Persona 5 Royal, yıllar sonra 21 Ekim'de Xbox, Switch ve PC'ye geliyor.

The Witcher 3: Wild Hunt

4. The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt Red'in yayılan destanı, açık dünya RPG'leri için yeni bir standart belirleyen, tüm zamanların en dikkate değer oyunlarından biri haline geldi. The Witcher 3'ün bütün bir kıtanın daha iyi bir kısmına uzanan korkunç ama muhteşem bir dünya ile her köşesi, mağarası, bataklığı veya sokağında keşfedilecek şeyler bulmak mümkün.

60+ saatlik ana hikaye, yazar Andrzej Sapkowski'nin kitaplarının derin bilgisinden yararlanan gizem ve entrika dolu harika bir macera, ancak Geralt'ın ustalıkla hazırlanmış yan hikayeleri, canavar avları ve The Witcher 3'ü gerçekten harika yapan sıra dışı olaylar. Sahip olduğu iki devasa genişletmesi ile birlikte gerçekten olağanüstü. İçinde saatlerce kaybolabileceğiniz ve sunduğu her şeyi göremediğiniz bir oyun ancak bu saatlerin her biri kesinlikle buna değecek.

CD Projekt Red, Unreal Engine 5 kullanılarak yeni bir Witcher oyununun ön üretimde olduğunu doğruladı. Bu arada The Witcher 3'ün yeni nesil versiyonu 2022'nin 4. çeyreğinde piyasaya sürülecek. Beğenilen RPG 40 milyonun üzerinde kopya sattı.

Bloodborne

3. Bloodborne

Bloodborne, anında sizi öldürecek, oldukça zor ve son derece ürkütücü bir aksiyon korku oyunudur. Doğacak, ölecek ve yeni kamp ateşine ulaşana kadar tekrar edeceksiniz, küfürler edecek ve bir daha oynamayacağınıza yemin edeceksiniz. Bloodborne'un yoğun, kötü, hırçın, çarpık canavarları, sefil ulumaları ve loş sınırlarının dışına çıktıktan sonra, gerçek dünyada, Bloodborne'un cezalandırıcı yollarından arınmış, güneş ışığının ortasında sessiz, neşeli bir yürüyüşün tadını çıkaracaksınız.

Ama kafanızdaki bir ses çınlamaya ve oyalanmaya başlayacak, sizi geri çağıracak, sizi geri dönmeye, ileri gitmeye ve fethetmeye teşvik edecek. Ve bunu yaptığınızda, kendinizi gelişmiş ve enerji dolu, sabırlı ve enerjik, çürüyen katedraller ve ıslak, yozlaşmış yeraltı mezarlarıyla mücadele etmeye hazır bulacaksınız. Sonra tekrar öleceksiniz ama bu sefer daha güçlü, daha akıllı ve daha deneyimli olacaksınız ve canavarların gölgelerden sıçrayıp sizi yeniden parçalamasına hazırlıklı olacaksınız. Bloodborne, her ödülün risk getirdiği ve korkunun aşikar olduğu korkunç, aşağılık bir dünya. Zorluklar aşılmaz ve ulaşılmaz gibi görünse de, beceriniz ve kararlılığınız sonunda galip gelecek ve gece boyunca ilerlemeye devam edeceksiniz. Sürekli ölmeniz oldukça normal bir durum haline gelecek. Hayal kırıklığı kesin. Ama nihayetinde zafer mümkündür ve elde edildiğinde dünyanın en büyük duygularından biri haline gelir.

FromSoftware'in en yenisi, bir "şaheser" olarak kabul edilen Elden Ring. Şu anda 2022'nin en iyi incelenen oyunu ve modern tarihin en iyi incelenen oyunlarından biri.

The Last of Us Part 2

2. The Last of Us Part 2

2013'ün The Last of Us'ının devamı, Naughty Dog'un PS3 ve PS4'ün ömrü boyunca hikaye anlatma tutkusunun zirvesidir. Part 2'nin iddialı, tavizsiz hikayesi; dokunaklı, riskli ve yıkıcı karakter twistleriyle neredeyse her beklenmedik anda ortaya çıkıyor. Naughty Dog, oyuncu olarak sizden, şimdiye kadar herhangi bir oyunda gördüğümüz en güçlü tepkilerden bazılarını uyandıran şekillerde ahlaki belirsizliği hesaba katmak için elinizden gelenin en iyisini yapmanızı istiyor.

Aynı zamanda belki de Naughty Dog'un bugüne kadarki en karmaşık mekanik oyunu; gizlilik ve aksiyon sistemleri, her an sinematik girecekmiş gibi hissettirse de tamamen dinamiktir. Neslin daha bölücü oyunlarından biri olabilir, ama aynı zamanda en iyilerinden biri; hala düşünmeden duramadığımız bir oyun.

İlk oyunun PS5 versiyonu olan The Last of Us Part 1, 2 Eylül'de piyasaya sürülecek. Naughty Dog'un kıyamet sonrası evreninde başka bir yerde HBO, 2023'te çıkacak bir Last of Us TV dizisi geliştiriyor.

God of War

1. God of War

2018'deki God of War, dünyasını, karakterlerini ve oynanışını şekillendiren, uzun süredir devam eden bir PlayStation serisini oyunlarda hikaye anlatımının gücünün bir kanıtı haline getiren ve onu en iyi PlayStation 4 oyunu için tercihimiz haline getiren bariz bir çaba gösteriyor. God of War'ın her yönü bilinçli bir şekilde oluşturulmuştur, oyunun diğer tüm önemli yönleriyle bağlantılıdır ve dünyasının her santimini keşfetmek oldukça ödüllendiricidir. Ana hikayeden yan görevlere ve görünüşte zararsız koleksiyonlara kadar her şey, Aesir'den ilham alan bu yeni dünyayı ve onun önemli oyuncularını anlamanıza yardımcı olur.

Yine de bunların hiçbiri kuru bir tarih dersi gibi hissettirmiyor ve God of War sürekli olarak hikaye anlatımını akıllı bir şekilde kullanıyor. Yeni Leviathan baltası, Blades of Chaos'u 2005'te aldığımızdan beri kullandığımız en tatmin edici oyun silahlarından biri olduğu için, aynı zamanda çok eğlenceli bir deneyim. Oturaklı ilerleme, büyüleyici ortamlar ve etkileyici bir hikaye ile birlikte geliyor. Oyunun en kötü şöhretli anti kahramanlarından birinin kapsamlı bir keşfini sunan God of War, şüphesiz bir bütün olarak neslin en iyi deneyimlerinden biri ve PlayStation 4'ün sunduğu şeylerin parlak bir örneği.

İkili, 9 Kasım'da God of War: Ragnarok'ta geri dönüyor.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Yunus Emre Yılmaz
Yunus Emre YılmazNeed for Speed: Carbon ile oyun hayatı başladı. Şimdilerde ise oyun kültürü ile yakından ilgileniyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler