gamerpazar-sell-banner
APU Sistem Nedir?

APU Sistem Nedir?

APU Sistem Nedir?

Hızlandırılmış İşlem Birimi (APU), bir CPU'nun ve bir GPU'nun işleme potansiyellerini tek bir çipte birleştiren 64 bitlik bir mikroişlemcidir. APU, normal bir bilgisayar çipi gibi görünse de, aslında yalnızca AMD tarafından ürettikleri CPU/GPU birleşik çiplerinin marka adı gibi kullanılır. Bir APU'nun ne olduğunu daha iyi anlamak için, birleştirdiği iki işlemci hakkında biraz bilgi sahibi olmak en iyisidir.

Bilgisayarın beyni olarak CPU, bilgisayar yazılımından veya uygulamasından talimatları alan ve yürüten ana işlem birimidir. Benzer şekilde, sistemin diğer bölümlerine ne yapmaları gerektiğini söyleyen talimatlar gönderir. Bir bilgisayar sisteminin en önemli parçasıdır, onsuz bilgisayar temelde ölüdür.

GPU, CPU ile benzer işlevlere sahiptir, ancak yalnızca grafiklerle ilgili bilgileri işler ve grafik içeriği oluşturur. CPU'su olmayan bir bilgisayar öldüyse, GPU'su olmayan bir bilgisayar kördür ve video çıkışı yoktur.

APU Sistem Nedir

Çoğu sistemde CPU ve GPU iki ayrı varlıktır. İki işlemci birbirine daha yakınsa veri aktarım hızının artması dışında bunda gerçekten bir sorun yoktur. Ayrıca aynı anda çalışan bu iki ünite daha yüksek güç tüketimine neden oluyor ve AMD buna göz yummadı ve krizi fırsata çevirdi. 2011'de, CPU ve GPU'nun avantajlarını bugün popüler olarak APU olarak bilinen tek bir yongada birleştiren ilk yüksek performanslı ve güç açısından verimli işlemcilerini piyasaya sürdüler.

APU'lar, bilgisayarlarını sıfırdan oluşturmak isteyen oyuncular için kullanışlıdır. Bunlar, görüntüyü bozmadan oyun deneyimlerini geliştiren daha iyi ve daha hızlı grafik işlemeden yararlanmalarını sağlar.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
Fuat Demirkol
Fuat DemirkolYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
İlgini çekebilecek diğer içerikler
Discord
Aramıza KatılTopluluğumuza katılarak oyun arkadaşı bulabilir, etkinliklere katılabilirsin!
Abone OlYeni çıkan oyunlara dair haberler ve daha fazlasına erişmek için abone ol