gamerpazar-sell-banner
Resident Evil Oyun Serisi
Resident EvilOyun Haberleri

Resident Evil Oyun Serisi

1. Resident Evil Zero HD Remastered

Hem saf hem de yeni gelen kitleye hizmet eden bir dokunuşla, bu sürüm, orijinal 4:3 en boy oranı ile görüntünün üstünden ve altından yakınlaşan ve kırpılan 16:9 görünüm arasında gidip gelebilir. Daha yakın kamera, geçiş yaptığınızda geri dönmekte zorlandığınız karakterlere ve ortamlara daha iyi bakmanızı sağlıyor, ancak bir sorun var: bazen 4:3 modunda kolayca görülen önemli öğeleri gizleyebilir. Kamera onları vurgulamak için yavaşça yukarı veya aşağı kaydıracaktır, ancak o zamana kadar bazen odada kayda değer hiçbir şey olmadığını düşünmeye başlamıştım. Ek olarak, sadelik tutkunları orijinal tank tarzı kontrolleri koruyabilirken, varsayılan mod, seferdeki iki karakter arasında hareket etmeyi ve zıplamayı kolay ve yaklaşılabilir hale getiren güncellenmiş bir şemadır.

Bu remaster'a eklenen tek yeni içerik, kötü adam Albert Wesker ile aynı kötü hikayeyi yeniden oynamanıza izin veren kilidi açılabilir bir moddur. Gelişmiş süper yeteneklerini kullanmak ilk seferden daha eğlenceli olsa da, Resident Evil Zero'nun mülayim ve unutulabilir hayatta kalma korkusu girişiminin geri kalanı için garip bir özür gibi geliyor. Nostalji dışında, onu tekrar ziyaret etmek için pek bir sebep yok.

Resident Evil Zero HD Remastered

2. Resident Evil

İlk Resident Evil 1996'da PlayStation'a geldi, ancak 2022'de seriye gelecek olanlar için, oynanışı iyileştirdiği ve hikayeyi genişlettiği için 2002 versiyonunu (veya daha yakın tarihli HD versiyonunu) oynamak isteyeceksiniz.

RE 1, RE 0'dan hemen sonra başlar. İki S.T.A.R.S.'den biri olarak oynuyorsunuz. Raccoon City'nin dışındaki ormanlık alanda bir dizi cinayeti araştırırken Spencer Malikanesi'ne gelen ajanlar - Chris Redfield veya Jill Valentine. Chris/Jill, T-Virüsünün cani, mutasyona uğramış kurbanlarıyla karşılaşır ve Umbrella ve biyolojik deneyleri hakkında önemli bilgileri ortaya çıkarır.

Resident Evil

3. Resident Evil 2

RE 0 ve 1'den iki ay sonra geçen Resident Evil 2, her biri kendi bağlantılı ama farklı kampanyalarına sahip iki yeni kahramanı tanıtıyor - çaylak polis Leon Kennedy ve Claire Redfield (Chris'in kız kardeşi). RE 2 ayrıca yinelenen karakter Ada Wong'u ve ikonik Tyrant düşmanı tanıtır.

William Birkin ve onun G-virüsü adı verilen daha da tehdit edici bir virüs üzerindeki çalışması hakkında daha fazla şey öğreniyoruz. Leon/Claire, Umbrella'nın gizli işi ve Raccoon Polis Departmanı ile bağları hakkında daha fazla rahatsız edici ayrıntıyı ortaya çıkarır.

Resident Evil 2

4. Resident Evil 3

Kronoloji, Resident Evil 3 ile riskli hale geliyor, ancak basitlik adına 2'den sonra oynamanızı öneririz. RE 3'ün ilk bölümü, RE 2 olaylarından önce geçiyor; ikinci kısım daha sonra gerçekleşir. 3'ün yarısında oynayabilir, duraklatabilir, 2'yi oynayabilir ve ardından 3'ün ikinci yarısına geri dönebilirsiniz. Ancak, 2'den sonra RE 3'ü oynamak, deneyiminizden veya hikaye anlayışınızdan bir şey eksiltmez. Sonuç olarak genel anlatıyı RE 2'nin ötesine taşıdığını görerek onu bu listede dördüncü sıraya koymayı seçtik.

RE 3'e Jill Valentine olarak başlıyorsunuz, hala RE 1'deki deneyimiyle başa çıkıyor ve istila edilmiş bir Raccoon City'den kaçmaya çalışıyorsunuz. Oyunun bir bölümünde, Jill isteksizken, kontrol paralı asker müttefiki Carlos Oliviera'ya geçer. RE 3 ayrıca Nemesis'i tanıtıyor ve Raccoon City'nin kaderini ortaya koyuyor.

Resident Evil 3

5. Resident Evil: Code – Veronica

Resident Evil: CodeVeronica, zaman çizelgesini birkaç ay ilerletir ve Claire Redfield'ın RE 2'de başlayan kardeşi Chris'i aramaya devam ettiğini görür. dünyanın en güney bölgesine giden yol.

Orijinal oyunun kahramanlarından biri olan Chris Redfield, Code Veronica'da oynanabilir ikinci bir karakter olarak geri dönüyor. Claire gibi Chris de kardeşini arıyor ve arama, dizinin düşmanı Albert Wesker ile bir toplantıyla sonuçlanıyor.

Resident Evil: Code – Veronica

6. Resident Evil 4

Serinin tartışmasız en sevilen oyunu olan Resident Evil 4, oyuncuları RE 2 sırasında Racoon City'de geçirdiği zamandan altı yıl sonra tekrar Leon Kennedy'nin yerine koyuyor. Leon, ABD başkanının kızını kurtarmak için İspanya'nın kırsal bir köyüne gidiyor. .

Leon orada bir tarikatla karşılaşır ve onun zihni kontrol eden bir parazitle olan bağlarını keşfeder. Ortaya çıkan hikaye, Resident Evil'in geçmişinden iki karakterin anlatılarını bir araya getiriyor: Albery Wesker ve Ada Wong.

Resident Evil 4'ün Remake Sürümü 24 Mart 2023'te çıkacak.

Resident Evil 4

7. Resident Evil Revelations

Resident Evil Revelations, RE 4 ve 5 olayları arasında geçiyor. Umbrella'nın biyolojik silah geliştirmesinin bir başka sonucunu araştırıyor ve oyuncuları Biyoterörizm Güvenlik Değerlendirmesi Birliği'ne (BSAA) tanıtıyor.

Jill Valentine ve Chris Redfield artık BSAA ajanları ve Jill oyunun ana kahramanı olarak görev yapıyor. İkili, T-Virüs'ün yeni bir çeşidi olan T-Abyss'in kullanımıyla mücadele etmek için Akdeniz'e gider.

Resident Evil Revelations

8. Resident Evil 5

Resident Evil 5, RE 4'ten beş yıl sonra geçiyor. BSAA'nın bir parçası olan Chris Redfield, bir biyolojik silahın karaborsada satışını önlemek için ortağı Sheva Alomar ile Afrika'ya uçuyor. Bununla birlikte, Kijuju halkına, RE 4'te görülen zihin kontrol eden parazitin gelişmiş bir versiyonu çoktan bulaşmış durumda.

Geçmiş Resident Evils'tan daha büyük ölçekli bir hikaye olsa da Chris, uzun süredir kayıp olan ortağı Jill Valentine'ı bulma gibi daha kişisel bir göreve de girişiyor. Ayrıca Albert Wesker'in son alçakça planını da öğreniyoruz.

Serideki geçmiş oyunların aksine, RE 5 birlikte oynanabilir; ikinci oyuncu Sheva'yı kontrol eder.

Resident Evil 5

9. Resident Evil Revelations 2

Resident Evil Revelations 2, RE 5 ve 6 arasında geçiyor. Code Veronica'dan bu yana ilk kez Claire Redfield'ı tekrar ilgi odağı haline getiriyor. Oyun dört bölüme ayrılmıştır ve her bölüm iki bölüme ayrılmıştır: Clarie ve Moira Burton'ın yer aldığı geçmiş bir sekans ve Barry Burton'ın (Moira'nın babası) onları bulmaya çalıştığı şimdiki sekans. Hikaye, başka bir düşmanca Wesker'ı tanıtıyor.

Resident Evil Revelations 2

10. Resident Evil 6

Resident Evil 6, RE 5'ten daha kapsamlı (ve dolambaçlı) bir hikaye anlatan, aksiyon ağırlıklı bir maceradır. Leon Kennedy, Chris Redfield, Ada Wong ve Jake Muller adlı bir paralı askerin başrollerini paylaştığı dört kampanyayı bir araya getirir.

Revelations'ta tanıtılan BSAA, 6'da önemli bir rol oynuyor, çünkü kahramanlar dörtlüsü biyoterörist grup Neo-Umbrella'yı ezmek ve başka bir mutant yaratan virüsün (C-Virüs) yayılmasını önlemek için çalışıyor.

6.jpg

11. Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7: Biohazard ile Capcom, seriyi çeşitli şekillerde yeniden icat etti: Büyük ölçüde hayal kırıklığı yaratan beşinci ve altıncı girişlerin ardından RE'nin kitlesel beğeniye ve hayran kitlesine dönüşü, Ethan Winters'a yeni bir kahramanı tanıtıyor ve en önemlisi, serinin uzun süredir devam eden bakış açısını değiştiriyor. üçüncü kişiden birinci kişiye.

Tüm bu değişikliklere rağmen, RE 7, serinin kanonik zaman çizelgesinde hala var ve muhtemelen RE 6'dan sonra modern günümüzde geçiyor. Oyun, Louisiana kırsalında geçiyor ve ilk bölüm harika bir şekilde çılgın Baker'ın evinde geçiyor. aile. Geçmiş RE oyunlarıyla bağları oldukça gevşek, ancak serinin temel unsurlarının çoğu burada: gizli insan deneyleri, biyolojik silahlar ve sonuna doğru tanıdık bir yüz.

Resident Evil 7: Biohazard

12. Resident Evil Village

Resident Evil Village, Ethan Winters'ın RE 7'deki olaylardan üç yıl sonra geçen hikayesinin devamı (ve sonucu). Biohazard ve Village, bir oyun ikilisi olarak kendi başlarına duruyor. Gerçi Köy, yukarıda bahsedilen "tanıdık yüz" için daha belirgin bir rol ve Umbrella'nın kökenleri hakkında daha fazla bilgi dahil olmak üzere dizinin geçmişiyle birkaç bağ daha içeriyor.

Kredi sonrası bir sahne, zaman çizelgesini daha da uzatır. Ayrıntıları kaydedeceğiz, ancak merak edenler biraz daha bağlam için bir sonraki bölümü okuyabilir.

Bu - ne yazık ki zavallı yaşlı Ethan için - zor durumlardan korkunç kurtlara dönüşen bir hikaye. Resident Evil 7'de karısını kurtarmak için köylülerin cehennemine sürüklenip geri döndükten sonra kendini Village'da belirgin bir şekilde Transilvanya tipi bir terörün içinde bulur. Bu kez, canavar manyaklardan oluşan kötü bir çete tarafından kaçırıldıktan sonra kurtarılması gereken bebek kızı: Lady Dimitrescu, bir Space Jam devam filminde merkez oynayacak kadar uzun bir vampir; Chucky'nin yürüyen, konuşan Gelini yardımcısına sahip oyuncak bebek yapımcısı Donna Beneviento; Tamamen itici bir deniz adamı olan Salvatore Moreau; ve Frankenstein'ın canavarlarından oluşan bir fabrika montaj hattını yöneten, manyetik olarak güçlü bir deli olan Karl Heisenberg. Kısacası büyük bir rakip silsilesi mevcut. Gerilimi hat safhada hissedeceksiniz. gamerpazar olarak şiddetle öneriyoruz.

Resident Evil Village

 

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler