gamerpazar-sell-banner
PS5'teki En İyi 5 RPG Oyunu 2022
PS5RPGOyun Haberleri

PS5'teki En İyi 5 RPG Oyunu 2022

PlayStation'ın dünyanın en iyi RPG serilerinden bazılarına ev sahipliği yaptığı bir sır değil. Oyun kitaplığı, PS5'in yaşam döngüsünden geçerken yalnızca daha da iyi olacak. Çantada pek çok duyurulmamış oyun varken, PS5'in en iyi günleri henüz gelmedi, ancak şu anda platformda sürükleyici RPG sıkıntısı yok.

Rol yapma oyunu veya RPG, karakteriniz için kararlar vermekle görevlendirildiğiniz oyun türüdür. Diyaloglu seçimler, büyük hikaye değiştiren kararlar ve belirli bir beceri setini geliştirerek ilerleme, bir RPG deneyimi sağlar. PS5'in sunduğu en iyi RPG'ler hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

41cbb7d2e1a029461e9d8702b6ea2bbab1bb_912cr476.jpg

1. Cyberpunk 2077

CD Projekt Red, The Witcher 3'teki çalışmalarından edindikleri itibarı, Cyberpunk 2077 biçiminde bitmemiş bir oyun yayınlayarak lekeledi. İlk olarak Mayıs 2012'de duyurulan Cyberpunk 2077, şimdiye kadarki en çok beklenen oyunlardan biriydi.

Oyun bozan hatalarla gölgelenen Cyberpunk, yutturmacasına yetişemedi. Hatta Sony, PlayStation mağazasından bile çıkardı. Ancak CD Projekt Red, oyunu düzeltmeyi üstlendi. Kademeli olarak, oyunu çok geliştiren güncellemeleri sık sık çıkardılar. 2022'de, PS5 ve Xbox Series konsolları için tüm hataları düzelten yeni nesil yamayı başlattılar.

Mevcut haliyle oyun, büyüleyici bir hikaye ile oynaması inanılmaz derecede eğlenceli. Night City, basitçe söylemek gerekirse, keşfedilmesi güzeldir. NPC'lerin yapay zekası hala en iyisi olmayabilir, ancak genel fütüristik hava, mükemmel silah animasyonu ve mükemmel seslendirme, bu RPG'yi PS5'te mutlaka oynanması gereken bir yer haline getiriyor. Daha sorunsuz, daha az vergi gerektiren bir deneyim için 30 FPS Işın İzleme modu yerine performans modunda oynamanızı öneririz.

Cyberpunk 2077

2. Demon's Souls

"Sen öldün", Souls türünün hayranlarının çok alışık olduğu bir terimdir ve Souls oyunlarının masaya getirdiği ortalamanın üzerinde zorluk seviyesi sayesinde haklı olarak böyledir. Birçoğu, türün kökenleri hakkında hala karanlıkta, ancak türü aşağı yukarı kuran 2009'daki Demon's Souls'du.

Uzun süredir hayranlar, Sony'nin Demon's Souls'un PS5 için yeniden yapıldığını duyurmasına sevindi. Bluepoint Game'in sıkı çalışması, şimdiye kadarki diğer ruh oyunlarından daha iyi görünen kusursuz bir 60 FPS performans moduyla sonuçlandı.

Bir video oyununda karşılaşacağınız en zorlu patronlardan bazılarıyla savaşmaya hazır olun. Meydan okumayı seven oyuncular, bu son derece tatmin edici oyunu kesinlikle denemeli.

Demon's Souls

3. Final Fantasy VII Remake Intergrade

Sony, Final Fantasy VII'nin yeniden yapımının üzerinde çalışıldığını ilk duyurduğunda, oyun topluluğu çılgına döndü çünkü tüm zamanların bir klasiği yeni nesil konsollar için yeniden canlandırılıyor. Final Fantasy VII Remake ilk olarak PS4'te piyasaya sürüldü, ancak Square Enix daha sonra oyunu daha iyi grafik doğruluğu, daha yüksek kare hızı ve ek içerikle PS5'e taşıdı.

Çatışma hızlıdır ve sizi daha değerli kombolar yapmaya teşvik eder. PS5'teki nefes kesen görsellerle birleştiğinde, Intergrade sürümü oynamak için kesin sürümdür.

Intergrade, odak noktasını düşmanları yok etmek için ninja yıldızı kullanan bir ninja ve hırsız olan Yuffie'ye kaydırır. Geliştiriciler, oyunun Intergrade versiyonunun bir parçası olan Intermission DLC'de onun karakterini idare ederken harika bir iş çıkardılar. Genel olarak, FFVII, modern RPG oyunlarının bayrak taşıyıcısıydı ve hala da öyle.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

4. Horizon Forbidden West

Forbidden West, yaşadığı küçük dünya hakkındaki gerçeği bilecek kadar meraklı bir serseri olan Aloy'un hikayesini keşfetmeye devam ediyor. Açık dünya, keşfedilmesi gereken tek kelimeyle harika. Kendinizi, geliştiriciler Guerrilla'nın koyduğu çarpıcı manzaralara ve ince ayrıntılara bakarken bulacaksınız.

Daha fazla deneyim puanı kazandıkça ve seviye atladıkça, Aloy'un yeni savaş teknikleri öğrenmesine yardımcı olmak için yetenek ağaçlarını tamamlayabilirsiniz. Ayrıca ana hikaye boyunca NPC'lerden ve belirli yan görevleri tamamlayarak daha iyi silahlar bulacaksınız.

Horizon Forbidden West dengeli hissettiriyor ve RPG oyunlarının unsurlarını yalnızca heyecan verici değil, aynı zamanda hikaye açısından benzersiz bir maceraya dahil ediyor. Belirli makinelerle savaşırken daha iyi hale geldikçe yapınızın canlandığını görmek oldukça tatmin edici bir deneyimdir.

Horizon Forbidden West

5. Persona 5 Royal

Her Persona oyununun farklı bir hikayesi vardır, bu nedenle seriyle ilgili herhangi bir deneyime sahip olmadan Persona 5 Royal'e başlayabilirsiniz. Bunun dışında, Persona 5, Joker'in liderliğinde Tokyo'yu çevreleyen kötülükle savaşan Hayalet Hırsızların hikayesini anlatan bir JRPG'dir.

Personal 5 Royal, birkaç yeni karakter, sırdaş, rafine sıra tabanlı oynanış, yeni bir kanca mekaniği ve yeni bir hikaye örgüsüne rağmen, Persona 5 ile aşağı yukarı aynı oyundur. Hikaye canlandırıcı ve güzel bir şekilde gelişiyor.

Oyun sıra tabanlı, ekibiniz zindanları keşfederken yeni düşmanlarla savaşıyor. Ana hat JRPG oynamamış ancak sıra tabanlı Pokémon oyunlarının oynanış döngüsüyle ilgili biraz deneyimi olan kişiler kendilerini evlerinde gibi hissetmelidir.

Persona 5 Royal

 

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler