gamerpazar-sell-banner
Oyunlarda Devrim Yaratan En Benzersiz 5 PlayStation 4 Oyunu
PS4Oyun Haberleri

Oyunlarda Devrim Yaratan En Benzersiz 5 PlayStation 4 Oyunu

PlayStation 4, tüm zamanların en etkileyici konsollarından biridir. Oyun oynama şeklimizi değiştirdi. Grafik doğruluğu ve inanılmaz mekanik ve hikayeye sahip oyunlar açısından devrim yarattı ve konsol, halefi PS5'in piyasaya sürülmesinden sonra bile değerini koruyor. Bugünlerde çok ucuz fiyatlara alınabiliyor ve hala keyfini çıkarabileceğiniz harika bir kitaplığı var.

PlayStation 4 ile ilişkilendirilen devrim, çoğunlukla Sony'nin birinci taraf stüdyolara yaratıcı yön özgürlüğü vermeye odaklanmasıyla ilgilidir. Tüm yaşam döngüsü boyunca, oyunculara hala etkili olan ve oyun geliştirme için standartlar belirleyen çeşitli başlıklar sunmuştur.

Benzersiz 5 Playstation 4 Oyunu

1. God of War

God of War

God of War serisi, PS2 döneminden beri Sony'nin tanımlayıcı IP'lerinden biri olmuştur. Seri, toplam 10 oyunla PlayStation konsollarına yayılmıştır. Dizi, Yunan mitolojisine dayanarak, Savaş Tanrısı konumuna sahip çıkan kahramanı Kratos ile başladı.

2018 yeniden başlatması, serinin dördüncü yinelemesidir ve PlayStation 4'te piyasaya sürülmüştür. Oyun, tüm platformlarda tek oyunculu anlatım sahnesini kesinlikle sarsmıştır.

Oyuncuları olağanüstü hikayeler ve mitolojik anlatılarla zenginleştirmeye aynı odaklanmayı takip ediyor, ama daha da iyisi. Yan görevler ve isteğe bağlı görevler dahil olmak üzere oyunun her bölümü, oyunlarda nadir görülen birinci sınıf hikaye anlatımını bütünleştiriyor gibi görünüyor.

God of War'ın bir başka nesli tanımlayan yönü, oyun ve RPG benzeri unsurların entegrasyonudur. Oyun, kapsamlı ve çeşitli oyun mekaniklerine sahiptir. Dövüş, dinamikleri ve kontrolleri kavradığınızda özellikle tatmin edici. Çok sayıda becerinin kilidini açmak ve silah ayarı gibi RPG benzeri unsurlar, keşif ve öğütme hissini eğlenceli ve ödüllendirici hale getirir.

God of War, lineer hikaye modu oyunlarında bile rakipsiz bir akış halinde kendinizi saatlerce dalmış bulacağınız oyunlardan biri.

2. Death Stranding

Death Stranding

Death Stranding, Kojima Productions tarafından geliştirilen bir oyundur. 2019'da PlayStation 4 için piyasaya sürülen oyun, Konami ile yollarını ayırdıktan sonra geliştirici Hideo Kojima'nın yaratıcı özgürlüğünün bir vitrini olarak duruyor.

Death Stranding, jenerik oyunlar denizinde kendine özgü bir varlık yaratmayı başarmış, mutlaka oynanması gereken bir başyapıt. Kojima'nın oyun tasarımı olağanüstü ve oyun boyunca bunu fark etmemek elde değil. Oyun, kahramanın zorlu arazilere sahip izole yerlerde kargo teslim etmesi gereken kıyamet sonrası bir dünyaya dayanıyor.

Bunu takiben, birçok kişi oyunu bir Yürüme Simülatörü olarak lanse etti. Ama bu oyundan çok uzak. Kargo teslimatlarınız arasında gezinirken bile, sol çubuğunuzu ileri doğru tutmak kadar doğrusal değildir. Aslında, hareket mekaniği o kadar dinamik ki hiçbir oyun onunla boy ölçüşemez.

Hareket, taşınan yükün ağırlığı ve türü ve arazi gibi faktörlere göre son derece değişkendir. Her zaman gezinmek ve karakterinizi kontrol etmek zorundasınız. Bu, oyun deneyiminin her zaman farklı ve zenginleştirici olmasını sağlar. Ayrıca, temel PlayStation 4'te şaşırtıcı derecede iyi görünüyor.

Oyunun bir diğer dahiyane yönü ise görselleri ve ortamı. Oyunu oynarken, gerçekçi ve bilimkurgudan ilham alan harita tasarımının birleşimine kendinizi tamamen kaptırma eğilimindesiniz. Akıllara durgunluk veren hikayesi, mekanikleri ve görselleriyle Death Stranding, kelimelerle tarif edilemeyecek bir oyun. Sizi yıllarca memnun bırakacak bir deneyim.

3. Bloodborne

Bloodborne

Bloodborne, PlayStation 4'e özel bir aksiyon RPG'sidir. İlk olarak 2015 yılında geliştiriciler FromSoftware tarafından konsol için piyasaya sürülmüştür.

Geliştiriciler, Bloodborne ile kendi Soulslike türlerinde devrim yaratmaya çalıştılar. Söylemeye gerek yok, türün sunduğu en iyi oyunlardan biri olarak kabul ediliyor. Başlık, Yharnam'ın korku dolu dünyasını konu alıyor. Oyunun seviye tasarımları o kadar derin ki, her an korku ve belirsizlik içinde olacaksınız.

Düşmanların/canavarların aşırı zorluğu ve karmaşıklığı, korkuyu daha da kötüleştiriyor. Oyun, türe yeni başlayanlar için mantıksız bir şekilde zor ve yorucu gelebilir, ancak hızlı aksiyona dayalı mekaniği ve oyunun teknik bilgisini kavradıkça, olağanüstü derecede ödüllendirici bir oyun olarak ortaya çıkıyor.

Bloodborne gerçekten de PlayStation 4 için şimdiye kadar çıkmış en iyi oyunlardan biri. Bu oyunu daha önce hiç oynamadıysanız, devrim niteliğinde bir şeyi ciddi şekilde kaçırıyorsunuz demektir.

4. Until Dawn

Until Dawn

Until Dawn, 2015 yılında yalnızca PlayStation 4 için piyasaya sürülen bir korku oyunudur. Genellikle korku türünün en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilir ve esasen etkileşimli bir drama-korku oyunudur.

Until Dawn'dan önce çoğu korku oyunu, korku uyandırmak için oynanışa öncelik veriyordu. Until Dawn, odağı görsellere getirerek ve tüm anlatıyı seçime göre kontrol ederek türde devrim yarattı. Bu sayede geliştiriciler, dehşetin zamanlamasına ve deneyimine ince ayar yapabildiler. Bu çekim özellikle türün hayranları tarafından beğenildi ve beğenildi.

Oyun, bir anlatı şaheseri olarak kendini gizler. Oyundaki seçimler, hikayenin nasıl geliştiği konusunda son derece belirleyicidir. Bu, seçimleri özellikle etkili kılar ve kontrol sizdeymiş gibi hissetmenizi sağlar. Sonuç olarak, Until Dawn, birkaç modern korku oyununda gerçekten devrim yaratan ve onları etkileyen bir PlayStation 4 oyunudur.

5. Persona 5

Persona 5

Persona 5, 2016 yılında PS3 ve PlayStation 4'te piyasaya sürülen oldukça yeni bir Japon rol yapma oyunudur. Oyun sanatsal bir ifadedir ve kendisini neredeyse oynanabilir bir anime olarak sunar. Ara sahneden, oynanışa ve hatta menülere kadar sanat tarzı takdire şayan.

Parlak film müzikleri de genel deneyime ek bir bonus. Persona 5'in gücü bu temel özelliklere dayanmaktadır, ancak Y kuşağına oldukça çekici gelen güçlü bir anlatıya da bağlıdır.

Çoğu oyun oynanış açısından yetersiz olsa da, Persona 5, JRPG türündeki en heyecan verici ve tatmin edici dövüş mekaniklerinden bazılarına sahiptir. Kapsamlı zindan tasarımında kendinizi saatlerce uğraşırken bulacaksınız.

Persona 5, bir RPG oyununun tüm olumlu özelliklerini bir araya getiren, ancak bir şekilde nadir bulunan canlı bir deneyimi tasvir eden bir oyundur. Anime ve JRPG hayranı olmasanız bile, oyunun PlayStation4 veya 5'teki inceliğini kesinlikle takdir edeceksiniz.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler