gamerpazar-sell-banner
PC için Araba Simülasyon Oyunları
Araba OyunlarıOyun Haberleri

PC için Araba Simülasyon Oyunları

Araba sürmeyi seviyor musun?

Pc ve konsolda harika sürüş ve yarış oyunları sıkıntısı olmasa da, bir çoğu basit fizik sistemlerine sahip hızlı tempolu, arcade tarzı sürüş mekaniğine sahiptir. Sürüş simülasyonları tutkunları, özellikle yarış direksiyonu kullananlar için, ayrıntılı araba fiziği, gerçekçi yollar, arazi yol tutuşu ve görüşü etkileyen dinamik hava koşulları gibi kaputun altında daha fazla şey olması gerekiyor.

Bu yazımızda PC'deki yüksek oranda beğenilen araba simülasyonlarını derledik.

1. DIRT RALLY 2.0

DIRT RALLY 2.0

Sürüş simülasyonu topluluğundaki en popüler oyunlardan biri, zorlu ve ustaca gerçek hayattaki toplanma sanatını kopyalamaya çalışan Dirt Rally 2.0'dır. Bu noktaya kadar oyun, pistin her bölümü için uygun hızları korurken engebeli arazide yönlendirmeniz gereken bir dizi yüksek performanslı arazi aracı içeriyor. Dirt Rally 2.0, hızlı arabalarla zorlu ortamlarda gezinmeye çalışma hissini gerçekten veriyor, o kadar ki, belirli bir haritada ustalaşmadan önce muhtemelen kendinizi çok fazla kaza yaparken bulacaksınız. Gerçekten bir meydan okuma isteyen ve çoğu VR başlığını ve direksiyon simidini destekleyen deneyimli sürüş simülasyonu hayranları için harika bir seçimdir.

2. FORZA MOTORSPORT 7

FORZA MOTORSPORT 7

Küçük hatalar yaptığınız için sizi çok fazla cezalandırmayan, daha affedici bir sürüş simülasyonu istiyorsanız, Forza Motorsport 7'den başkasına bakmayın. Türdeki birçok oyun gibi, çeşitli sürüş yardımları ekleme veya kaldırma 'Süper Kolay' ile 'Kıdemli' arasında değişen seçeneklerle zorluk ayarlarını beceri seviyenize uyacak şekilde ayarlamanıza olanak tanır. Bununla birlikte, her araba biraz farklı performans istatistiklerine sahip olduğundan ve pistler gerçek yollardan modellendiğinden, tipik arcade yarışçınızı oynamak kadar kolay değil. Ayrıca 700'den fazla araba, dinamik hava efektleri, çevrimiçi çok oyunculu ve direksiyon desteği içerir.

3. F1 2022

F1 2022

Öte yandan, hassas sürüş mekaniği, hızlı tepki veren yapay zeka ve ayrıntılı hasar modellemesi olan sürükleyici bir yarış simülasyonu istiyorsanız F1 2022 tam size göre. Geliştirici Codemasters, son birkaç taksitle bir miktar hızlı bir çizgi izliyor ve 2022'in F1 sürümü bugüne kadarki en etkileyici sürüm. Oyun, F1 yarışlarının mevcut hayranlarına hitap etse de, rekabet avantajına sahip sürüş simülasyonu tutkunları için hâlâ keşfedilecek çok şey var.

4. PROJECT CARS 3

PROJECT CARS 3

Project Cars 3, 60 gerçek dünya lokasyonunda yer alan 140 pistten oluşan etkileyici bir kataloğa ve 180'den fazla araç listesine sahip olan bir başka popüler yarış simülasyonudur. Çarpıcı, fotogerçekçi görsellere ek olarak oyun, daha sürükleyici bir sürüş için oyun içi performansı etkileyen dinamik hava ve iz sıcaklığı sistemlerine sahiptir. Bu, Project Cars 3'ün aracınızın hızlanma, yol tutuşu ve frenleme yeteneklerini belirlemek için farklı pist koşullarını simüle eden LiveTrack 3.0 fizik motoru tarafından desteklenmektedir. Ek olarak, Project Cars 3'ün daha geleneksel pist yarışlarını tamamlayan ve tamamlamaya yardımcı olan Off-Road ve Rally yarışları da dahil olmak üzere keşfedilecek çeşitli etkinlikler ve modlar vardır.

5. ASSETTO CORSA COMPETIZIONE

ASSETTO CORSA COMPETIZIONE

Listemizde bir sonraki yer, gerçekçi grafiklere öncelik veren ve yine de sürüş simülasyonu cephesini sunan başka bir motor sporları yarış oyunu olan Assetto Corsa Competizione. Oyun, aracınızın lastik tutuşunu, süspansiyonunu ve ne kadar hasar aldığı, hava koşulları gibi diğer faktörlerle birlikte sürülebilirliğini belirlemek için karmaşık fizik hesaplamaları kullanır. Bu, Ferrari, Lamborghini ve McLaren gibi markaların en ikonik GT yarış arabalarından bazılarının direksiyonunun başındayken, kendinizi genel olarak içine çekmenize yardımcı olur. Son olarak, daha önce vurguladığımız birçok başlık gibi, Competizione'da çok çeşitli direksiyon simidi ve pedal kumandası ayarlarıyla uyumludur.

6. SNOWRUNNER

SNOWRUNNER

Rekabetçi yarış simülasyonlarıyla daha az ilgileniyorsanız ve açık yolu evcilleştirmeyi tercih ediyorsanız, SnowRunner becerilerinizi zorlayacak bir sanal alan sürüş simülasyonudur. İçinde, kalın çamur ceplerinden sağanak sulara ve kaygan karlara kadar zorlu yol koşullarına sahip zorlu ortamlardan geçmekle görevli bir kamyon şoförü olarak oynuyorsunuz. Ford, Chevrolet ve Freightliner gibi markalara ait 40'tan fazla benzersiz aracın kilidini açarken, dünya çapında birbirine bağlı birden fazla sanal alana yayılan düzinelerce zorlu görevi üstleneceksiniz. SnowRunner ayrıca mod desteği, 4 oyuncuya kadar çevrimiçi işbirliği ve çoğu direksiyon kontrol cihazıyla uyumluluk sunar.

7. EURO TRUCK SIMULATOR 2

EURO TRUCK SIMULATOR 2

Bir kamyon şoförü olarak rol oynamak için bir başka harika sürüş simülasyonu, kendi kargo teslimat işinizi kurmanızı sağlayan Euro Truck Simulator 2'dir. Kendi kamyonunuzu satın alarak ve 12 farklı Avrupa ülkesinde 71 şehri kapsayan geniş bir sanal alanda sürerek başlıyorsunuz. İşletmeniz geliştikçe ve büyüdükçe, birden fazla kamyonu depolamak için bir garaj satın alabilir ve hatta vaktiniz olmayan işleri tamamlamak için çalışanları işe alabilirsiniz. Bu oyunu oynamanın en iyi yolu, bir direksiyon simidi ve pedal kurulumuna sahip birinci şahıstır ve kendinizi tamamen açık yola ve birçok harikasına kaptırmanıza izin verir.

8. IRACING

IRACING

iRacing'in aboneliğe dayalı yapısı birçokları için bir dönüm noktası olsa da, en aktif çevrimiçi topluluklardan birine ve herhangi bir sürüş simülasyonunun ayrıntılı araba/pist modelleme sistemlerine sahiptir. Bununla birlikte, içeriğinin çoğu yoğun bir zaman taahhüdü gerektiren canlı turnuvalar etrafında döndüğünden, yalnız oyuncuları teşvik etmek için çok az şey var. Tüm bu engelleri aşabilirseniz, benzersiz bir daldırma için bir kuvvet geri bildirim tekerleği ile en iyi şekilde oynayan mükemmel bir yarış simülasyonu elde edersiniz. Oyunun on yıldan fazla bir süre önce piyasaya sürüldüğü ve hala güçlü olduğu göz önüne alındığında, kesinlikle rekabetçi esports sim yarışlarına dalmak için daha iyi seçeneklerden biri.

9. BeamNG.drive

BeamNG.drive

İlk kez bir sürüş simülasyonu alan herkesin ortak şikayeti, sürüş ne kadar gerçekçi olursa, muhtemelen o kadar az eğlenirsiniz. Bununla birlikte, BeamNG.drive, gerçek hissettiren ve görünen etkileyici araba kazalarına izin veren delicesine hassas yumuşak gövde fiziğini vurgulayarak ikisi arasındaki mükemmel dengeyi kurmayı başarır. Halihazırda ele aldığımız birçok oyunun aksine, BeamNG tam sürüş sim deneyimini elde etmek için yarışlara katılmanızı gerektirmez. Bir dizi topluluk yapımı modun yanı sıra teslimat, araba takibi, zamana karşı deneme ve ücretsiz dolaşım senaryoları yoluyla keşfedilecek 12 genişleyen açık dünya ortamı var.

10. CarX Drift Racing Online

CarX Drift Racing Online

CarX Drift Racing Online, birkaç şehirde ve özel yarış pisti konumlarında gerçekçi drift mekaniğine odaklanan bir sürüş simülasyonudur. Oyuncular, özel vinil ve kaplamalar içeren ayrıntılı özelleştirme seçeneklerini keşfedebilir ve belirli parametreler dahilinde arabalarının performansına ince ayar yapabilir. Ek olarak, oyun, dünyadaki diğer oyunculara karşı rekabet etmenize izin veren açık çevrimiçi odalar ve etkinlikler sunar. Mekanik olarak gerçekçi hissetmekte her zaman harika bir iş çıkarmasa da, çeşitli havalı görünümlü arabalara sahiptir ve çoğu direksiyon simidi kontrol cihazını destekler.

11. Bus Simulator 21

Bus Simulator 21

Son önerimiz ve muhtemelen bu listedeki en niş sürüş simülasyonu, bu Eylül ayında PC için çıkacak olan Bus Simulator 21'dir. Bus Simulator serisi tamamen, özgürce keşfedilebilir devasa şehirlerde farklı rotalara atanmış bir otobüs şoförü rolünü üstlenmekle ilgilidir ve burada yolcuları varış noktalarında alıp bırakmanız gerekecek. Bus Simulator 21, Volvo, Mercedes-Bens, Setra ve Blue Bird gibi markaların yeni resmi lisanslı otobüsleri de dahil olmak üzere emrinizde olan filo sayısını artırarak temel formülü yineler. Ek olarak, daha fazla çevre çeşitliliği, gözden geçirilmiş trafik ve yaya AI sistemleri, daha iyi grafikler ve genel olarak daha sürükleyici bir sürüş simülasyonu deneyimi için dinamik bir gündüz-gece döngüsü sunar.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Akın Durmuş
Akın Durmuş22 yaşında ve kimyager. Bildiği ve de bilmediği konular hakkında yeni şeyler öğrenirken, bunlar hakkında yazmayı ve konuşmayı seviyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler