Marvel's Midnight Suns, Firaxis Games tarafından geliştirilen ve 2K tarafından yayınlanan, kartlarla oynan taktiksel ve stratejik bir RPG oyundur. Midnight Sons, Avengers, X-men ve Runaways gibi birden fazla Marvel Comics özelliğinden çizgi roman karakterlerini içerir. Hadi gelin bu oyun nasılmış birlikte bakalım.
Hikayemiz HYDRA’nın yaptığı kazı çalışmalarını kontrole gelen Crossbones ile başlıyor. Gereksiz yere çağrıldığını düşünen Crossbones kısa süre içerisinde çok büyük bir olaya tanık olacağından habersiz, bir mezarlığın açılmasını ve bu sırada HYDRA “büyücülerinin” yok olmasını izliyor. HYDRA mutlak güç için yaptığı araştırmalar sonucu, yüzlerce yıldır hapsedilmiş olan Lilith’in mezarını açıyor ve HYDRA'nın bütün üyeleri Lilith’in kontrolüne geçiyor. HYDRA’nın macerasından sonra, Dr. Strange ve Iron Man’in Johnny Blaze ile başarısız geçen konuşmalarının ardından Sanctum’a döndüklerinde saldırı altında olduklarını görüyoruz. Wanda’yı Sanctum’u koruması için bırakan ekip Midnight Suns grubunun üssü olan “The Abbey” isimli gizli bölgeye yolculuk ediyor ve ana karakterimiz olan “The Hunter” ile tanışıyoruz.
The Hunter, Lilith’in çocuğu ve onu durdurmak için Midnight Suns’ın sahip olduğu en önemli silahtır. Son zaferin ardından yarı ölü bir durumda bulunan The Hunter'ı diriltmek için ekipteki büyücüler bir araya geliyor. The Hunter’ın cinsiyeti, görünüşü ve karakteristik yapısını kendimiz seçebilmekteyiz. Karakterimizi oluşturduktan sonra hayata geri dönüyor ve ardından ekibimiz ile dünyayı kurtarmak için yollara düşüyoruz.
Oyunun oynanışı ikiye ayrılıyor, üçüncü bakış açısından etrafı gezip diğer üyeler ile kaynaştığımız The Abbey ve stratejik kamera açısından gördüğümüz, destek kurma ile sıra tabanlı strateji birleştirmiş olan aksiyon bölümleri. Bunları ayrı ayrı ele alıcaz. İlk olarak The Abbey bölümleri ile başlayalım. Burada The Hunter ile etrafı geziyor, sağda solda bulduğumuz nesneleri toplayıp sandıkları açıyoruz. Çevrede bulduğumuz her şey bir işe yarıyor, para birimleri var, gerekli malzemeler var, sandıkları açmak için gerekli anahtarlar, yeni açılabilir bölgeler... The Abbey baya ayrıntılı bir bölge olmuş. Etrafı didik didik etmeyi sakın unutmayın!
Para birimleri konusuna da kısaca açıklıyım. Oyunda bir sürü farklı harcanabilir birim var. Üç farklı yetenek birimi, oyun içi para, gloss adı verilen kozmetik birimi, arcane puanları ve Eclipse Currency adındaki premium para birimi oyun içerisinde mevcut. Bunların her biri farklı işe yaramakta. Biri iç döşeme ve kostüm değişikliklerinde kullanılırken, diğeri bir karakterin yeteneğine harcanıyor, öbürü sandık açmak için toplanıyor fakat harcanmıyor sadece birikiyor.
The Abbey kısmında etrafı keşfetmek dışında çeşitli aktivitelere de katılabiliyoruz. Gece ve gündüz vakitlerinde gidebildiğimiz The Abbey’de yapabileceğimiz bir sürü şey var. Gündüz vakti elimizdeki kartları geliştirmek ya da bir ekip üyesi ile birebir alıştırma yapmak için eğitim alanına gidiyoruz. Forge (Marvel karakteri) kısmında görevlerden el ettiğimiz kutuları açıyor ve savaşta işimize yarayacak çeşitli geliştirmeleri yapabiliyoruz. Gece olduğunda ise ekibin diğer üyeleriyle aramızdaki ilişkileri geliştirecek etkinliklere dahil olabiliyoruz.
Hazır karakterleri geliştirmek bahsettik, haydi oyunun aksiyon kısmına bakalım! Ekibinizdeki her kahramanın kendine ait bir destesi var ve göreve gitmeden önce içerisinde neler olacağını siz ayarlıyorsunuz. Dövüş başladığında yapabileceğiniz şeyler belli, kartları kullanarak yapacağınız aksiyonlar ve hareket puanı harcayarak dövüş alanında hareket edebilme yetenekleri bulunuyor. Bazı etkileşimler sonucunda sayıyı arttırabilme şansımız var ama standart olarak 3 kart kullanma hakkımız var. Kullandığımız kartların bazıları “Quick” özelliği sayesinde kart kullanma hakkını geri verebiliyor, buna göre hareket edip tur sürenizi uzatmak ve maksimum fayda elde etmek oldukça mümkündür. Dövüşlerde ihtiyacınız olan tek şey kart kullanma hakkınız değil, bir de “Heroism” ihtiyacı duyan kartlar var. Normal hareketleriniz sonucunda “Heroism” puanı kazanıyorsunuz ve bunu çeşitli saldırılar için kullanabiliyorsunuz. Captain Marvel’ın proton ışını, Ghost Rider’ın Hell Ride saldırısı gibi birden fazla düşmana ciddi hasar veren saldırılar yüksek “Heroism” puanı istiyor. Ne yazık ki yerdeki kutuyu düşmanın kafasına atmak, masaya basıp havaya zıplayarak düşmanların kafasına yumruk atmak gibi güçlüler için normal hareketler de “Heroism” puanı isteyen tek kullanımlık saldırılar arasında yer almakta.
Dövüş sırasında haritada bulunan bazı nesneler ile etkileşime geçebiliyoruz. Düşmanlara saldırabileceğimiz “Heroism” isteyen nesneler bir yana, “Knockback” özelliği olan saldırılar sayesinde düşmana maksimum zarar verebileceğimiz fırsatlar da bulunuyor. Düşmanı tekmeleyip ya da kahramanınızın belli bazı özellikleriyle onları itip patlayıcı varillere, elektrik trafolarına ve çeşitli alan saldırılarının gerçekleşecekleri yerlere ittirmek mümkündür. Rakiplerimiz başlangıçta Lilith’in kontrolündeki HYDRA askerlerinden oluşuyor ve çok çeşitli tipte asker görmüyoruz. Tek darbede ölen zayıf askerler, daha yüksek rütbeli savaşçılar ve genelde bir iki komutan oluyor. Bir noktadan sonra işler kızışıyor ve yeni düşman türleri de devreye giriyor. Boss mücadeleleri daha ilginç geçiyor, ne yapacağını ya da kime saldıracağını göremediğiniz boss dövüşleri, sakladıkları ufak sürprizleri de düşünürsek çok keyifli.
Oyunun fragmanına ve gameplay videosuna buradan ulaşabilirsiniz!
Ryzen 9 3900x için En İyi PSU
Ryzen 9 3900x için En İyi Anakart
Mobil Oyunlar İçin En İyi Öneriler
En İyi 5 Kablosuz Küçük Klavye