gamerpazar-sell-banner
144 Hz vs 240 Hz monitörler: Aralarındaki fark nedir?

144 Hz vs 240 Hz monitörler: Aralarındaki fark nedir?

Bir monitörün yenileme hızı, saniyede farklı kareleri görüntüleyebildiği frekanstır. 60 Hz'lik bir monitör tüm ekranı saniyede 60 kez yenileyebilecek ve 240 Hz'lik bir monitör aynı şeyi saniyede 240 kez yenileyebilecek.

İnsan gözü 60 FPS'nin ötesini görebilir mi? Bu tartışma oyun endüstrisinde bir süredir var ve cevap her zaman evet. İnsan gözü 60 FPS'nin ötesini görebilir.

Daha yüksek FPS'de oyun oynamak kelimelerle anlatılamaz ve deneyimlenmesi gerekir. 60 Hz ekrandan 144 Hz ekrana geçerken aradaki fark gece ve gündüz kadar net.

Oyunlar şaşırtıcı derecede akıcı ve akıcı görünüyor, bu da size Valorant ve CS: GO gibi rekabetçi oyunlarda reaksiyon süreniz kısaldıkça avantaj sağlıyor. Ancak 144 Hz'lik bir ekrandan 240 Hz'lik bir ekrana geçerken durum farklı.

144 Hz vs 240 Hz monitörler: Aralarındaki fark nedir?

144 Hz'lik bir monitörden 240 Hz'lik bir monitöre geçmeli misiniz?

Hevesli bir rekabetçi oyuncuysanız, FPS'nin performansı ne kadar etkilediğini bilirsiniz. FPS ne kadar yüksekse o kadar iyidir ve oyunları 240 Hz'de oynamak performansınızı artıracak ve sizi daha iyi bir oyuncu yapacaktır.

Ancak zaten 144 Hz'lik bir monitör kullanıyorsanız, daha iyi bir 240 Hz'lik monitöre geçmeden önce birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir.

İlk olarak, 240 Hz ekranlar 144 Hz ekranlardan daha pahalıdır ve oyun endüstrisinde standart değildir. Ortalama bir oyuncu 144 Hz, hatta 60 Hz ekranla yetinebilir ve kötü bir oyun deneyimi yaşamaz.

Konsol oyunları için mevcut standart hala 60 FPS'dir ve daha yüksek yenileme hızına sahip bir monitöre sahip olmak önemli bir fark yaratmayacaktır.

İkincisi, 240 Hz ekran satın almak için daha fazla para harcamak istiyorsanız, PC'nizin 240 FPS veya daha yüksek hızlarda oyun çalıştırabileceğinden emin olmanız gerekir.

Değilse, o zaman bu kadar yüksek yenileme hızına sahip bir ekran almanın bir anlamı yoktur çünkü oyunlarınız yine de daha düşük bir FPS'de çalışacak ve yüksek yenileme hızından tam olarak yararlanamayacaktır. En sevdiğiniz oyunları minimum 240 FPS'de çalıştırana kadar PC'nizin bileşenlerini yükseltin.

Üçüncüsü, 144 Hz'den 240 Hz'e geçerken küçük bir fark olduğunu bilin. Sonunda, daha yüksek yenileme hızına sahip ekranların fiyatları düşecek ve standart hale gelecektir.

Ayrıca piyasada bir oyuncunun ihtiyaç duyduğu tüm özelliklere sahip 360 Hz monitörler olduğunu da bilmelisiniz, bu nedenle en iyisini arıyorsanız 240 Hz değil.

144 Hz vs 240 Hz monitörler: Aralarındaki fark nedir?

Sonuç

240 Hz ekran almak, nihayetinde ne tür bir oyuncu olduğunuza ve bunu karşılayıp karşılayamayacağınıza bağlıdır. Konsol oyuncusuysanız 240 Hz ekran almanıza gerek yok çünkü 144 Hz yeterli olacaktır.

Aksiyon-macera oyunları oynayan sıradan bir oyuncuysanız, bu oyunlar hızlı reaksiyon süreleri gerektirmediği ve rahatlamak için oynanabileceği için 144 Hz yine de fazlasıyla yeterli.

Ancak birinci şahıs nişancı oyunları ve battle royale oyunları oynayan rekabetçi bir oyuncuysanız, 240 Hz ekran almak kötü bir seçim olmayacaktır. Daha hızlı yenileme hızına sahip bir ekran, performansta fark yaratacak ve rekabette size biraz avantaj sağlayacaktır.

Ancak paranız ve oyunları yüksek FPS'de çalıştırabilecek bir PC'niz varsa, şu anda piyasadaki en hızlı olan ve size en büyük avantajı sağlayacak olan daha hızlı 360 Hz ekranı bile satın alabilirsiniz.

144 Hz vs 240 Hz monitörler: Aralarındaki fark nedir?

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol