gamerpazar-sell-banner
Gamepad ile Oynamanız Gereken Pc Oyunları
Oyun HaberleriÖneriler

Gamepad ile Oynamanız Gereken Pc Oyunları

Bir klavye ve fare ikilisi birçok PC oyunu için uygundur ancak spor, dövüş ve yarış oyunları gibi belirli türlere sahip oyunlarda gamepad kullanmak sizi rakibinizden bir tık öteye taşıyabilir. Klavye ve fare ile kullanımı daha kolay (tartışılır) oldukları için bu listede herhangi bir FPS oyununa yer vermedik. 

Rocket League

1. Rocket League

Yeterli pratikle, kontrollerine hakim olabileceğiniz ve kontrolleri kavradıktan sonra başından kalkamayacağınız Rocket League adeta gamepad ile oynanmak için tasarlanmış. Klavye ve fare ile de oynanılabilir fakat konsolda ünlenmiş bir oyun için genellikle oyuncuların gamepad tercih ettiğini söyleyebiliriz. Bunun ötesinde, Rocket League'in sürüşü mekaniklerine tam olarak hakim olabilmek için gamepad gereklidir diyebiliriz, çünkü nihayetinde bir klavye bir joystick’in sağladığı 360 ° kontrolü ile tam olarak eşleşemez. 

Hades

2. Hades

Hades çoğu zaman bir gamepad ile daha iyidir fakat bazı silahlar (Adamant Rail) özellikle otomatik nişan almayı kaldırmak isteyen oyuncular için klavye ve fare ile daha başarılı olacağını söyleyebiliriz.

Hades'te menzilli silahlar kullanmadığınızda, en güvenilir yol gamepad kullanmaktır. Hades’te hareket ve refleksler hayatta kalmak için kritik öneme sahiptir ve bir gamepad kullanırken şansınız artar. Neyse ki, Hades her iki kontrol yöntemiyle de harika.

Batman Arkham Serisi

3. Batman Arkham Serisi

Arkham serisini nişancı oyunundan çok yakın dövüş mekaniklerini bir üst seviyeye taşıyan aksiyon oyunu olarak nitelendirebiliriz. Bu noktada klavye fare ile kontrol birkaç önemli alanda bir gamepad kontrolünden geri kalıyor. Oyun, gamepad için biçilmiş kaftan haline getiren otomatik hedefleme mekaniğine büyük ölçüde güveniyor, ancak hepsi bu kadar değil.

Kontrolcü seçiminin kritik noktası, savaş sahneleridir. Serbest akışlı dövüş sistemi, bir kontrolcünün birbirine sıkı sıkıya bağlı bileşenleri tarafından en iyi şekilde sunulan belleğe ve reflekslere dayanır.Bir klavye ve fare ile karmaşık ve uzun kombinasyonları çıkarmak biraz daha zorlayıcı olabilir.

Assasin’s Creed Serisi

4. Assasin’s Creed Serisi

Assassin's Creed serisi, karışık kontrol tasarımıyla tanınmaz. Assassin's Creed gibi bir oyun serisini oynarken klavye ve fare gerekli değildir. Ne birinci şahıs nişancı ne de karmaşık kontrollere sahip bir rol yapma oyunudur. Savaş mekanikleri basittir ve görevlerin çoğu, takip veya suikast gibi temel görevleri içerir. Her iki kontrolcü seçeneğini de denedikten sonra, Assassin's Creed'in en iyi şekilde bir gamepad ile oynandığı açıkça ortaya çıkıyor.

Grand Theft Auto 5

5. Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 için hangi kontrolcünün daha uygun olduğu tartışmalıdır çünkü bu, aldığımız görevlere ve oyun tipinize bağlıdır. Aynı anda ateş ederek sürüş yaparken, klavye ve fare hissi daha üstündür.

Bununla birlikte, bir oyuncu bir araç kullanıyorsa veya bir uçakla uçuyorsa, bir gamepad GTA 5 için daha iyi bir kontrolcü seçimidir. Çoğu durumda, biri belirli modlarla oynamadıkça, gamepad klavye ve fareden daha iyi bir seçim olacaktır.

Rise Of The Tomb Raider

6. Rise Of The Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider oynarken WSAD'yi klavyede kullanmak, gamepadin kontrollerinden daha zordur. Oyun, bulmaca mantığı ile tasarlanmış seviyelerde oyuncunun yüzme, duvara tırmanma ve yürüme/koşma için temel hareketleri gerçekleştirmesini beklemektedir. Oyunda çeşitli büyüler veya silahlar olmadığından gamepad doğru seçim olacaktır.

Yay, av tüfeği, tüfek ve tabanca gibi silahlar, gamepad üzerindeki yön tuşları ile kolayca donatılır. Bir klavye ve fare de seçilebilir ancak birçok kullanıcı, rahatlığı ve erişilebilirliği için gamepad tercih eder.

Dark Souls

7. Dark Souls

Dark Souls gibi zor bir oyunda en uygun bir kontrolcüye ihtiyacınız var. Neyi kullanmakta en yetkin olduğunuza bağlı olarak, Dark Souls bir klavye ve fare veya bir gamepad ile daha iyi olabilir. Dark Souls özel atanmış tuşlar veya makro gerektiren bir oyun olmadığı için gamepad üzerindeki buton dizilimi gayet yeterli olacaktır.

Şöyle bir not düşmek gerekir ki hangi kontrolcüyü seçerseniz seçin Dark Souls oynarken kontrolcüye suç atacağınızın garantisini verebiliriz. Fakat Dark Souls'u Guitar Hero oyununun gitar kontrolcüsünü kullanarak hasar almadan bitiren oyuncular mevcut. Bu yüzden ne kontrol cihazınızı ne de Dark Souls'u suçlamanızı önermiyoruz.

Fifa Serisi

8. Fifa Serisi

Çoğu spor oyununun bir gamepad ile daha iyi oynadığı söylenebilir. FIFA, çoğu tanınmış gamepad ve kontrol cihazını destekler, ancak serinin PC sürümleri, PlayStation'ın DualShock'u ile doğrudan uyumlu olmama geçmişine sahiptir.

Buradaki çıkarım, FIFA’nın hassas fare hareketleri gerektirmemesi sebebiyle klavye ve fare kullanmak mantıksız gelebilir. Ayrıca özel vuruş tekniklerini uygulamak bir gamepad ile çok daha akılda kalıcı ve kolay olabiliyor.

Street Fighter Serisi

9. Street Fighter Serisi

Street Fighter, dövüş oyunu türünün standart taşıyıcısı oldu diyebiliriz ve bu noktaya basit bir oyun olarak gelmedi. Karakterler, gamepad (veya daha ciddiyseniz, özel bir dövüş çubuğu) ile çekilmesi daha kolay olabilen benzersiz kombinasyonlar gerektiren hareketlere sahiptir. Özellikle, bir gamepad kullanmaya kıyasla, yalnızca bir klavye kullanarak çeyrek dönüş veya tam 360 dönüş yapmak zor olacaktır. Oyunun çevrimiçi modlarında rekabet etmek istiyorsanız, klavyenin dezavantajı ile uğraşmak istemeyeceksiniz.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Tugay Şentürk
Tugay ŞentürkTugay, Fps oyun tutkunu ve içerik üretiyor. 2000 yılından beri oyun mu teknoloji mi diye düşünüyor, henüz karar veremedi.
İlgini çekebilecek diğer içerikler