Oyun Oynamak için Windows 11'e Yükseltmemeniz için 5 Neden

54kez okundugüncellendi
Oyun Oynamak için Windows 11'e Yükseltmemeniz için 5 Neden

Windows 11, geçen yılın Ekim ayında piyasaya sürüldü ve uyumlu bir makineye sahip tüm Windows 10 kullanıcıları, yeni işletim sistemine ücretsiz yükseltme seçeneği görecek. Yeni Windows bazı iyileştirmeler getiriyor, ancak birkaç nüans da öncekinden bir düşüş. Windows 11 basit, temiz bir görünüme ve mükemmel yaşam kalitesi iyileştirmelerine sahiptir. Ancak aynı zamanda zorlu sistem gereksinimleri ve alışması biraz zaman alan bir tasarıma sahiptir.

Yükseltmek isteyen kullanıcılar için önemli bir sorun, çalışması için yeni bir CPU gerektirmesi ve 8. nesil Intel'den önceki en güçlü CPU'ların bile işletim sistemiyle uyumlu olmamasıydı. İnsanları bilgisayarlarını yükseltmeye zorlamak için harika bir yol olsa da, tek bir donanım bileşeni nedeniyle yükseltme yapamayanlar için haksızlıktır. Neyse ki, yeni işletim sistemi oyun oynamak için büyük bir yükseltme olarak kabul edilmiyor.

Windows 10'a büyük bir yükseltme değil

Bilgisayarınızda Windows 10 yüklüyse ve onu esas olarak oyun oynamak için kullanıyorsanız, mevcut Windows sürümünüze göre anlamlı bir iyileştirme sunmadığı için yeni işletim sistemine yükseltmek için acele etmeyin.

İşletim sistemini yükseltme sürecinden geçmek telaşlıdır ve kurulum her zaman sorunsuz bir süreç değildir. Doğrudan Windows yükleyiciden yükseltme, çeşitli sorunlara neden olabilir ve Windows 11'i fabrika ayarlarına sıfırlayarak yeni yüklerseniz çoğu önlenebilir. Fabrika ayarlarına sıfırlama, sistemin sürücü sorunlarıyla karşılaşmasını önlemesine yardımcı olur ve yükseltme sürecini daha sorunsuz hale getirir, ancak yeni işletim sistemi, tüm uygulamalarınızı ve oyunlarınızı yeniden yüklemeye değmez. Windows 10 oyunseverler için yeterli olacaktır ve daha sonra bariz faydalar görüldüğünde yükseltme yapılabilir.

Windows 11

Windows 11'de şu anda hatalar var

Windows 10 yaklaşık beş yıldır var. Neredeyse hiç hatasız, gösterişli ve son derece işlevsel bir işletim sistemidir. Ancak Windows 11 yeni ve henüz hatasız bir işletim sistemi değil. Lansmanından neredeyse bir yıl sonra bile hala adil bir sorun payına sahip. Bu hatalar sonunda düzeltilecek, ancak yine de üzerinde çalışmayı zorlaştırıyorlar.

En iyi seçenek, bu hatalar giderilene ve Windows 11 daha optimize bir işletim sistemi haline gelene kadar beklemektir.

Windows 10 daha iyi oyun performansına sahip

Çoğu durumda, Windows 10'da yüklü oyunlardaki FPS, Windows 11'den daha iyidir (her ikisi de aynı özelliklere sahip bilgisayarlarda yüklüdür).

Bunun başlıca nedeni, Windows 10'da sunulan ve Windows 11 ile yeni bilgisayarlarda otomatik olarak açılan bir ayar olan Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik'tir (VBS). arka plan, oyun sırasında kare hızının düşmesine neden olur.

İşletim sistemi, Microsoft tarafından ek oyun özellikleriyle "oyun oynamak için tasarlandı" olarak tanıtılsa da, Windows 10, belirgin bir dezavantajı olmayan, oyun oynamak için harika bir işletim sistemidir.

Windows 11

İnternet Gerekli

Windows 11, kullanıcı Pro sürümü için fazladan ödeme yapsa bile kullanıcının işletim sistemini kullanmak için bir Microsoft hesabında oturum açmasını gerektirir. İnternet bağlantısı olmadan oturum açamayacak ve sonuç olarak Windows'u tamamen kullanamayacaksınız.

Tamamen çevrimdışı bir cihazda oyun oynamak istiyorsanız, Windows 10'a bağlı kalmak en iyisidir.

Daha Yüksek Sistem Gereksinimleri

İşletim sistemi, donanımınızı yükseltmenizi gerektiriyorsa, genellikle buna değmez. En yeni oyunları en yüksek ayarlarda çalıştırabilen yetkili donanımla bile işletim sistemi bazı bileşenlerle uyumlu olmayabilir. Sistem yazılımının en can sıkıcı gereksinimi, güvenlikle ilgili nedenlerle zorunlu kılınan TPM 2.0'dır (Güvenilir Platform Modülü).

TPM 2.0, anakartlarda fiziksel olarak bulunan bir özelliktir ve anakartınızda bu özellik yoksa, daha yeni parçalara sahip olsanız bile yeni işletim sistemi size göre değildir. TPM 2.0, beş yıldan daha eski olmayan anakartlarda bulunsa da, 8. nesil Intel çekirdeğinden daha eski herhangi bir CPU desteklenmediğinden, tek ağır gereksinim bu değildir. Yani 7. nesil Kaby Lake işlemciye sahip kullanıcılar, Windows'un en son sürümünü kuramayacaklar.

Beğendiysen içeriği paylaş:
Facebook Paylaş
Telegram Paylaş
WhatsApp Paylaş
https://media.graphassets.com/XRHKC4IjQc29wsr1Ei2h
Fuat DemirkolChonaicYönetim Bilişim Sistemleri tutkunu, 4 yaşından beri oyun oynuyor.
subscribe-banner
Oyun dünyasından haberdar ol hediyeleri kaçırma!
2469 oyuncu katıldı!
İlgini çekebilir